Masakrat e Gjilanit 1941-51

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Masakrat e Gjilanit 1944-45)
Jump to navigation Jump to search

Lista e të masakruar nga regjimi serb, gjate dhe pas Luftes II Boterore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të rënët në fronte të luftës dhe viktimat e Gjilanit me rrethinë në vitet 1944-1951:[1]

 • Hoxhë LIPOVICA ( dënuar me vdekje, shkurt 1947, sikur edhe
 • Hetë Koka, Prill 1947,
 • Xheladin Kurbaliu, 1946,
 • Mulla Idris Velekinca, 1949,
 • Halim ORANA 1946, etj.
 • 1).Esad Berisha, avokat nga Gjilani, 30 vjeç, i vrarë më 29.07.1946
 • 2) Ymer Berisha, i ati i Esadit, 55, i vrar me 1944
 • 3) Mehmet Behluli, 65
 • 4) Sulejman Smira, 60
 • 5) Jusuf Rashiti, 50
 • 6) Aqif Tetova, kryetar Komune, 56
 • 7) Xhemail Osmani,23
 • 8) Ymer Hamdiu,45
 • 9) Idriz Sllovniku, 35
 • 10) Gruaja e Idriz Sllonikut,30
 • 11) Esad Bajrami nga Lluçani, 45, 25
 • 12) Rexhep Hyseni, 40
 • 13) Jonuz Mehmeti, 47
 • 14) Fahri Jonuzi, 20
 • 15) Salih Jahija, 21
 • 16) Zhafer Sula, 44
 • 17) Kadri Cufa, 27
 • 18) Mustafa Haziri, Konçul, 43, 26
 • 19) Myrsel Uka, 40
 • 20) Shaban Sadiku, 93
 • 21) Hysen Rama, 37
 • 22) Ram Shabani, 18
 • 23) Latif Musa, 42
 • 24) Jonuz Musa, 36
 • 25) Tal Shishani, 70, 6-1-1945
 • 26) Adile Shishani (gruaja e tij), 65
 • 27) Ramadan Deda, 35
 • 28) Ismail Riza, 48
 • 29) Ismail Hyseni, 50
 • 30) Mehmet Hyseni, 51, 29.12.1944
 • 31) Tefik Mehmeti, 38
 • 32) Jusuf Stublla, 50
 • 33) Reshat Rexhepi, 35
 • 1. 34) Isak Sherif Gashi, Universitar,27
 • 2. 35) Islam Reka, 29
 • 3. 36) Shaban Ibra, 20
 • 4. 37) Shefki Ibra, 35
 • 5. 38) Ramiz Zgjagi, 40
 • 6. 39) Mehmet Salihi, 30
 • 7. 40) Mehmet Zyberi, 30
 • 8. 41) Hysen Elezi, 24
 • 9. 42) Nazim Beqa, 25
 • 10. 43) Xhemal Ibrahimi, 25
 • 11. 44) Jusuf Ibrahimi, 28
 • 12. 45) Kadri Kamenica, 28
 • 13. 46) Sulejman Ashkija, gazetar, 58
 • 14. 47) Latif Qosa Gjilani, 34 6-1-1945
 • 15. 48) Mehmet Dobercani, 36
 • 16. 49) Jetullah Gjilani, 36
 • 17. 50) Daut Alushani, 40
 • 18. 51) Feriz Llashtica, 52
 • 19. 52) Mehmet Gjilani, 60
 • 20. 53) Iljaz Beg Gjinolli, 60
 • 21. 54) Ibrahim Orana, 50
 • 22. 55) Alush Hasani, 30
 • 23. 56) Jusuf Hasani, 23
 • 24. 57) Hasan Rexhepi, 55
 • 25. 58) Islam Veseli, 36
 • 26. 59) Dervish Veseli, 30
 • 27. 60) Bajram Veseli, 20
 • 28. 61) Shaban Sllovniku, 50
 • 29. 62) Mehmet Hamdija, 62
 • 30. 63) Hysen Veseli, 25
 • 31. 64) Haxhi Alija, 75
 • 32. 65) Halit Mehmeti, 48
 • 33. 66) Shaib Rashiti nga kat. Silakoc, 28,28-12-1944
 • 34. 67) Ismail Qerimi Kishnapole, 18
 • 35. 68) Riza Xhakli, 35
 • 36. 69) Ramiz Rama Sllavoc, 18
 • 37. 70) Ibrahim Maloku Livoc, 35
 • 38. 71) Shaban Rexhepi Sllakoc, 23
 • 39. 72) Rexhep Rexhepi, 58
 • 40. 73) Handar Xhakli Kishnapole, 35
 • 41. 74) Rasim Alushi Posjan, 40 -2-12-1944
 • 42. 75) Bek Sula, 65
 • 43. 76) Rexhep Sula, 55
 • 44. 77) Ramadan Bahtjari, 35
 • 45. 78) Hysen Rexha Zheger, 35
 • 46. 79) Xhemal Zeqiri Sllatinë, 30
 • 47. 80) Isak Rexhepi, 45
 • 48. 81) Rashit Bislimi, 45
 • 49. 82) Sulejman Xhema, 40
 • 50. 83) Abdullah Asllani, 37
 • 51. 84) Rexhep Asllani, 29
 • 52. 85) Mehmet Ymeri, 25
 • 53. 86) Arif Salihi Selekar, 45
 • 54. 87) Pajazet Mahmuti, 35
 • 55. 88) Ramadan Zahiri, 28
 • 56. 89) Pajazet Fazlija, 38
 • 57. 90) Hafez Sahiti, 37
