Lista e Ministrave të Bujqësisë të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Lista[1] e Ministrave të Bujqësisë të Shqipërisë që nga hapja e kësaj ministrie si pjesë e Qeverisë së Shqipërisë6 shtator 1951 pas pushimit së ekzistuari të ministrisë së Agrokulturës.

Emri Mbiemri Kryeministër erdhë shkoj Shënim
Pandeli Cale Ismail Qemali
Fejzi bej Alizoti
4 dhjetor 1912 20 maj 1914 "Ministria e Bujqësisë"
Azis Vrioni Turhan pashë Përmeti 20 maj 1914 3 shtator 1914 "Ministria e Bujqësisë"
Abdi Toptani Esad pashë Toptani 3 shtator 1914 25 dhjetor 1914 "Ministria e Bujqësisë"
Ferid Vokopola Ahmet Zogu
Koço Kota
26 tetor 1927 16 janar 1929 "Ministria e Bujqësisë"
Musa Juka Pandeli Evangjeli 16 janar 1929 6 mars 1930 "Ministria e Ekonomisë Kombëtare"
Mehdi Frashëri Pandeli Evangjeli 6 mars 1930 29 gusht 1931 "Ministria e Ekonomisë Kombëtare"
Seit Toptani Pandeli Evangjeli 29 gusht 1931 11 janar 1933 "Ministria e Ekonomisë Kombëtare"
Pandeli Evangjeli Pandeli Evangjeli
Mehdi Bej Frashëri
11 janar 1933 15 qershor 1936 "Ministria e Ekonomisë Kombëtare"
Musa Juka Mehdi Bej Frashëri 15 qershor 1936 9 nëntor 1936 "Ministria e Ekonomisë Kombëtare"
Dhimitër Berati Koço Kota 9 nëntor 1936 28 dhjetor 1936 "Ministria e Ekonomisë Kombëtare"
Kristaq Kota Koço Kota 28 dhjetor 1936 23 mars 1937 "Ministria e Ekonomisë Kombëtare"
Lorenc Toçi Koço Kota 23 mars 1937 1 qershor 1938 "Ministria e Ekonomisë Kombëtare"
Rrok Gera Koço Kota 1 qershor 1938 5 prill 1939 "Ministria e Ekonomisë Kombëtare"
Anton Beça Shefqet Vërlaci
Mustafa Kruja
1939 1942
Jakov Milaj Mustafa Kruja
Eqrem Bej Libohova
1942 1943
Ago Agaj Maliq Bushati
Eqrem Bej Libohova
Ibrahim Bej Biçaku
Mehdi Bej Frashëri
Rexhep Bej Mitrovica
1943 1944
Musa Gjylbegu Fiqri Dine 1944 1944
Gaqo Tashko Enver Hoxha 22 tetor 1944 5 korrik 1950 Kabineti i Enver Hoxhës
Iljaz Reka Enver Hoxha 5 korrik 1950 6 shtator 1951 Kabineti i Enver Hoxhës
Hysni Kapo Enver Hoxha 6 shtator 1951 20 korrik 1954 Kabineti i Enver Hoxhës
Maqo Çomo Mehmet Shehu 20 korrik 1954 11 janar 1960
Peti Shamblli Mehmet Shehu 11 janar 1960 28 dhjetor 1965
Pirro Dodbibaj Mehmet Shehu 28 dhjetor 1965 25 prill 1975
Themie Thomaj Mehmet Shehu
Adil Çarçani
25 prill 1975 2 shkurt 1989
Pali Miska Adil Çarçani 2 shkurt 1989 22 shkurt 1991
Ahmet Osja Fatos Nano 22 shkurt 1991 5 maj 1991
Nexhmedin Dumani Fatos Nano
Ylli Bufi
5 maj 1991 30 qershor 1991
Zyhdi Pepa Ylli Bufi
Vilson Ahmeti
30 qershor 1991 10 prill 1992
Rexhep Uka Aleksandër Meksi 10 prill 1992 10 prill 1993
Petrit Kalakulla Aleksandër Meksi 10 prill 1993 28 gusht 1993
Hasan Halili Aleksandër Meksi 28 gusht 1993 15 korrik 1996
Bamir Topi Aleksandër Meksi 15 korrik 1996 9 mars 1997 si M. Bujqësisë dhe Ushqimit
Haxhi Aliko Bashkim Fino 9 mars 1997 20 korrik 1997
Lufter Xhuveli Fatos Nano
Pandeli Majko
Ilir Meta
20 korrik 1997 7 shtator 2001
Agron Duka Ilir Meta
Pandeli Majko
Fatos Nano
7 shtator 2001 1 shtator 2005
Jemin Gjana Sali Berisha 1 shtator 2005 1 shtator 2009 si M. Bujqėsisė, Ushqimit dhe Mbrojtjes sė Konsumatorit
Genc Ruli Sali Berisha 1 shtator 2009 7 shtator 2013
Edmond Panariti Edi Rama 7 shtator 2013 në detyrë si M. Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Burimi i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ http://www.mbumk.gov.al/?page_id=198