Surja et-Tekathyr

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Surja et-Tekathyr është surja e 102 e radhitur në Kur'an, me 8 ajete. Mekase.

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

''Me emrin e Allahut , Mëshiruesit, Mëshirëbërësit të Përgjithshëm. 1.''Juve u preukupoi përpekja për shumimin {e pasurisë, të fëmijëve, të pozitës}! 2.Derisa të mos i vizitoni varrezat {të bëheni banues të tyre të vdisni}. 3.Jo, nuk është ashtu! Gjithësesi këtë do ta kuptoni më vonë! 4.Përsëri jo, jeni gabim! Më vonë do ta kuptoni! 5. Jo. pse, sikur ta dinit me një dije të sigurt { nuk do të bënit ashtu}. 6. Ju Patjetër do ta shihni xhehenemin. 7.Madje atë do ta shihni të bindur plotësisht. 8.Pastaj në atë ditë do të pyeteni për të mirat {e Dunjas}. {Et-Tekathur}. E zbritur ne Meke,, pas sures El Kevther,ajete;8 Në këtë sure bëhet fjal për angazhimin dhe përpjekjen e njerëzve të mashtruar me pasurin e kësaj bote deri në çastin kur befas vdekja ua ndërpren atë përjetim dhe prej pallateve i sjell në varre. Përfundon me shpjegimin rreth trishtimit të cilin do ta ndiejnë njerëzit, pos atyre që veç besimit kanë bërë edhe vepra të mira.

Quhet;''Suretul Tekathuri''-kaptina e krenarisë për shkak të pasurisë së shumtë etj.

Përbërja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komente[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tjera të dhëna[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Wikibooks:Category
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:
Wikibooks:Category
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]