 • 58. 91) Mulla Zyberi, 55
 • 59. 92) Shaib Jusufi, 23
 • 60. 93) Nazmi Sejdija Budrike, 26
 • 61. 94) Xhem Radivojci Radivojc, 49
 • 62. 95) Xhemail Hajdari Lubizhdë, 33
 • 63. 96) Xhemal Tafa, 22
 • 64. 97) Xhemal Nexhibi, 16
 • 65. 98) Rahim Ibrahimi Goden27vj.në Dhetuer 1944
 • 66. 99) Jusuf Xhema, 30
 • 67. 100) Gani Ahmeti, 32
 • 68. 101) Elez Isaku, 27
 • 69. 102) Ali Muslija, 29
 • 70. 103) Ibrahim Idrizi, 64
 • 71. 104) Engjell Zefi Stubell, 35
 • 72. 105) Asim Miti, 36
 • 73. 106) Shefki Doka, 26
 • 74. 107) Ramush Ramadani, 22
 • 75. 108) Veli Miti, 27
 • 76. 109) Hasan Ibrahimi Kabash, 32
 • 77. 110) Sakij Xhema Zheger (40) me 2-12-1944
 • 78. 111) Elez Jusufi, 45
 • 79. 112) Halim Jetullahi, 37
 • 80. 113) Uk Zahiri, 40
 • 81. 114) Latif Jahija, 27
 • 82. 115) Jusuf Muftari Pidiq, 29
 • 83. 116) Abdullah Ahmeti Celik, 50
 • 84. 117) Shevket Ahmeti, 30
 • 85. 118) Latif Ahmeti, 32
 • 86. 119) Ajet Ymeri Terpez, 30
 • 87. 120) Haki Jusufi, 29
 • 88. 121) Muharrem Mehmeti, 26
 • 89. 122) Sakip Selimi, 16
 • 90. 123) Ali Agushi 45 -26
 • 91. 124) Myslim Qerimi, 37
 • 92. 125) Etem Avdija, 25
 • 93. 126) Muharrem Kurti Ballancë, 35
 • 94. 127) Ymer Shaqiri Mucibabë 40vj. 30-11-1944
 • 95. 128) Rashit Ajeti, 58
 • 96. 129) Kamber Zenuni, 45
 • 97. 130) Rrahman Kamberi, 50
 • 98. 131) Nazir Arifi, 24
 • 99. 132) Ibish Shaqiri, 42
 • 100. 133) Vezir Hajrullahi, 34
 • 101. 134) Bejtullah Jetishi Boricë, (30) 2-12-1944
 • 102. 135) Sinan Burica, 55
 • 103. 136) Sejdi Sherifi, 27
 • 104. 137) Sejdi Ibrahimi, 20
 • 105. 138) Xhemal Abdyli Lipovicë, 45
 • 106. 139) Selman Harullahi, 40
 • 107. 140) Rifat Selimi, 30
 • 108. 141) Isak Sulejmani, 30
 • 109. 142) Bajram Mehmeti, 30
 • 110. 143) Ramadan Bajrami Llashticë, 55
 • 111. 144) Ramadan Habibi, 40
 • 112. 145) Feriz Salihi, 50
 • 113. 146) Jusuf Hamidi, 40
 • 114. 147) Nasuf Fazlija, 50
 • 115. 148) Rexhep Alija, 31
 • 116. 149) Jetish Mahmuti, 39
 • 117. 150) Bahti Fazlija, 45
 • 118. 151) Selman Hajrullahi, 35
 • 119. 152) Rrahman Ferizi, 25
 • 120. 153) Shefki Rrahmani Shullan, 50
 • 121. 154) Ramiz Hajdari Sefer, 50
 • 122. 155) Xhelil Xhemaili, 35
 • 123. 156) Rrahman Xhemaili, 20
 • 124. 157) Jonuz Qerimi, 35
 • 125. 158) Riza Qerimi, 18
 • 126. 159) Rexhep Ahmeti, 17
 • 127. 160) Dalip Hamidi, 60
 • 128. 161) Sahit Bajrami, 50
 • 129. 162) Isa Islami, 35
 • 130. 163) Hajrullah Kurteshi Zheger , 60
 • 131. 164) Dalip Rrahmani, 50
 • 132. 166) Abaz Ibrahimi
 • 133. 167) Zylfi Kureçi 50
 • 134. 168) Idriz Kureçi, 40
 • 135. 169) Salih Fetahi, 45
 • 136. 170) Jusuf Koraci me gjith 4 mashkuj tjerë, 80
 • 137. 171) Abdi Pecena nga kat. Pecenë, 50
 • 138. 172) Bajram Demiri, 38
 • 139. 173) Kadri Uka, 50
 • 140. 174) Kasim Ibrahimi Depce, 26
 • 141. 175) Hajrullah Murati, 34
 • 142. 176) Kadri Sinani, 50
 • 143. 177) Rexhep Uka, 20
 • 144. 178) Lutfi Bajrami, 40
 • 145. 179) Beqir Rashiti, 20
 • 146. 180) Halil Rashiti, 14
 • 147. 181) Isa Vasufi, 37
 • 148. 182) Jahir Jashari, 56
 • 149. 183) Abaz Selimi, 60
 • 150. 184) Ymer Abazi me dy vllazën tjerë, 40
 • 151. 185) Xhemail Jetishi, 30
 • 152. 186) Idriz Ajeti, 50
 • 153. 187) Zenel Ajeti, 40
 • 154. 188) Qerim Ahmeti, 39
 • 155. 190) Shaqir Selimi, 60
 • 156. 191) Murat Alija, 60
 • 157. 192) Shaban Salihi, 48
