Demografia e Monakos

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në principatën e Monakos jetojnë 30 000 banorë të huaj, 30 000 të huaj punëtor të përkohshëm dhe 7600 popullsi vendase (2004).

Shumicën e popullsisë e përbëjnë Francezët, me 47 %, ndërsa popullsia vendase (Monakienët) i Italianët përbëjnë 16 % të popullsisë. Pjesën tjtër prej 21 % e përbëjnë pjesa tjetër e 125 pakicave të ndryshme të cilat jetojnë në Monako. Gjuhë zyrtare është gjuha frënge, por gjithëashtu është e përhapur edhe gjuha italiane dhe gjuha angleze bashk me gjuhën vendase monakiene. Feja zyrtare është ajo katolike, ndërsa me kushtetutë janë të lejuara edhe religjionet tjera.