Renditja europiane e UEFA

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Renditja e kombetarve 2015[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1. Flag of Gjermania Gjermania 40,236
2. Flag of Spanja Spanja 37,962
3. Flag of Anglia Anglia 35,963
4. Flag of Portugalia Portugalia 35,138
5. Flag of Belgjika Belgjika 34,442
6. Flag of Italia Italia 34,345
7. Flag of the Netherlands Holanda 33,679
8. Flag of Franca Franca 33,599
9. Flag of Rusia Rusia 31,345
10. Flag of Zvicra Zvicra 31,254
11. Flag of Austria Austria 30,932
12. Flag of Kroacia Kroacia 30,642
13. Flag of Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina 30,367
14. Flag of Ukraina Ukraina 30,313

15. Flag of the Czech Republic Republika Çeke 29,403
16. Flag of Suedia Suedia 29,028
17. Flag of Polonia Polonia 28,306
18. Flag of Rumania Rumania 28,038
19. Flag of Sllovakia Sllovakia 27,171
20. Flag of Hungaria Hungaria 27,142
21. Flag of Danimarka Danimarka 27,140
22. Flag of Turqia Turqia 27,033
23. Flag of Ireland Irlanda 26,902
24. Flag of Greqia Greqia 26,654
25. Flag of Norvegjia Norvegjia 26,439
26. Flag of Sllovenia Sllovenia 25,441
27. Flag of Islanda Islanda 25,388
28. Flag of Uellsi Uellsi 24,521

29. Flag of Izraeli Izraeli 24,162
30. Flag of Skocia Skocia 23,259
31. Flag of Shqipëria Shqipëria 23,216
32. Flag of Mali i Zi Mali i Zi 22,971
33. Flag of Irlanda Veriore Irlanda Veriore 22,961
34. Flag of Serbia Serbia 22,127
35. Flag of Finlanda Finlanda 21,181
36. Flag of Bullgaria Bullgaria 20,766
37. Flag of Armenia Armenia 19,476
38. Flag of Estonia Estonia 19,429
39. Flag of Lituania Lituania 19,278
40. Flag of Bjellorusia Bjellorusia 18,666
41. Flag of Gjeorgjia Gjeorgjia 17,786

42. Flag of Azerbajxhani Azerbajxhani 16,941
43. Flag of Letonia Letonia 16,911
44. Flag of Qiproja Qiproja 16,898
45. Flag of Moldavia Moldavia 16,621
46. Flag of Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut 15,521
47. Flag of Kazakistani Kazakistani 14,101
48. Flag of Luksemburgu Luksemburgu 13,821
49. Flag of Lihtenshtajni Lihtenshtajni 12,725
50. Flag of Ishujt Faroe Ishujt Faroe 12,681
51. Flag of Malta Malta 11,310
52. Flag of Andorra Andorra 8,520
53. Flag of San Marino San Marino 8,110
54. Flag of Gjibraltari Gjibraltari 7,300

