Surja el-Kadr

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Surja el-Kadr është surja e 97 e radhitur në Kur'an, ka 5 ajete. Mekase.

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

97.Suretu El Kadr

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

1. Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në natën e Kadrit. 
2. E ç’të bëri ty të dijsh se ç’është nata e Kadrit? 
3. Nata e Kadrit është më e rëndësishme se një mijë muaj! 
4. Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) të zbresin engjëj dhe shpirti (Xhibrili) për secilën çështje. 
5. Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit.

Përbërja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Suretur El Kader kaptina e 97 E Zbritur në Meke, pas sures Abese, ajete; 5 Në këtë sure flitet për fillimin e shpalljes së Kur'anit, për vleren e asaj nate kur fillon shpallja, për mëshirën që e shtrin Zoti për hirë të asaj nate, për zbritjen e engjëjve. të gjitha këto përkujtime për rëndësinë e asaj nate bëjnë të kuptohet madhështia e Kur'anit dhe fama e autoriteti i Muhammedit alejhi selam, të cilit i shpallet ai. Quhet; ''Suretul Kadri''- kaptina e natës së vlefshme.

Tjera të dhëna[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Linku direkt: [1].

Hostuar ne serverin e Universitetit Internacional Islamik Malajzi ( https://web.archive.org/web/20061107014300/http://www.iiu.edu.my/ )

Shih edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Wikibooks:Category
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:
Wikibooks:Category
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]