Grupi i tetëmbëdhjetë i elementeve kimike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Gazrat fisnike)
Jump to navigation Jump to search

Termi gaz i dobët vjen nga fakti qe këto gaze nuk lidhen me elementet e tjerë. Gazet e dobëta kanë forca ndëratomike shumë te dobëta dhe si pasojë pikë të vlimit dhe të shkrirjes shumë të ulëta. Atomet me te medhaja te grupit janë lehtësisht reaktive.

Ne këtë grup bëjnë pjese këto elemente :

Stampa:Link FA