GS1-prefixi i shteteve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është një listë e kodeve të vendve përdorura nga GS1.

Burimi: Kompania prefixe GS1

kodi Shteti
000–019 UPC-A pajtueshëm-  Shtetet e Bashkuara dhe
  Kanada
020–029 UPC-A pajtueshëm - Përdorur për Standarde Botërore[m]
030–039 UPC-A pajtueshëm -   Shtetet e Bashkuara ilaçe
(Shtetet e Bashkuara "National Drug Code")
040–049 UPC-A pajtueshëm - Përdorur për Standarde Botërore[m]
050–059 UPC-A pajtueshëm - GS1 SHBA ruajtur për të ardhmen
060–099 UPC-A pajtueshëm -  Shtetet e Bashkuara dhe     Kanada
100–139  Shtetet e Bashkuara
200–299 Përdorur për Standardet Globale [m]
275  Palestina
300–379  Franca dhe  Monako
380  Bullgaria
383  Sllovenia
385  Kroacia
387  Bosnja dhe Hercegovina
389  Mali i zi
390  Kosova
400–440  Gjermania(440 nga   Gjermania Lindore në ribashkim, 1990)
450–459  Japan
460–469  Rusia(barkodi prej  Bashkimit Sovjetik)
470  Kirgizistani
471  Republika e Kinës
474  Estonia
475  Lituania
476  Azerbaixhani
477  Lituania
478  Uzbekistani
479  Sri Lanka
480  Filipinet
481  Bellorusia
482  Ukraina
483  Turkmenistani
484  Moldavia
485  Armenia
486  Gjeorgjia
487  Kazakistani
488  Taxhikistani
489  Hong Kong
490–499  Japonia
500–509  Anglia
520–521  Greqia
528  Lebanon
529  Qiproja
530  Shqipëria
531  Republika e Maqedonisë
535  Malta
539  Irlanda
540–549  Belgjika dhe  Luksemburg
560  Portugalia
569  Islanda
570–579  Danimarka , Ishujt Faroe dhe  Grenlanda
590  Polonia
594  Rumania
599  Hungaria
600–601  Republika Jugafrikane
603  Gana
604  Senegal
608  Bahreini
609  Mauritiusi
611  Maroku
613  Algjeria
615  Nigeria
616  Kenia
618  Bregu i Fildishtë
619  Tunisia
620  Tanzania
621  Siria
622  Egjipti
623  Brunei
624  Libia
625  Jordani
626  Iran
627  Kuwait
628  Arabia Saudite
629  Emiratet e Bashkuara Arabe
640–649  Finland
690–699  Kina
700–709  Norvegjia
729  Izraeli
730–739  Suedia
740  Guatemala
741  El Salvador
742  Honduras
743  Nikaragua
744  Kosta Rika
745  Panama
746  Republika Dominikane
750  Meksika
754–755  Kanada
759  Venezuela
760–769   Zvicra and  Lihtenshtajni
770–771  Kolombia
773  Hungaria
775  Peru
777  Bolivia
778–779  Argentina
780  Kili
784  Paraguaji
786  Ekuadori
789–790  Brazil
800–839  Italia,  San Marino dhe   Vatikan
840–849  Spanja dhe  Andorra
850  Kuba
858  Sllovakia
859  Republika Çeke
860  Serbia
865  Mongolia
867  Korea e Veriut
868–869  Turqia
870–879  Holanda
880  Korea e Jugut
884  Kamboxha
885  Tailanda
888  Singapore
890  India
893  Vietnam (e përdorur më parë nga  Vietnami i Veriut dhe  Vietnami i Jugut para 1975)
894  Bangladesh
896  Pakistan
899  Indonesia
900–919  Austria
930–939  Australia
940–949  Zelanda e Re
950 GS1 Global Office: Special applications
951 Used to issue General Manager Numbers for the EPC General Identifier (GID) scheme as defined by the EPC Tag Data Standard
955  Malajzia
958  Makao
960–961 GS1 UK Office: GTIN-8 allocations
962–969 GS1 Global Office: GTIN-8 allocations
977 Serial publications (ISSN)
978–979 "Bookland" (ISBN) – 979-0 used for sheet music (ISMN-13, replaces deprecated ISMN M- numbers)
980 Refund receipts
981–984 GS1 coupon identification for common currency areas
990–999 GS1 coupon identification

[m] të përcaktuara nga Organizatat Anëtare të GS1

Parashtesa jo të listuara më sipër janë të rezervuara nga GS1 Globale Zyra për shpërndarjen në vendet jo anëtare dhe për përdorim në të ardhmen. Prefikset e përdorur në vendet jo anëtare dhe të rezervuara nga GS1 për përdorim në të ardhmen janë:

 • 381, 382, 384, 386 & 388
 • 391-399
 • 441-449
 • 472 & 473
 • 483
 • 510-519
 • 522-527
 • 532-534 & 536-538
 • 550-559
 • 561-568
 • 580-589
 • 591-593 & 595-598
 • 602 & 605-607
 • 610, 612, 614 & 617
 • 630 - 639
 • 650-689
 • 710-728
 • 747-749
 • 751-753 & 756-758
 • 772, 774 & 776
 • 781-783, 785, 787 & 788
 • 791-799
 • 851-857
 • 861-864 & 866
 • 881-883, 886, 887 & 889
 • 891, 892, 895, 897 & 898
 • 920-929
 • 952-954, 956, 957 & 959
 • 970-976
 • 985-989

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]