Kobalti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kobalti

Kobalti është një element kimik me simbolin Co dhe numrin atomik 27. Në natyrë gjendet vetëm në formë të kombinimeve kimike. Produkti elementar i prodhuar nga shkrirja edhe i fortë dhe i shkëlqyeshëm me ngjyrë te argjendtë ne gri.