2022 FIFA Kupa e Botës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kampionati Botëror i Futbollit 2022 do të mbahet në Katar. Kampionati Botëror i FIFA-s 2022 është planifikuar të jetë edicioni i 22-të i Kupës Botërore të FIFA-s, kampionati i futbollit të katërvjeçar ndërkombëtar, i kontestuar nga ekipet kombëtare të shoqatave anëtare të FIFA-s. Është planifikuar të mbahet në Katar në vitin 2022. Kjo do të jetë kupa e parë botërore që do të mbahet ndonjëherë në botën arabe dhe e para në një vend me shumicë myslimane. Kjo do të jetë Kampionati i Parë Botërore i mbajtur tërësisht në Azinë gjeografike që nga turneu i vitit 2002 në Korenë e Jugut dhe Japoni (konkursi i vitit 2018 në Rusi paraqiti një vendndodhje gjeografikisht aziatike, Yekaterinburg). Përveç kësaj turneu do të jetë i fundit për të përfshirë 32 ekipe, me një rritje në 48 ekipe të planifikuar për turneun 2026.