Jump to content

Surja el-Enfalë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Surja el-Enfalë është surja e 8'të e radhitur në Kur'an, ka 75 ajete. Është sure e Medinës dhe u revelua pas betejës së Bedrit.

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Beteja e Bedrit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ky betejë u zhvillua të martën më 13 mars 624 (17 Ramazan në vitin e dytë të hixhretit) mes Muhammedit dhe Kurejshëve. Poashtu ky betejë është një prej disa betejave që përmendet në Kur'an. All-llahu u ndihmoi juve në Bedr kur ju ishit pak në numër, e për të qenë mirënjohës, keni frikë nga Zoti. Kur ti u thoshe besimtarëve: “A nuk është mjaft për ju që Zoti juaj t’ju vazhdojë ndihmën me tre mijë engjëjt e zbritur?” Po, nëse jeni të qëndrushëm e të matur, e ata (armiqtë) t’ju vinë tash në këtë momoent, Zoti juaj ua vazhdon juve ndihmën me pesë mijë engjëjve të ushtruar (për luftë) ose të shënuar. (Ali Imran 3:123-125). Ju (jehudi) patët një përvojë të madhe në ato dy grupet që u konfrontuat ndërmjet vete, njëri grup luftonte në rrugën e All-llahut e tjetri ishte pabesimtar, dhe me shikimin e syve të tyre i shihnin se ishin dy herë më shumë se besimtarët. Po, All-llahu me ndihmën e vet përforcon atë që do. Vërtetë, në këtë është një përvojë e madhe për ata që kanë mendje të kthjelltë. (Ali Imran 3:13).

Shih edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Wikibooks:Category
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:
Wikibooks:Category
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]