Surja el-Karia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Suretu el-Karia është E Zbritur në Mekë, pas sures Kurejsh, ajete;11 e radhitur në Kur'an... Kaptina 101.

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Me emrin e Allahut , Mëshiruesit, Mëshirëbërësit të Përgjithshëm.'' 1.Krisma e kijametit. 2.Çka është krisma? 3.Dhe ç'të mësoi ty se ç'është krisma? 4.Ajo është ditë kur njerëzit bëhen si insekte të shpërndara. 5.Dhe kodrat bëhen si leshi i shprishur. 6.E sa i përket atij që i rëndohet peshoja e veprave të tij, 7. Ai është në një jetë të këndshme. 5. Ndërsa, atij që ka peshojën e lehtë të veprave të tij, 9.Vendi i tij do të jetë në Havije. 10. E ç'është ajo që të njoftoi se ç'është ai {Havije}? 11. Është zjarri me nxehtësi shumë të lartë.{El-Kariatu}.

Komente[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tjera të dhëna Kjo sure e shpallur në Mekë, përshkruan momentin e katastrofës së përgjithshme dhe ato që të ngjajnë në të, si; ngritja e njerëzve prej varrezave, shpërndarja e tyre, pështjellimi i tyre duke u sjellë sa andejë sa këndej, pa ndonjë rregull për shkak të frikës së tyre. Quhet; Suretul Kariati -kaptina e krismës, ngase fjala është për krismën e kijametit.

Shih edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Wikibooks:Category
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:
Wikibooks:Category
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]