Diskografia e Dua Lipës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Diskografia e Dua Lipa
Refer to caption
Lipa në një show televiziv suedez Sommarkrysset në gusht 2016
Lëshimet
Albumet e studios 2
Këngë të zgjeruara 4
Këngët 20
Videot muzikore 21
Reissues 1
Promotional singles 6

Këngëtarja angleze me origjinë shqiptare Dua Lipa ka lëshuar dy albume në studio, katër shfaqje të zgjeruara (EP), 16 teke (përfshirë katër si artiste e paraqitur), 21 video muzikore, një ribotim dhe gjashtë teke promovuese. Në vitin 2015, Lipa publikoi "New Love", si tekja e saj debutuese. Tekja e saj e dytë "Be the One" arriti në top 10 në shumë vende dhe arriti një çertifikim të dyfishtë platini në Australi, Itali, Hollandë dhe Poloni. Tekja e saj e katërt dhe e pestë "Hotter than Hell" (2016) dhe "Blow Your Mind (Mwah)" (2016) të dy shkuan në top 30 në Mbretërinë e Bashkuar dhe morën përkatësisht çertifikata platini dhe ari. Kjo e fundit gjithashtu u bë hyrja e parë e këngëtares në Billboard Hot 100 të SHBA, duke arritur kulmin në numrin 72 dhe shkoi e artë. Në mars të vitit 2017, Lipa shënoi tri teke top 15 në Mbretërinë e Bashkuar me "No Lie" (një bashkëpunim me Sean Paul), "Be the One" dhe "Scared to Be Lonely" (me Martin Garrix).

Po atë vit, këngëtarja u shfaq edhe në "Ura mbi ujin e trazuar" si pjesë e Artistëve për Grenfell, ndërsa lëshoi albumin e saj të parë në studio, në qershor 2017.[1] Inçizimi nxori "New Rules" (2017), e cila arriti sukses tregtar në të gjithë botën dhe arriti numrin një në Listën e Singles në Mbretërinë e Bashkuar.[2] Teket "IDGAF" dhe "One Kiss" me producentin skocez Calvin Harris erdhën në vitin 2018. Kjo e fundit u bë hiti i dytë i 40 këngëtarëve në SHBA, duke arritur numrin 26 në Billboard Hot 100. Më vonë u certifikua me platin në vend. Teket e tjera nga albumi debutues i Lipës përfshinin "Last Dance", "Lost in Your Light" ku shfaqet këngëtari amerikan Miguel", dhe "Homesick" e cila paraqet vokale nga Chris Martin. Në vitin 2018, këngëtarja publikoi "Electricity" në bashkëpunim me duetin britanik-amerikan Silk City. Ajo arriti një pozicion kulm të numrit katër në MB, dhe arriti kulmin në numrin 62 në Billboard Hot 100. Së bashku me të gjitha lëshimet e tjera të vetme të Lipës, kënga u shfaq në një ribotim të albumit të saj debutues me titull Dua Lipa: Complete Edition, i cili u publikua më 19 tetor 2018.

Në mars të vitit 2020, Lipa publikoi albumin e saj të dytë në studio, Future Nostalgia. Është paraprirë nga pesë teket më të larta në Mbretërinë e Bashkuar "Don't Start Now" dhe "Physical". "Don't Start Now" gjithashtu u bë tekja më e lartë e Lipës në SHBA ku arriti numrin dy në Billboard Hot 100.

Albumet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Albume në studio[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lista e albumeve në studio, me pozicione të zgjedhura grafiku, shitje dhe çertifikime
Titulli Detajet Pozicionet e grafikut Shitje Certifikatat
Britani e Madhe[3] AUS[4] BEL (FL)[5] CAN[6] GER[7] IRE[8] NL[9] NZ[10] SWE[11] SHBA[12]
Dua Lipa
 • Lëshuar: 2 qershor 2017
 • Label: Warner Bros.
 • Format: CD, LP, DL, transmetimi
3 8 6 14 22 3 6 7 8 27
 • BPI: 2× Platinum
 • ARIA: Ari[15]
 • GLF: Ari[16]
 • MC: 2× Platinum[17]
 • NVPI: Platinum[18]
 • RIAA: Platinum
 • RMNZ: 2× Platinum
Future Nostalgia
 • Lëshuar: 27 mars 2020
 • Label: Warner Bros.
 • Format: CD, LP, DL, transmetim, kasetë, komplet kuti
1 2 2 2 4 1 2 1 4 4

