Jump to content

Kiba Inuzuka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kiba është ninxha i gjethes. Ai ka qenin e tij besnik, Akamarun. Ai ka teknikën e tij Kokat e dyfishta të ujkut. Në fillim në provime Chuunin ai provën e parë e kalon me anë të nuhatjes së Akamarus. Provon e dytë me anë të kurtheve kurse para se të zhvillohej prova e tretë duhet që të ketë eleminime në një ndeshje me dy ndërmjet dy personave. Kiba dështon pasi mposhtet nga Naruto. Kur duhet të ndeshet për Sasuken me Sakonin ai përdor shumë teknika por s'ja del mban. Kështu largohet nga ndeshja dhe iku diku në pyll por s'ja del mban sepse Sakoni e gjen. Kur dëshiron Sakoni ta vrasë Kibën, Kibës i del në ndihmë Kankuro i cili e vret Sakonin. Kiba bën pjesë në dy grupe : TEAM SHIKAMARU dhe TEAM 8(KURENAI).