 • 158. 193) Ali Moni, 35
 • 159. 194) Maksut Zymeri, 45
 • 160. 195) Jetish Ajdini, 50
 • 161. 196) Azem Jashari, 30
 • 162. 197) Rexhep Dalipi Caravajkë, 60
 • 163. 198) Rifat Dalipi, 40
 • 164. 199) Ramadan Dalipi, 18
 • 165. 200) Murat Abdyli, 45
 • 166. 201) Adem Caravajka, 38
 • 167. 202) Medish Caravajka, 60
 • 168. 203) Azem Caravajka, 25
 • 169. 204) Nuhi Sula, 50
 • 170. 205) Nasuf Sula, 41, = = = = =
 • 171. 206) Salih Hyseni Remnik, 18
 • 172. 207) Hajdar Hyseni, 25
 • 173. 208) Zahir Bekteshi, 23
 • 174. 209) Salih Ademi, 25
 • 175. 210) Shaban Lahi, 35
 • 176. 211) Hasan Xhela, 24
 • 177. 212) Gani Fazlija, 20
 • 178. 213) Selim Fetahi, 21
 • 179. 214) Halil Selmani, 38
 • 180. 215) Daut Ibrahimi, 45
 • 181. 216) Shaban Ibrahimi, 38
 • 182. 217) Bajram Ibrahimi, 36
 • 183. 218) Bislim Rexha, 50
 • 184. 219) Hasan Agushi, 40
 • 185. 220) Ymer Syla, 45
 • 186. 221) Rushdi Abdyli, 50
 • 187. 222) Bajram Selimi 12 (nxënës i fillores)
 • 188. 223) Halit Boshnjaku, 33
 • 189. 224) Myrsel Mustafa, 25
 • 190. 225) Sahit Agushi, 50
 • 191. 226) Salih Islami, 42
 • 192. 227) Hajrullah Shevkija Ramjan, 30
 • 193. 228) Sahit Zeneli, 20
 • 194. 229) Xheladin Ferhati, 60
 • 195. 230) Ali Xhemaili Hogosh, 24 maj 1945
 • 196. 231) Muharrem Fejza, 32
 • 197. 232) Sakip Sakipi Llupashnicë 46 dhetuer ‘44
 • 198. 233) Ramadan Sakipi, 25
 • 199. 234) Muharrem Ibrahimi, 37
 • 200. 236) Ahmet Rama Mucicerce, 42
 • 201. 237) Arif Rama, 35
 • 202. 238) Sherif Ibrahimi, 37, = = = = =
 • 203. 239) Hilmi Kallaba Pograxhe, 34, = = = = =
 • 204. 240) Asllan Bislimi Karaceve, 49
 • 205. 241) Bajram Kromidolli, 37, = = = = =
 • 206. 242) Shevki Muftari Busavat, 35, = = = = =
 • 207. 243) Hami Koretini Koretin, 45, = = = = =
 • 208. 244) Aziz Ismajli Topnaicë, 35, = = = = =
 • 209. 245) Shaban Nebija Kabash, 40, = = = = =
 • 210. 246) Rrahman Kekrruku Drenogllavë, 40,në Kallnuer ‘45
 • 211. 247) Kamber Mjaku Mjak, 20, = = = = =
 • 212. 248) Haxhi Goshica Goshicë, 40, = = = = =
 • 213. 249) Reshat Jonuzi Pozharan , 40 në Dhetuer ‘44
 • 214. Jonuz Jonuzi, 19
 • 215. Shaban Haliti, 85
 • 216. Myslim Xheladini, 45
 • 217. Osman Alija, 50
 • 218. Shefki Alija, 43
 • 219. Tefik Osmani, 35
 • 220. Sakip Asllani, 30
 • 221. Adem Selmani, 30
 • 222. Zenun Shabani, 39
 • 223. Sadik Xhemaili, 18
 • 224. Latif Hyseni, 42
 • 225. Salih Sulejmani, 29
 • 226. Ali Mustafa, 60
 • 227. Abaz Sadiku, 40
 • 228. Rifat Bajrami, 36
 • 229. Murat Hasani, 38
 • 230. Esad Rexhepi, 30
 • 231. Sulejman Rexhepi, 54
 • 232. Rexhep Sulejmani, 21
 • 233. Bajram Rexhepi, 43
 • 234. Vehbi Tahiri, 30
 • 235. Ajet Fejza, 42
 • 236. Rifat Shevkija, 16
 • 237. Tahir Ademi, 50
 • 238. Rexhep Stergleva, 60
 • 239. Mustafa Rexhepi, 19
 • 240. Gani Sinani Çerraj,20 më 2.12.1944
 • 241. Sherif Staneci, 50
 • 242. Baki Staneci, 16
 • 243. Hajdar Staneci, 62
 • 244. Mustafa Staneci, 58
 • 245. Bektash Shabani, 40
 • 246. Sulejman Shabani, 38
 • 247. Bajram Rexha, 45
 • 248. Fazli Rama Bujice:7
 • 249. Ahmet Haziri Lovce, 35
 • 250. Shaban Halili Ranatoc, 64
 • 251. Ymer Hajdari Uglar, 40
 • 252. Ramazan Rashiti, 24
 • 253. Shaban Ganiu, 22
 • 254. Sul Zarbinca Zarbince, 55 në kallnuer ‘45
 • 255. Mal Kurt Balija, 1946
 • 256. Zhafer Zhunica Zhunica, 1944
 • 257. Lluk Stublla, Gjilani

