Jump to content

Radivojca

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Stampa:Infobox KS vendbanim Radivojcë është një vendbanim në komunën e Vitisë, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Ujmirë.

Shtrihet në rrafshin e Kosovës dhe lidhet me rrugën kryesore magjistralen 25-3 Gjilan-Ferizaj.

Vendbanimi është i përbërë nga banorë të nacionalitetit të vetëm shqipëtar dhe të besimit Islam.

Nuk ka histori të shkruar rreth formimit të vendbanimit por nga gojëdhënat dhe tregimet nder vite thuhet se banuesit e parë të këtij vendbanimi ishin dy familje pra dy lagjet e tanishme Lagjia e Krasniqëve dhe e Prushiqëve.

Fshati nuk ka ende statistika rreth numrit te banorëve apo statistika që tregojnë tjera veqorii

Radivojci shtrihet në pjesën veri-lindore të Kosovës.

Arsimi në fshatin Radivojc zhvillohet vetëm deri në klasën e IX (nëntë) në shkollën e mesme të ulët Nazmi Pajaziti përderisa shkolla e mesme e lartë duhet të zhvillohet jasht vendbanimit, ndërsa nga klasa e V gjeneratave të fshatit radivojc i bashkangjiten edhe paralelet e zhvilluara deri në klasën e IV në fshatin Devajë.

Kultura: nuk ka ende statistika rreth kulturës dhe zhvillimeve artistike e kulturore në këtë vendbanim. Jemi në dijeni vetëmse të gjithë banorët i takojnë besimit Islam.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]