Rënditja e Ligave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rank
2016
Rank
2015
Mvmt. Member association
(L: League, C: Cup, LC: League cup1)
2011–12 2012–13 2013–14 2014–15 2015–16 Coeff. Teams
CL places EL places Total
1 1 0 Flag of Spain.svg Spanja Spanja (L, C) 20.857 17.714 23.000 20.214 23.357 105.142 3/7 4 3 7
2 3 1 +1 Flag of Germany.svg Gjermania Gjermania (L, C) 15.250 17.928 14.714 15.857 16.428 80.177 0/7
3 2 -1 –1 Flag of England.svg Britania e Madhe Anglia (L, C, LC1) 15.250 16.428 16.785 13.571 14.250 76.284 1/8
4 4 0 Flag of Italy.svg Italia Italia (L, C) 11.357 14.416 14.166 19.000 11.500 70.439 0/6 3 6
5 5 0 Flag of Portugal.svg flamuri Portugalia (L, C) 11.833 11.750 9.916 9.083 10.500 53.082 0/6
6 6 0 Flag of France.svg Franca Franca (L, C, LC1) 10.500 11.750 8.500 10.916 11.083 52.749 0/6
7 7 0 Flag of Russia.svg Rusia Rusia (L, C) 9.750 9.750 10.416 9.666 11.500 51.082 0/5 2 5
8 8 0 Flag of Ukraine.svg Ukraina Ukraina (L, C) 7.750 9.500 7.833 10.000 9.800 44.883 0/5
9 10 1 +1 Flag of Belgium.svg Belgjika Belgjika (L, C) 10.100 6.500 6.400 9.600 7.400 40.000 0/5
10 9 -1 –1 Flag of the Netherlands.svg Holanda Holanda (L, C) 13.600 4.214 5.916 6.083 5.750 35.563 0/6
11 12 1 +1 Flag of Turkey.svg Turqia Turqia (L, C) 5.100 10.200 6.700 6.000 6.600 34.600 0/5
12 11 -1 –1 Flag of Switzerland.svg Zvicra Zvicra (L, C) 6.000 8.375 7.200 6.900 5.300 33.775 0/5
13 14 1 +1 Flag of the Czech Republic.svg Republika Çeke Republika Çeke (L, C) 5.250 8.500 8.000 3.875 7.300 32.925 0/5
14 13 -1 –1 Flag of Greece.svg Gjermania Gjermania (L, C) 7.600 4.400 6.100 6.200 5.400 29.700 0/5
15 15 0 Flag of Romania.svg Rumania Rumania (L, C) 4.333 6.800 6.875 5.125 2.250 25.383 0/4
16 16 0 Flag of Austria.svg Austria Austria (L, C) 7.125 2.250 7.800 4.125 3.800 25.100 0/5 1 4
17 17 0 Flag of Croatia.svg Kroacia Kroacia (L, C) 3.750 4.375 4.375 6.875 4.500 23.875 0/4
18 19 1 +1 Flag of Poland.svg Polonia Polonia (L, C) 6.625 2.500 3.125 4.750 5.500 22.500 0/4
19 18 -1 –1 Flag of Cyprus.svg Qipro Qipro (L, C) 9.125 4.000 2.750 3.300 3.000 22.175 0/4
20 21 1 +1 Flag of Belarus.svg Bjellorusia Bjellorusia (L, C) 3.125 4.500 1.750 5.500 5.125 20.000 0/4
21 24 3 +3 Flag of Sweden.svg Suedia Suedia (L, C) 2.900 5.125 3.200 3.900 4.750 19.875 0/4
22 26 4 +4 Flag of Norway.svg Norvegjia Norvegjia (L, C) 2.300 4.900 2.600 2.200 7.250 19.250 0/4
23 20 -3 –3 Flag of Israel.svg Izraeli Izraeli (L, C) 6.000 3.250 5.750 1.375 2.250 18.625 0/4
24 22 -2 –2 Flag of Denmark.svg Danimarka Danimarka (L, C) 3.100 3.300 3.800 2.900 5.500 18.600 0/4
25 23 -2 –2 Flag of Scotland.svg Skocia Skocia (L, C) 2.750 4.300 3.250 4.000 3.000 17.300 0/4
26 29 3 +3 Flag of Azerbaijan.svg Azerbajxhani Azerbajxhani (L, C) 1.375 3.000 2.500 3.625 4.375 14.875 0/4
27 27 0 Flag of Serbia.svg Serbia Serbia (L, C) 2.125 3.000 2.500 2.750 4.250 14.625 0/4