PERIUDHA PAS LUFTËS SË DYTË BOTËRORE 1945-1951

 • 258. Adem Osmani 52 V •
 • 259. Agush H. Haziri 31 V •
 • 260. Agush Maliqi 41 V •
 • 261. Ahmet Ramadani 21 V •
 • 262. Asllan A. Asllani 1947/8 •
 • 263. Avdi Murtezi 20 V •
 • 264. Bajram A. Halimi 25 V •
 • 265. Elez K. Elezi 30 V •
 • 266. Faik Taliri 29 V •
 • 267. Ferat Rrustemi 21 V •
 • 268. Haki E. Sermaxhaj 34 V •
 • 269. Halim I. Orana 33 V •
 • 270. Hasan A. Remniku 41 V •
 • 271. Hetë-Hetem Rushiti 1947 •
 • 272. Hoxhë Fazli R. Rexhepi 43 V •
 • 273. Idriz B. Idrizi 1946 •
 • 274. Ilmi Sh. Ajeti 29 V •
 • 275. Isak Musliu 28 V •
 • 276. Isuf Salihu 1946 •
 • 277. Jetullah S. Islami 23 V •
 • 278. Miftar Aliu 30 V •
 • 279. Muharrem Fejza-Kastrati 26 V •
 • 280. Muharrem Rushiti 1947 •
 • 281. Mulla Idriz Hajrullahu 47 V •
 • 282. Mulla Isuf Selimi 65 V •
 • 283. Mustaf H. Rushiti 21 V •
 • 284. Qibrije Alidema-Haziri 1951 •
 • 285. Rabije Rushiti 1951 •
 • 286. Veli B. Shala 1951 •
 • 287. Xheladin Ymeri-Kurbalia 1946 •
 • Periudha Luftës së Dytë Botërore 1941-1945
 • Gjilan-Lagjja E Balecit •
 • 288. Adile Slishani 75 V •
 • 289. Asllan Dubova •
 • 290. Bajram Mehmet-Beci •
 • 291. Daut Dauti –Huti 60 V •
 • 292. Dervish Veseli 30 V •
 • 293. Halil Hasani-Koka •
 • 294. Hysen Zarbinca 60 V •
 • 295. Idriz Sllamniku 42 V •
 • 296. Islam Veseli 36 V •
 • 297. Islam-Lam Shahiqi 36 V •
 • 298. Ismailhaki Murati 22 V •
 • 299. Ismajl Berberi 64 V •
 • 300. Ismajl U. Riza 45 V •
 • 301. Masar Dauti Abdullahu 27 V •
 • 302. Qazim Ramadan-Kaculi 50 V •
 • 303. Raif Brestovci •
 • 304. Ramadan Deda 42 V •
 • 305. Ramë Haziri 80 V •
 • 306. Ramiz Brestovci •
 • 307. Rexhep Hajdari 22 V •
 • 308. Rexhep Syla 40 V •
 • 309. Sadri Krasniqi 36 V •
 • 310. Safete Sllamniku 40 V •
 • 311. Salë Shahiqi 70 V •
 • 312. Sali Rexhep Ramadani 40 V •
 • 313. Sokol Hasi 30 V •
 • 314. Shefki Latifi 18 V •
 • 315. Tal Slishani 80 V •
 • 316. Xhavit I Banit-Shabani •
 • 317. Xhelal H. Deda 40 V •
 • 318. Zelihe Shahiqi 35 V •
 • 319. Zeqirja Demiraliu 60 V •

