Jump to content

Buzezi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Buçë
Fshat

Buçë është një vendbanim në komunën e Sharrit, Kosovë. Gjeografikisht Buzezi gjendet në krahinën e Opojës e cila përbëhet nga gjithesej 19 fshatra plotësisht të banuara me shqiptar. Ky fshat është krijuar në fillim të luftës së parë botërorë. Në vitin 1914 janë shpërngulur 7 familje nga fshati Brrut i Opojës dhe kan ndërtuar shtëpitë e para në Buzez. Ato ishin: familja Asllani, Halimi, Hasani, Jusufi, Rexhepi, Sadiku dhe Zyberi. Buzezi kufizohet në lindje me fshatrat; Brodosanë, Kuklibeg, Kuk. Në jug me Kosavën dhe Kaprën, ndërsa në perëndim me fshatin Bardhaj dhe në veri me Brrutin dhe Zgatarin.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]