Jump to content

Deidara

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Deidara ishte anëtari më i ri i Akatsuki, ai me origjinë nga Iwagakure dhe ishte partnere me Sasori pastaj Tobin dhe rresht pas vdekjes së Sasorit.

Edhe në ditët e tij si një shinobi në qytetin e tij të Iwagakure, Deidara mori lëvdata të larta për skulpturat e tij balta. Megjithatë, ai ende e dëshiruar të arrijnë lartësi të edhe më të madh. Në fillim, ai thjesht e fokusuar në krijimin e veprave gjithnjë e më shumë, por para se të gjatë, ai filloi mall një kinjutsu që u transmetua në Iwagakure. Një teknikë që të lejon të gatuaj chakra në substanca[1].

Ai ka shkelur ligjin dhe vodhi teknikë, duke shkaktuar atë që duhet ndjekur. Megjithatë, si balta shpërthimet ai kishte përdorur për herë të parë shpërtheu dhe u poshtë ndjekësit e tij, ai e pa të artit që ai kishte dëshiruar. Arti i nje Single Momenti (芸術 一瞬 の, Shunshin nuk Geijutsu). Sa herë që ai detonates balta Shpërthimet e tij, ai kujton procesin që e lejuan atë për të arritur këtë art. [1]

Pasi ai iku fshatin e tij dhe u bë një humbur-nin, ai filloi të ndihmuar kryengritësit në vende të ndryshme si një bombardues terrorist. Kjo është se si Akatsuki përfundimisht kapur era e tij. Diku pas Orochimaru la Akatsuki, Deidara ishte vendosur nga Itachi Uchiha, Kisame Hoshigaki, dhe Sasori, që ishin nën urdhrat e udhëheqësit, Pain, për të rekrutuar atë. Deidara nuk pranoi në fillim, duke rezultuar në Itachi sfiduese e tij, duke premtuar për të lënë atë vetëm në qoftë se Deidara fituar. Deidara me dëshirë pranuan sfidën Itachi-së, por u mund me lehtësi nga Sharingan Itachi-së, dhe u bashkua me Akatsuki. Deidara, ka marrë një goditje e madhe për vetja e tij, mbante një urrejtje vrasës për Itachi dhe Sharingan për pjesën tjetër të jetës së tij, edhe pse ai ishte i zgjuar sa për të njohur Itachi si një kundërshtar më të fuqishme. Megjithatë, ai ka marrë hapa të gjatë kohës së tij me Akatsuki për të marrë hak mbi Itachi, të tilla si trajnimi syrin e tij të majtë për të kundërshtuar genjutsu.