Ribotime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Titulli Detajet
Dua Lipa: Edicioni i plotë
 • Lëshuar: 19 tetor 2018
 • Label: Warner Bros.
 • Format: CD, LP, shkarkim digjital, transmetim

Shfaqje të zgjeruara[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lista e shfaqjeve të zgjeruara, me pozicione grafiku
Titulli Detajet Peaks
SHBA vinyl[20]
Spotify Sessions
 • Lëshimi: 8 korrik 2016[21]
 • Label: Warner Bros.
 • Format: Rrjedhin
-
The Only
 • Lëshuar: 2 prill 2017[22]
 • Label: Warner Bros.
 • Formati: vinyl 12 "
21
Live Acoustic
 • Lëshuar: 8 dhjetor 2017[23]
 • Label: Warner Bros.
 • Formati: Shkarkim digjital, transmetim
-
Deezer Sessions
 • Lëshuar: 11 prill 2019[24]
 • Formati: Shkarkim digjital, transmetim
-
"-" tregon një rekord që nuk ka shënuar ose nuk është lëshuar në atë territor.

Teket[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si artiste kryesore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lista e këngëve teke si artiste kryesore, me pozita të zgjedhura grafike, certifikime dhe emra të albumit
Titulli Viti Pozicionet e grafikut Certifikime Album
UK

[3]
AUS

BEL<br id="mwATM"><br>(FL)

[5]
CAN

[25]
GER

[7]
IRE

[8]
NL

[9]
NZ

[10]
SWE

[11]
US

[26]
"New Love" 2015 Dua Lipa
"Be the One" 9 6 1 11 25 11 20 100
 • BPI: Platinum
 • ARIA: 2× Platinum
 • BEA: Platinum
 • BVMI: Gold
 • GLF: Gold[16]
 • MC: Gold[17]
 • NVPI: 2× Platinum[18]
 • RMNZ: Gold
"Last Dance" 2016
"Hotter than Hell" 15 17 20 71 24 32 44
 • BPI: Platinum
 • ARIA: Gold
 • GLF: Platinum
 • NVPI: Platinum
"Blow Your Mind (Mwah)" 30 59 44 40 72
 • BPI: Platinum
 • MC: Platinum
 • RIAA: Gold
"Scared to Be Lonely"
(me Martin Garrix)
2017 14 14 10 32 9 12 3 8 3 76
 • BPI: Platinum
 • ARIA: 2× Platinum
 • BEA: Gold
 • BVMI: Platinum
 • GLF: 4× Platinum
 • MC: 2× Platinum
 • NVPI: 3× Platinum
 • RIAA: Platinum
 • RMNZ: Platinum
"Lost in Your Light"
(përfshin Miguel)
86 97
 • BPI: Silver
"New Rules" 1 2 1 7 9 1 1 3 7 6
 • BPI: 3× Platinum
 • ARIA: 5× Platinum[27]
 • BEA: 2× Platinum
 • BVMI: Platinum
 • GLF: 4× Platinum
 • MC: 6× Platinum
 • RMNZ: 2× Platinum
 • RIAA: 5× Platinum
"Homesick" 12 14
 • BEA: Gold
"IDGAF" 2018 3 3 4 29 12 1 8 5 15 49
 • BPI: 2× Platinum
 • ARIA: 4× Platinum
 • BEA: Gold
 • BVMI: Gold
 • GLF: Platinum
 • MC: 3× Platinum
 • RIAA: 2× Platinum
 • RMNZ: Platinum
"One Kiss"
(me Calvin Harris)
1 3 1 6 1 1 1 6 4 26
 • BPI: 3× Platinum
 • ARIA: 4× Platinum[28]
 • BEA: Platinum
 • BVMI: Platinum
 • MC: 3× Platinum
 • RIAA: 2× Platinum
 • RMNZ: Platinum
"Electricity"

(me Silk City)

4 22 6 61 64 6 13 25 51 62
 • BPI: Platinum
 • ARIA: Platinum[29]
 • BEA: Gold
 • MC: Gold
 • RIAA: Platinum
"Swan Song"

(nga Alita: Battle Angel)
2019 24 68 50 99 99 24 67 Non-album single
"Don't Start Now" 2 2 2 3 10 1 5 3 12 2
 • BPI: Platinum
 • ARIA: 2× Platinum[30]
 • BEA: Platinum
 • BVMI: Gold
 • MC: 2× Platinum
 • RIAA: Platinum
 • RMNZ: 2× Platinum
Future Nostalgia
"Physical" 2020 3 9

[31]
3 54 14 2 15 16

[32]
42 60
 • BPI: Silver
"Break My Heart" 6 7

47 26 3 22 12

23

[33]
21
"—" shënon një këngë që nuk është paraqitur në atë territor.