Gjilan-Deremëhalla

 • 320 Adem E. Fejzullahu 62 V •
 • 320. Ahmet Sinani 24 V •
 • 321. Alije 20 V •
 • 322. Alush H. Rexhepi 30 V •
 • 323. Avdi N. Latifi 60 V •
 • 324. Elez Fazliu 30 V •
 • 325. Faik Taliri 40 V •
 • 326. Feriz Halimi 44 V •
 • 327. Hafëz R. Berisha 40 V •
 • 328. Hoxhë S. Berisha 30 V •
 • 329. Ibrahim Orana 54 V •
 • 330. Ilaz Sllubica 30 V •
 • 331. Islam B. Syla 24 V •
 • 332. Ismet M. Mejzini 16 V •
 • 333. Mulla I. Hajrullahu 47 V •
 • 334. Musa Osmani 27 V •
 • 335. Nevzat Musliu 44 V •
 • 336. Qamil Jonuzi 29 V •
 • 337. Rama-Bajram Halimi 16 V •
 • 338. Rexhep Dema 60 V
 • 339. Selim Ruhani 50 V •
 • 340. Shaban Rukoci 56 V •
 • 341. Shaban Sllamniku 56 V •
 • 342. Shaqir Godeni 45 V •
 • 343. Vehbi Emerllahu- Dobërçani 30 V •
 • 344. Xhemë Osmani-Tupalla 25 V •
 • 345. Ymer Fejza-Molla 22 V •

Gjilan-Lagjja E Xhamisë Së Vjetër

 • 346. Ahmet Boshnjaku 32 V •
 • 347. Aqif I. Tetova 60 V •
 • 348. Basri A. Tetova 15 V •
 • 349. Durmish Rexhepi-Dumi 24 V •
 • 350. Ef. Sabit Maksuti 55 V •
 • 351. Faik Okllapi 60 V •
 • 352. Hilmi Kallaba 28 V •
 • 353. Hoxhë Shaban Livoqi 63 V •
 • 354. Mulla Mehmet Hamdishehu 60 V •
 • 355. Mustafë Abdullahu 60 V •
 • 356. Ramadan H. Bllaca 40 V •
 • 357. Ramadan Hamdishehu 45 V •
 • 358. Ramiz S. Maliqi-Longi 50 V •
 • 359. Sylejman Ashkiu 60 V •
 • 360. Sylë Gagica •
 • 361. Tasimi Hamdishehu 25 V •
 • 362. Xhavit Ruzhdiu–Qeli 50 V •
 • 363. Ymer Hamdishehu 50 V

Gjilan-Lagjja E Beglerëve

 • 364. Abdurrahman Ahmeti-Prishtina 34 V •
 • 365. Alush Ahmet- Hogoshti 50 V •
 • 366. Bajram M. Hoxha 46 V •
 • 367. Esat Y. Berisha 31 V •
 • 368. Feriz Berisha-Llashtica 53 V •
 • 369. Fuhat Rexhepi •
 • 370. Hajrullah Aliu-Tishleri 40 V •
 • 371. Hasan Jusufi-Busovata 38 V •
 • 372. Haxhi Alia 93 V •
 • 373. Hoxhë Ymer Berisha 53 V •
 • 374. Vëllau I Reshat Rexhepit •
 • 375. Jusuf Rashit-Godanca 50 V •
 • 376. Muharrem Osmani-Panduri 43 V •
 • 377. Rasim Bejtullahu 26 V •
 • 378. Reshat Rexhepi •
 • 379. Sherif Sherifi-Kufca 22 V •
 • 380. Shinasi A. Beu 35 V •
 • 381. Tefik Sylejmani

