Suretu Ali Imran

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Për t'a lexuar tërë Suren shih Wikibooks:Suretu Ali Imran

Suretu Ali Imran është surja e tretë e radhitur në Kur'an. Kjo sure përmban 200 (dyqind) ajete nga të cilët i pari është i ngjashëm me ajetin e parë në Suretu El Bekare.

Përbërja[redakto | redakto tekstin burimor]

Elif Lam Mim (الم)[redakto | redakto tekstin burimor]

Suretu Ali Imran (3), Suretu El Bekare (2), Suretu El Ankebutë (29), Suretu Er Rrum (30), Suretu Llukman (31), Suretu Es Sexhde (32) janë sure Kur'anore që fillojnë ajetin e parë vetem me tri shkronja الم, (Elif Lam Mim) kuptimi i sakt i të cilave nuk dihet por që komentuesit e shumtë të Kur'anit japin medime të ndryshme ose të ngjashme.

Shih edhe këtë[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Islami
  • Sureja Ali Imran është sureja e tretë sipas radhitjes në Kur`an. Uthman ibn Affani r.a. ka thënë: “Kush e lexon fundin e sures Ali Imran në mbrëmje, do t`i shkruhet atij sikur me pas falur namaz nate”.24 Tregohet se një person lexoj para Abdullahut suren Bekare dhe Ali Imran, e ai i tha: Lexoni këto dy sure në të cilat gjendet emri më i Madh i Allahut, i cili nëse i lutesh me të, do ta pranoj, e nëse kërkon me të, do të jepet”.25 Më lartë e cekëm hadithin në të cilin përmendet se do të ndërmjetësoj sureja Bekare dhe Ali Imran dhe do të vijnë si dy hije mbi personin i cili i ka lexuar. Shih hadithin te pjesa e vlerës së sures Bekare.
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:
Commons-logo.svg         Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: Category:Qur'an

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Burime[redakto | redakto tekstin burimor]