Si artiste e paraqitur[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lista e tekeve si artistë e paraqitur, me pozicione të zgjedhura grafiku dhe çertifikime
Titulli Viti Pozicionet e grafikut Certifikatat Album
Britani e Madhe
[3]
AUS [4] BEL (FL)
[5]
CAN <br id="mwA1o">Dig. [34] GER[7] IRE [8] ITA
[35]
NL [9] NZ [36] SWI
[37]
"No lie"
(Sean Paul duke shfaqur Dua Lipa)
2016 10 - 44 20 10 31 11 14 - 32
 • BPI: Platinum
 • BVMI: Platinum
 • FIMI : 4 × Platinum
 • NVPI: Platinum [18]
Mad Love Prequel dhe Dua Lipa
"Bridge over Troubled Water"

(as part of Artists for Grenfell)

2017 1 53 - - - 25 - - - 28
 • BPI: Ari
Non-album single
"If only"[38]
(Andrea Bocelli ku shfaqet Dua Lipa)
2018 - - - - - - - - - -
"Sugar (Remix)"
(Brockhampton që paraqet Dua Lipa)
2020 - - - - - - - - 7 - Non-album single
"-" tregon një regjistrim që nuk ka shënuar ose nuk është lëshuar në atë territor.

Teke promovuese[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lista e tekeve promovuese, me pozicionet e grafikut
Titulli Viti Pozicionet e grafikut Album
Britani e Madhe <br id="mwA_A">DL[39] AUS
[4]
BEL (FL) majë[5] IRE
[8]
LT [40] NZ [41] POR [42] SCO
[43]
SPA [44] SWE [45]
"Room for 2"[46] 2016 - - - - - - - - - - Dua Lipa
"Thinking 'Bout You"[47]
2017 - - 6 - - - - - - -
"My Love"[48](Wale featuring Major Lazer, Wizkid and Dua Lipa) - - - - - - - - - - Shine
"Want To"[49] 2018 - 83 - 52 - 20 - - - 6 Dua Lipa
"Future Nostalgia" 2019 63 - - 83 46 11 104 58 99 - Future Nostalgia
"-" tregon një regjistrim që nuk ka shënuar ose nuk është lëshuar në atë territor.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Sonis, Rachel (24 gusht 2016). "Dua Lipa Reveals Cover Art For Self-Titled Album". Idolator. Marrë më 24 gusht 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 2. ^ Copsey, Rob. "Dua Lipa's New Rules becomes the first solo female UK Number 1 single since Adele's Hello: "This means a lot"". Official Charts Company. Marrë më 22 gusht 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 3. ^ a b c "Dua Lipa". Official Charts Company. Marrë më 10 qershor 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 4. ^ a b c Peak chart positions in Australia:
 5. ^ a b c d "Discografie Dua Lipa" (në holandisht). Ultratop. Marrë më 3 maj 2016.
 6. ^ "Dua Lipa Chart History: Canadian Albums". Billboard. Marrë më 10 prill 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 7. ^ a b c "Discographie von Dua Lipa" (në gjermanisht). Offizielle Deutsche Charts. Marrë më 3 maj 2016.
 8. ^ a b c d "Discography Dua Lipa". irish-charts.com. Marrë më 21 maj 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 9. ^ a b c "Discografie Dua Lipa" (në holandisht). dutchcharts.nl. Marrë më 21 maj 2016.
 10. ^ a b "Discography Dua Lipa". charts.nz. Marrë më 6 nëntor 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 11. ^ a b "Discography Dua Lipa". swedishcharts.com. Marrë më 13 gusht 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 12. ^ "Dua Lipa Chart History: Billboard 200". Billboard. Marrë më 10 prill 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 13. ^ Snapes, Laura (5 dhjetor 2017). "How Dua Lipa became the most streamed woman of 2017". The Guardian. Marrë më 7 dhjetor 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 14. ^ Masterson, James (3 prill 2020). "Charts analysis: Keep Calm and carry on - 5SOS beat Dua Lipa to No.1". Music Week. Marrë më 3 prill 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 15. ^ "AlbumAccreds2018". www.aria.com.au (në anglisht). Marrë më 22 nëntor 2018.
 16. ^ a b "Sverigetopplistan - Sveriges Officiella Topplista" (To access, enter the search parameter "Dua Lipa" and select "Search by Keyword") (në suedisht). Sverigetopplistan. Marrë më 27 tetor 2017.
 17. ^ a b "Gold/Platinum – Music Canada". Music Canada. Marrë më 19 tetor 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 18. ^ a b c "Goud/Platina" (To access, enter the search parameter "Dua Lipa".) (në holandisht). NVPI. Marrë më 31 tetor 2018.
