Xhamia Emevie

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Xhamia e Emevies

Xhamia e Madhe e Damaskut i njohur ndryshe si Xhamia Omajad ose Xhamia e Emevies (Arabisht: جامع بني أمية الكبير‎‎) ndodhet në qytetin e vjetër të Damaskut, është xhamia më e madhe dhe më e vjetër në botë. Kjo vend ishte bazilikë e Shën Gjon Pagëzorit (profeti Jahja ne Islam). Konsiderohet prej disave myslimanëve që ky xhami është vendi i katërt më i shenjtë në Islam.