Teknologjia e energjisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Teknologjia e Energjisë është një shkencë inxhinierike ndërdisiplinore që ka të bëjë me përdorimin, rujatjen, transportin, konvertimin e energjisë nga mjedise ekologjike, të sigurta dhe fikase, me synimin që të sjellë efikasitet të lartë por pa shakaktuar dëme anësore për njerëzit, mjedisin dhe natyrën.

Fushat ndërdisiplinore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si një shkencë ndërdisiplinore Teknologjia e energjisë është e lidhur me shumë fusha të ndryshme ndërdisiplinore, dhe anasjelltas:

Energjia e ripërtëritshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Energjia e ripërtëritshme.

Energjia e ripërtëritshme ka shumë degë.

Energjia diellore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Energjia diellore.

Energjia e erës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Energjia e erës.

Energjia gjeotermike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Energjia gjeotermike.

Hidroenergjia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Hidroenergjia.

Bioenergjia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Bioenergjia.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]