Gjilan-Lagjja Çifçijëve

 • 382. Ahmet Dobërçani 55 V •
 • 383. Behlul B. Meshina 47 V •
 • 384. Haki Boshnjaku 40 V •
 • 385. Hasan Svirca 40 V •
 • 386. Hoxhë Mehmet Behluli 54 V •
 • 387. Kadri Salihu-Kremenata 50 V •
 • 388. Latif Qosaj 60 V •
 • 389. Mehmet Dobërçani 50 V •
 • 390. Pajazit Bajrami 43 V •
 • 391. Qerim Salihu-Kremenata 33 V •
 • 392. Rexhep Sijarina 65 V •
 • 393. Riza Rubovci 35 V •
 • 394. Sahit Dobërçani 80 V •
 • 395. Shaban Uzunmehmeti 42 V •
 • 396. Shefki Kopërnica 60 V

Gjilan-Lagjja E Muhaxhirëve

 • 397. Alush Vranovci 32 V •
 • 398. Balë Bajrami 36 V •
 • 399. Halime Bajrami 31 V •
 • 400. Hamdi Mogilla •
 • 401. Hashim Q. Grainca 20 V •
 • 402. Hyski I Mecit •
 • 403. Isak Sh. Brestovci 34 V •
 • 404. Jonuz Buzaku-Svirca •
 • 405. Murati I Elmaze Abës •
 • 406. Mustafë Buzaku-Sfirca •
 • 407. Shaban Adili- Novobërdaliu 28 V •
 • 408. Shefki Ibrahimi

Gjilan-Karadak Mëhalla

 • 409. Abedin Rashiti-Gagica 39 V •
 • 410. Adem Hasani-Verbica 46 V •
 • 411. Halit Dobërçani V •
 • 412. Hasan Basriu 50 V •
 • 413. Kadri Halili-Verbica 45 V •
 • 414. Mikifala 70 V •
 • 415. Mulla Sylë ( Smira) 70 V •
 • 416. Mustafë S. Ukshini-Makreshi 30 V •
 • 417. Rafet Mikifala 30 V •
 • 418. Ramë Rukovci 57 V •
 • 419. Sylejman H. Hoxha 20 V •
 • 420. Shaban Karajashari 70 V •

Gjilan-Lagjja Qendrës

 • 421. Ahmet Rama-Malisheva 21 V •
 • 422. Ali Godeni 40 V •
 • 423. Aziz Pereniki 45 V •
 • 424. Bajram Hajdari 23 V •
 • 425. Bilall •
 • 426. Ismajl Kurteshi-Pozhorani 51 V •
 • 427. Isuf Stublla 42 V •
 • 428. Jetullah Marovca 50 V •
 • 429. Sinan Kosovica 50 V •

