Jump to content

Hidan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hidan (飞 段, Hidan) ishte partner i Kakuzu, pavarësisht që nuk e pëlqejnë të ndërsjellë për njëri-tjetrin, dhe ishte anëtar i dytë më i ri i Akatsuki, në kohën e futjes së tij. [2] Kisame laughingly referuar Hidan dhe Kakuzu si " Vëllezërit Zombie ".

Hidan përshëndeti nga Yugakure. Pasi ajo u përkeqësua nga një fshat shinobi në një vend turistik, Hidan u hodhën me atë se si gjërat ishin kthyer. Ai besonte se shinobi se banuar ka pasur për qëllim për të vrarë, dhe mbytur kështu fqinjët e tij para se të nisej Yugakure, dhe bashkimin me besimin kult-si i njohur si Jashin, një fe që adhuronin një perëndi me të njëjtin emër. Mësimi primar i këtij besimi duket të jetë therje të drejta të plota, ku asgjë më pak se shkatërrimin e plotë është konsideruar si një mëkat. [3] amulet rreth qafës së tij ishte një simbol i Jashin, dhe ai e përdori atë për të luten për zot e tij para se të luftojnë, duke kërkuar një vrasin të mirë, ose (kur ai nuk ishte i lejuar për të) për falje. [4] Përfundimisht, ai u bashkua me Akatsuki pas duke parë Kakuzu, një njeri që ai e shihte si një pionier në pavdekësi [5], dhe ai ishte partner më vonë me të.