Hokage i Katert

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Hokage i katërt ishte vete babai i Narutos : Minato Namikaze. Ai vdiq për te shpëtuar fshatin e gjethes nga dhelpra me nënte bishta. Ai e burgosi dhelprën ne shpirtin e birit te tij te sapolindur : Narutos. Ai ishte i dashuruar me Kushina Uzumaki. Naruto e mori emrin e nenës, sepse babai i Narutos nuk donte qe fshati ta merrte inat, por ta konsideronte si një hero qe shpëtoi fshatin dhe vuri mbiemrin e nenës se tij te mos kuptohej. Mbiemri iu ndryshua nga Hokage i trete. Hokage i Katërt ishte me i forti nga hokaget e tjer. Ai ka edhe teknika qe i ka shpikur vet si : Rasengan dhe Vulosja e djallit. Rasengan është një teknik e nivelit A, ajo është stil i erës, ndërsa Vula e djallit, është teknik qe kërkon sakrific duke e vulosur shpirtin e armikut ne trupin tend.

Hokage ishte shum i zoti dhe ai nuk kishte çfarë te bënte por ai ka teknika te shpikura nga vetja Seps e Diqka e kontrollonte hokage ishte me i dobti me fuqi te veten por qakren e kishte me te fuqishme dhe me nivelin e shpejtsisë njera nga jutsut e tij me te mira ishte Flying Thunder God Jutsu [fluturimi i zotit te rrymes] ! Ai gjate jetes se tij luftoi me shumë kundërshtarë por njeri nga ata qe pothuajse kishte shpejtesin e tij ishe raikagu i katert (Ay) the ndihmesi i tij Killer B. ! Shpirti i tij është i vulosur nga Shpirti i Demonit ose ndryshe njohur si The Reaper soul ! Keshtu qe ai nuk mundet te kthehej serish ne jetë me anë të jutsus se shpikur nga hokage i dytë !Kjo teknikë më vonë ishte klasifikuar si e ndaluar kur edhe orochimaru e perfeksionoj atë! Edo Tensei ! Qe do të thotë rikthimi i nje te vdekuri me anë të një sakrifice ku duhej ADN-ja e atij qe duhet ta ktheni ne jetë ! Por më vonë në mangat e reja te narutos aty shihet se te gjithë hokaget jane rikthyer sepse orochimaru (njeri nga 3 ninxhat legjendarë) hyn ne klanin sekret te Uzumaki-v dhe shpon barkun e shpirtit te demonit ku ai mund ti kthejë te gjithë hokaget e meparshem !