28 32 4 +4 Flag of Kazakhstan.svg Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani (L, C) 1.625 1.375 3.125 3.375 4.625 14.125 0/4
29 25 –4 –4 Flag of Bulgaria.svg Bullgaria Bullgaria (L, C) 1.500 0.750 5.625 4.250 1.000 13.125 0/4
30 28 -2 –2 Flag of Slovenia.svg Flag of Slovenia.svg Sllovenia (L, C) 2.250 3.250 2.625 4.000 1.000 13.125 0/4
31 30 -1 –1 Flag of Slovakia.svg Sllovakia Sllovakia (L, C) 2.375 1.500 1.625 2.750 3.750 12.000 0/4
32 38 6 +6 Flag of Liechtenstein.svg Lihtenshtajni Lihtenshtajni (C2) 2.000 0.000 1.000 2.500 5.000 10.500 0/1 0 1 1
33 31 -2 –2 Flag of Hungary.svg Hungaria Hungaria (L, C) 2.250 3.000 0.875 2.125 1.625 9.875 0/4 1 3 4
34 33 -1 –1 Flag of Moldova.svg Moldavia Moldavia (L, C) 0.500 2.250 3.375 1.750 1.250 9.125 0/4
35 36 1 +1 Flag of Iceland.svg Islanda Islanda (L, C) 1.375 1.250 2.500 2.500 1.125 8.750 0/4
36 34 -2 –2 Flag of Georgia.svg Gjeorgjia Gjeorgjia (L, C) 2.875 1.500 1.875 1.250 0.625 8.125 0/4
37 35 -2 –2 Flag of Finland.svg Finlanda Finlanda (L, C) 1.500 2.000 0.500 2.400 1.000 7.400 0/4
38 37 -1 –1 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina (L, C) 1.125 1.250 1.500 1.750 1.500 7.125 0/4
39 42 3 +3 Flag of Albania.svg Shqipëria Shqipëria (L, C) 0.875 0.750 2.000 0.875 2.125 6.625 0/4
40 39 -1 –1 Flag of Macedonia.svg Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut (L, C) 1.625 1.250 0.500 1.125 1.500 6.000 0/4
41 40 -1 –1 Flag of Ireland.svg Irlanda Irlanda (L, C) 1.500 1.000 0.250 2.000 0.700 5.450 0/5
42 46 4 +4 Flag of Latvia.svg Flag of Latvia.svg Letonia (L, C) 0.625 1.250 1.625 0.250 1.625 5.375 0/4
43 43 0 Flag of Luxembourg.svg Luksemburgu Luksemburgu (L, C) 1.125 1.375 1.500 0.500 0.750 5.250 0/4
44 41 -3 –3 Flag of Montenegro.svg Mali i Zi Mali i Zi (L, C) 0.500 1.375 1.250 0.750 1.000 4.875 0/4
45 45 0 Flag of Lithuania.svg Lituania Lituania (L, C) 1.000 1.125 1.250 0.500 0.750 4.625 0/4
46 44 -2 –2 Flag of NIR.svg Iralanda Veriore Irlanda Veriore (L, C) 0.500 1.000 0.875 1.375 0.750 4.500 0/4
47 48 1 +1 Flag of Estonia.svg Estonia Estonia (L, C) 0.375 0.375 1.000 1.500 1.000 4.250 0/4
48 51 3 +3 Flag of Armenia.svg Armenia Armenia (L, C) 0.125 0.875 1.125 0.375 1.625 4.125 0/4
49 49 0 Flag of Faroe Islands.svg flamuri Ishujt Faroe (L, C) 0.500 0.500 0.875 1.375 0.375 3.625 0/4
50 47 -3 –3 Flag of Malta.svg Malta Malta (L, C) 0.833 0.875 0.875 0.125 0.875 3.583 0/4
51 50 -1 –1 Flag of Wales.svg Flag of Wales (1959).svg Uellsi (L, C) 0.625 0.500 0.750 0.125 1.500 3.500 0/4
52 54 2 +2 Flag of Gibraltar.svg flamuri Gjibraltari (L3, C)
Not a UEFA member
No entry 0.250 0.750 1.000 0/2 1 2
53 52 -1 –1 Flag of Andorra.svg Andora Andorra (L, C) 0.000 0.000 0.333 0.500 0.166 0.999 0/3 2 3
54 53 -1 –1 Flag of San Marino.svg San Marino San Marino (L, C) 0.000 0.000 0.333 0.000 0.000 0.333 0/3
55 Stampa:New entry Flag of Kosovo.svg Kosova Kosova (L, C)
Not a UEFA member
0/4 0 0 0