Gërbaci

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gërbac
Fshat

Gërbac (serbisht: Грбавце/Grbavce) është fshat në komunën e Medvegjës, Serbi.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ne veri kufizohet me Ramabajën, ne jug e lindje me Marecin dhe ne perëndim kufizohet me Starabajën.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2003 ka pasur 289 banor. Deri në vitin 1971 ka pasur rritje pastaj ka fillu të bjerë numri i popullsisë si rezultat i emigrimit të në drejtim të qendrave në Kosovë. Në vendbanimin Gërbac jetojnë 182 banor të moshës madhore, ndërsa mosha mesatare e popullsisë arrijnë 31,7 vite. Në vendbanim ka 59 ekonomi shtëpiake, ndërsa numri mesatar i anëtarëve të ekonomive shtëpiake është 4,68. Gërbaci krejtësisht është i banuar nga popullsisë shqiptare.

Statistikat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti Banorë Grafiku
1948 639
1953 715
1961 807
1971 828
1981 750
1991 252
2003 289

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]