Gjilan-Lagjja e Varoshit (Kodra E Dëshmorëve)•

 • 430. Ahmet Tasimi •
 • 431. Alush Shaban-Tërnovci •
 • 432. Bajrush Veseli 18 V •
 • 433. Bektesh Rudhani •
 • 434. Bislim Bislimi-Grainca 29 V •
 • 435. Bislim M. Namoni 21 V •
 • 436. Bislim Tahiri •
 • 437. Daut H. Hoxha •
 • 438. Emin H. Hasani •
 • 439. Fetanetin Ibrahimi 22 V •
 • 440. Halit Abazi- Mogilla •
 • 441. Hasan Agushi-Berberi 24 V •
 • 442. Hasan M. Pllashniku 20 V •
 • 443. Hysen Abedini •
 • 444. Hysen Elez-Reka 20 V •
 • 445. Ibrahim Fetahu •
 • 446. Idriz Selimi •
 • 447. Islam Reka •
 • 448. Ismail Rexhepi-Nallbani 18 V •
 • 449. Isuf Ibrahimi-Kiki 24 V •
 • 450. Isuf Mikifala 22 V •
 • 451. Jashar Zymberi •
 • 452. Kurtesh Shaqir-Novobërda 20 V •
 • 453. Mahmut Karabejleri •
 • 454. Mehmet M. Zymberi •
 • 455. Mehmet Masurica-Tushi •
 • 456. Mehmet Mumini •
 • 457. Mehmet Sllamniku 20 V •
 • 458. Mitat H. Azizi 24 V •
 • 459. Muharrem Fejza-Hogoshti 27 V •
 • 460. Muharrem Hasi-Poturi •
 • 461. Muharrem Ibrahimi 21 V •
 • 462. Muharrem Lipovica •
 • 463. Murat M. Musliu-Livoçi 20 V •
 • 464. Nazim Jonuz-Ballanca 19 V •
 • 465. Nazmi Shaban-Livoçi •
 • 466. Nazmije I. Ramadani-Malisheva 16 V •
 • 467. Nexhmedin Ibrahimi 22 V •
 • 468. Një Leblebigji Nga Tetova •
 • 469. Osman Veseli-Sllakoci 17 V •
 • 470. Qazim Isaku •
 • 471. Qazim Jusufi •
 • 472. Ramadan Z. Islami •
 • 473. Reshat Sherif-Kufca 20 V •
 • 474. Rexhep Halimi •
 • 475. Rifat Emërllahu •
 • 476. Rifat Rexhepi-Kravarica 18 V •
 • 477. Sylejman N. Hasani-Novobërda 17 V •
 • 478. Shaban I. Musliu-Livoqi •
 • 479. Shaban Ibrahimi •
 • 480. Shefik Brestovci 22 V •
 • 481. Tefik Ramadani •
 • 482. Xhemil Ibrahimi 22 V •

Llashticë

 • 483. Adem H. Bajrami 1921 •
 • 484. Ahmet R. Ahmeti 1920 •
 • 485. Alush Sallahu •
 • 486. Asllan D. Mehmeti 1916 •
 • 487. Bafti Musliu 1894 •
 • 488. Bajram I. Hasani 1906 •
 • 489. Ejup T. Rexhepi 1916 •
 • 490. Emrush E. Banushi 1895 •
 • 491. Habib R. Hasani 1893 •
 • 492. Hoxhë Selman S. Berisha 1902 •
 • 493. I Pa Identifikuar •
 • 494. Ibrahim I. Cani 1896 •
 • 495. Ismajl M. Veseli 1893 •
 • 496. Ismajl Xheladini 1898 •
 • 497. Isuf H. Berisha 29 V •
 • 498. Isuf S. Hajdari 1921 •
 • 499. Jakup R. Hajdari 1928 •
 • 500. Jetish Mahmuti 39 V •
 • 501. Jonuz A. Cana 1925 •
 • 502. Mehmet A. Mehmeti 1912 •
 • 503. Murat H. Bajrami 1920 •
 • 504. Musli E. Musliu 1918 •
 • 505. Nasuf Xh. Bajrami 1900 •
 • 506. Osman S. Bajrami 1926 •
 • 507. Ramadan B. Bajrami 1904 •
 • 508. Ramadan Habibi 40 V •
 • 509. Ramiz B. Ramadani 1920 •
 • 510. Ramiz H. Berisha 1898 •
 • 511. Ramiz R. Hasani 1904 •
 • 512. Rexhep Ali Ramushi 1904 •
 • 513. Rexhep S. Ramushi 1906 •
 • 514. Sefedin E. Musliu 1928 •
 • 515. Tahir J. Rexhepi 1928 •
 • 516. Vehbi B. Ramadani 1906 •
 • 517. Vehbi F. Berisha 1920 •
 • 518. Xhemshit A. Hasani 1908 •

Malishevë

 • 519. Bajram Ajeti 1908 •
 • 520. Bajram Musliu 1900 •
 • 521. Demush Ismajli •
 • 522. Emrush Hamiti 1917 •
 • 523. Hajdar Tahiri 1895 •
 • 524. Hajredin Hasani •
 • 525. Hajrush Ismajli 1915 •
 • 526. Hasan Shefkiu 1924 •
 • 527. Hoxhë Ramadan Salihu 1912 •
 • 528. Hysen Hyseni 1909 •
 • 529. Ibrahim Halimi 1912 •
 • 530. Ilmi Halimi 1917 •
 • 531. Ilmi Mustafa 1918 •
 • 532. Mehmet K. Halimi 1924 •
 • 533. Miftar Mustafa 1903 •
 • 534. Mumin Ademi 1875 •
 • 535. Nevzad Xhymshiti 1912 •
 • 536. Pajazit Ismajli 1915 •
 • 537. Ramadan Ymeri 1880 •
 • 538. Rasim Maliqi 1911 •
 • 539. Rexhep A. Aliu •
 • 540. Rifat Musliu 1899 •
 • 541. Rifat Rifati 1891 •
 • 542. Riza Ismajli 1904 •
 • 543. Shaban Rama 1878 •
 • 544. Xheladin Xhelili 1908 •
 • 545. Xhemail B. Ajeti 1881 •
 • 546. Xhymshit Xhemaili 1898 •
 • 547. Zenel Mustafa 1906 •