 19. ^ Caulfield, Keith (5 prill 2020). "The Weeknd's 'After Hours' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Marrë më 6 prill 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 20. ^ [[[:Stampa:BillboardURLbyName]] "Dua Lipa – Chart history: Vinyl Albums"] Shiko vlerën e |url= (Ndihmë!). Billboard. Marrë më 7 qershor 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 21. ^ "Spotify Sessions". Spotify. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 22. ^ Riddell, Rose (10 prill 2017). "Dua Lipa to release exclusive Urban Outfitters EP, 'The Only'". Coup De Main Magazine. Marrë më 18 prill 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 23. ^ "Dua Lipa Releases 'Live Acoustic' EP". Clash Magazine (në anglisht). Marrë më 8 dhjetor 2017.
 24. ^ "Deezer Sessions". Deezer. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 25. ^ "Dua Lipa Chart History: Canadian Hot 100". Billboard. Marrë më 17 tetor 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 26. ^ "Dua Lipa Chart History: Hot 100". Billboard. Marrë më 15 maj 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 27. ^ "ARIA Chart Watch #480". auspOp. 7 korrik 2018. Marrë më 7 korrik 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 28. ^ "ARIA Chart Watch #504". auspOp. 22 dhjetor 2018. Marrë më 22 dhjetor 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 29. ^ "ARIA Chart Watch #503". auspOp. 15 dhjetor 2018. Marrë më 15 dhjetor 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 30. ^ "ARIA Australian Top 50 Singles". Australian Recording Industry Association. 17 shkurt 2020. Marrë më 15 shkurt 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 31. ^ "ARIA Australian Top 50 Singles". Australian Recording Industry Association. 6 prill 2020. Marrë më 4 prill 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 32. ^ "NZ Top 40 Singles Chart". Recorded Music NZ. 6 prill 2020. Marrë më 4 prill 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 33. ^ "Veckolista Singlar, vecka 14". Sverigetopplistan. Marrë më 4 prill 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 34. ^ "Dua Lipa: Chart History - Hot Canadian Digital Song Sales". Billboard. Marrë më 8 prill 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 35. ^ "Discography Dua Lipa". italiancharts.com. Marrë më 21 mars 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 36. ^ "NZ Hot Singles Chart". Recorded Music NZ. 16 mars 2020. Marrë më 17 mars 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 37. ^ "Discography Dua Lipa". swisscharts.com. Marrë më 3 maj 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 38. ^ Rojas, Jessica (22 dhjetor 2018). "Andrea Bocelli, el grande, en el Madison Square Garden". La Nación (në spanjisht). Marrë më 30 janar 2019.
 39. ^ Peaks on the UK Singles Download Chart:
 40. ^ Peaks on Lithuanian Singles Top 100
 41. ^ Peaks on the NZ Hot Singles Chart:
 42. ^ "Discography Dua Lipa". Associação Fonográfica Portuguesa. Marrë më 13 prill 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 43. ^ Peaks on Scottish Singles Chart
 44. ^ "Discography Dua Lipa". Productores de Música de España. Marrë më 13 prill 2020. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 45. ^ "Veckolista Heatseeker – Vecka 37, 14 september 2018". Sverigetopplistan. Arkivuar nga origjinali origjinali më 14 shtator 2018. Marrë më 15 shtator 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 46. ^ "Room For 2". Spotify. Marrë më 30 dhjetor 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 47. ^ "Thinking 'Bout You – Single by Dua Lipa". iTunes Store (US). Arkivuar nga origjinali origjinali më 7 janar 2017. Marrë më 24 gusht 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 48. ^ "My Love (feat. Major Lazer, WizKid & Dua Lipa) [Major Lazer VIP Remix] - Single by Wale". Apple Music. Marrë më 30 dhjetor 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 49. ^ "Want To". Spotify. Marrë më 30 dhjetor 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]