Demografia e Norvegjisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Grafiku demografi i Norvegjisë.
Lëvizja e popullsisë

Norvegjia i ka 4.574.560 banorë, mosha mesatare e popullsisë është 38 vite. 100 % e popullsisë është e arsimuar. Numri më i madh i Norvegjezëve janë Luterët, 86 %, ë tjerë katolik dhe protestant 3 %, të tjerët jan të papërcaktuar. Janë dy gjuhë zyrtare : bokmale, e ngjajshme me gjuhën daneze dhe nynorsk (norvegjeze) e ngjajshme me gjuhët e vjetra. Pakica më e madhe kaombëtare autoktone është Laponët, dhe janë rreth 20 000.

Qytetet Norvegjeze nga jugu në veri : Kristianstad - Stavanger - Fredrikstad - Dramen - Oslo (kryeqytet) - Bergen - Hamar - Floro - Alesund - Trondheim - Mo dhe Rana - Bode - Narvik - Harstad - Tromse - Hammerfest - Vardo.