Jump to content

Chidori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Skeda:Chidori.jpg
Kakashi Hatake duke ber një Chidori (Rakiri në versionin e tij).

Chidori (Njemije Falkojnt) është një teknikë e rangut A dhe është e vetmja teknikë e krijuar nga Kakashi Hatake një Jonin i Fshatit te Gjethes. Emërtimi njëmijë falkojnt vin nga zhurma që bën kur evokohet që ngjan me zhurmën e kumezhimave të shum falkojve njeheresh. Është një gjuajtje me rreze të shkurtër që nxirët duke përqendruar cakren e tipit elektrik në pellemben e dorës, për ta bëre perfektë këtë teknik është e nevojshme aftësia e lindur e Sharinganit. Një emërtim tjetër për këtë teknik është edhe Rakiri (Prerja e vetëtimës) e përdorur nga krijuesi i saj duke thëne se me këtë teknik ka mundur te presi vetëtimën. Përdoruesit e saj janë Kakashi Hatake (krijuesi) Sasuke Uchiha dhe Hiruke një Nukenin i Fshatit të Gjethes që mundi ta thithte me anë të Teknikes Chimera.

Dopjo Chidori përdoret nga Kakashi kundër Kakuzo-s për të bllokuar një teknikë të tij. Zhvillohet njësoj si Chidori por me të dya duart duke dyfishuar fuqinë dhe sasinë e chakres. Që atëherë Kakashi nuk e përdori më sepse e vret kundërshtarin me një gjuajtje të vetme dhe konsiderohet si një teknik shumë ofensive.

Chidori Katana është një variant tjetër i Chidorit i krijuar nga Sasuke Uchiha. Evokohet në të njëjtën mënyrë si Chidori por kësaj herë chakra nuk përqendrohet në pellemben e dorës por te katana (shpate tipike japoneze). Vetëm me një gjuajtje me katane të përforcuar nga kjo teknike mund të vrasi një person direkt ose të thyej një shkëmb shumë të madh.

Grumbullimi i Chidorit është një variant tjetër i Chidorit i krijuar nga Sasuke Uchiha. Kjo teknike evokohet duke mbledhë chakren nga gjithë trupi duke shkaktuar një difeze dhe sulm shume herë me ta madh se Chidori normal dhe duke u shkarkuar të kundërshtari i jep një gjuajtje vdekjeprurëse. Kjo teknike përdoret edhe si një mbrojtje e pathyeshme si vërtetohet edhe në manga të ndeshja e Sasukes kundër Sait Narutos dhe Sakures duke eliminuar sulmet e tyre dhe duke i paralizuar nga elektriciteti i lartë.

Gjilperat e Chidorit është një variant tjetër i Chidorit i krijuar nga Sasuke Uchiha. Kjo teknik evokohet në mënyrën e Chidorit por në formën e shumë gjilpërave të holla që munde të lëshohen nga një distancë e largët dhe të shkatërrojnë gjithçka që del përpara.

Shpatat e Chidorit është varianti më i fortë i Chidorit edhe kjo si variantet e tjera e krijuar nga Sasuke Uchiha. Kjo teknikë evokohet në të njëjtën mënyre si Chidori por në formën e shpatave të gjata që arrijnë në gjatësi 5 metra. Është një teknik shumë e fuqishme praktikisht e rangut S (rangu me i larte) që kërkon një sasi shumë të madhe me chakra.