Demografia e Britanisë së Madhe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Britania e Madhe me sipërfaqe prej 244.00 km2 radhitet në kategorinë e shteteve me madhësi

Lëvizja e popullsisë

mesatare, por për nga numri i popullsisë është një ndër shtete e para në kontinentin e Evropës. Numri i popullsisë gjatë shekujve ka ndryshuar. Kështu në vitin 1800 Britania e Madhe ka pasur 10 milion banorë, 75 vite më vonë, përkatësisht 1875, ajo është shtuar në 30 milion banorë. Në statistikën e vitit 1921 Britania e Madhe ka pasur 40 milion banorë. Ndërsa sipas regjistrimit të fundit të popullsisë Britania e Madhe i ka 59.739.000 dhe me këtë numër është radhitur, pas Rusisë dhe Gjermanisë në vendin e tretë në Evropë. Pjesën dërmuese të popullsisë e përbëjnë anglezët me 80%, skocezët me 10%, irlandezët me 4% uellsasit me 2% dhe të huaj 4%.

Struktura moshore e popullsisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

grup moshat Populsia %
Mashkuj Femra
0–14 5,560,489 5,293,871 18.0
15–64 20,193,876 19,736,516 66.3
65+ 4,027,721 5,458,235 15.7

[1]

Burimii të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ (1 July 2006 population estimates by UK National Statistics)