Dallime mes rishikimeve të "Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë"

Jump to navigation Jump to search
v
 
Kthesa historike e 28 nëntorit 1912 ishte premisa politike themelore për organizimin mbi baza më të përparuara të jetës shtetërore të pavarur të shqiptarëve dhe për zhvillimin më të shpejtë ekonomik, shoqëror e kulturor të vendit. Duke formuar Shtetin e Pavarur Shqiptar ajo objektivisht krijoi gjithashtu premisat dhe atë bazë shtetërore e politike, aq të nevojshme për ta mbajtur të gjallë çështjen e çlirimit dhe të bashkimit të të gjitha trevave shqiptare dhe për zgjidhjen përfundimtare të problemit shqiptar në Ballkan.
 
==Shih edhe==
* [[Shpallja e Pavarësisë së Kosovës]]
 
==Referencat==

Menyja e lëvizjeve