Jump to content

Hyouton

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Hyouton është Arti i manipulimit te akujve. Hyoton përbëhet nga dy elemente baze : Fuuton dhe Suiton (ere dhe ujë). Hyouton në përgjithësi është Kekkei Genkai (aftesi e lindur), por mund të shfaqet edhe si aftësi e fituar. Tek Naruto, personazhet që e zotërojnë Hyoutonin janë Haku dhe ninxhat e Fshatit te Bores. Hyouton punon ne baze të dy lloje Chakrash të tjera, ajo punon në baze të Chakres së Ujit dhe në baze të Chakres së Ajrit. Uji siguron një Baze për këtë Jutsu, ndërsa Ajri është ai që arrin ta ngrije. Me anë të teknikes "Makyō Hyō Shō" ose Teknika Sekrete, Pasqyrat e Akullta Demonike, Haku arrin të futet tek pasqyrat e tij dhe të sulmoje prej andej pa u sulmuar dot. Edhe teknikat Katon, teknika që manipulojnë zjarrin nuk janë në gjendje të shkrijnë këto akuj. Vete Zabuza thotë që Asnjë nuk mend të dali nga kjo teknike. I vetmi që del është Naruto Uzumaki, nën influksin e Chakres së Dhelprës Me nëntë Bishta.