Demografia e Italisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Struktura moshore e Italisë

Në vitin 2003 Italia ka pasur gjithsej 57.998.353 banorë, dhe dendësi 196 banorë në km2. Italia në aspektin gjuhësor dhe fetarë është kryesisht homogjene, por në aspektin kulturorë , ekonomik dhe politik shumë e llojllojshme. Në Evropë është e pesta për nga dendësia e popullsisë (196 b. Në km2). Në Itali nuk ka shumë pakica. Më e madhja është pakica gjermane në Tirolin Jugorë, slloven rreth Trieshtës, Shqiptarë në Kalabri e Sicili etj. Edhe pse religjioni kryesorë është Katolicizmi 85%, ekzistojnë edhe religjione tjera si protestantizmi, bashkësitë breje dhe gjithnjë e më tepër nga të ardhurit, bashkësia islame.