Përlepnicë

 • 548. Abdullah R. Avdiu 1909 •
 • 549. Ahmet M. Ahmeti 1920 •
 • 550. Ahmet Qerimi 1909 •
 • 551. Ejup Kamberi 1910 •
 • 552. Haki Xhelili 1917 •
 • 553. Halim A. Salihu 1908 •
 • 554. Hasan M. Rexhepi 1918 •
 • 555. Kadri Nuhiu 1914 •
 • 556. Kadri Shaqiri 1885 •
 • 557. Mehmet Ramadani 1908 •
 • 558. Mulla Hysen H. Salihu 1908 •
 • 559. Mulla Ramiz Shabani 1882 •
 • 560. Nazif Rrahmani 1908 •
 • 561. Neshat Ibrahimi 1923 •
 • 562. Qahil Bajrami 1916 •
 • 563. Qazim R. Rexhepi •
 • 564. Ramadan A. Shabiu 1927 •
 • 565. Ramadan Hyseni •
 • 566. Refik Rexhepi 1923 •
 • 567. Rexhep Bahtijari 1890 •
 • 568. Rifat Rexhepi 1902 •
 • 569. Sabit H. Bajrami 1917 •
 • 570. Selim Y. Zejnullahu 1922 •
 • 571. Selim Zejnullahu 1922 •
 • 572. Shefki Nuhiu 1903 •
 • 573. Tefik Shabani 1917 •
 • 574. Ymer Zejnullahu 1895 •

Kurexhajt

 • 575. Abaz Ibrahimi 1899 •
 • 576. Arif Ibrahimi 1904 •
 • 577. Bajram Bajrami 1889 •
 • 578. Dalip Ibrahimi 1880 •
 • 579. Fazli Ukshini 1872 •
 • 580. Hajrullah Kurteshi 1884 •
 • 581. Hamdi Sejdiu 1916 •
 • 582. Idriz Kurexhi 1904 •
 • 583. Isak Ibrahimi 1906 •
 • 584. Ismajl B. Rrustemi 1910 •
 • 585. Isuf Hajredini 1902 •
 • 586. Kadri Neziri •
 • 587. Muharrem Ibrahimi •
 • 588. Musli Ukshini 1915 •
 • 589. Nuhi Sejdiu 1864 •
 • 590. Qahil Arifi 1878 •
 • 591. Qazim Ibrahimi 1888 •
 • 592. Rexhep Haziri 1872 •
 • 593. Sala Ibrahimi 1885 •
 • 594. Sejfi Ukshini 1897 •
 • 595. Sinan Sinani 1917 •
 • 596. Shaqir Rrustemi 60 V •
 • 597. Xhafer Haziri 1915 •
 • 598. Zylfi N. Sejdiu 1886
 • 599. Lazer BERISHA, Terzaj, Prizren, 1944.

Uglar

 • 600. Abaz Xh. Hajredini 1924 •
 • 601. Avdi K. Murtezi 1923 •
 • 602. Avdulla J. Bilalli 1925 •
 • 603. Hazir R. Rexhepi 1900 •
 • 604. Hazir Z. Hyseni 1905 •
 • 605. Kadri Xh. Mehmeti 1918 •
 • 606. Mehmet A. Hajredini 1905 •
 • 607. Muharrem H. Rexhepi 26 V •
 • 608. Nuhi A. Xhemajli 1926 •
 • 609. Osman S. Bajrami 1919 •
 • 610. Ramadan Emini 24 V •
 • 611. Ramadan Ibishi-Kapiti 1919 •
 • 612. Ramush A. Ibrahimi 1922 •
 • 613. Raqip P. Limoni 1906 •
 • 614. Rexhep E. Fetahu 1924 •
 • 615. Rrustem B. Mehmeti 1898 •
 • 616. Shaban F. Limoni 1925 •
 • 617. Shaban Sh. Sejdiu 1917 •
 • 618. Ymer Hajredini 1915 •
 • 619. Zahir H. Bajrami 21 V

Livoç I Ultë

 • 620. Aziz A. Haliti 29 V •
 • 621. Abdulla A. Haliti 1891 •
 • 622. Ali Q. Qerimi 1911 •
 • 623. Bajram A. Haliti 1921 •
 • 624. Halit A. Haliti 1880 •
 • 625. Hamdi Sh. Ademi 1908 •
 • 626. Isuf A. Halimi 1904 •
 • 627. Isuf R. Uka 1910 •
 • 628. Raif Hajdari 1912 •
 • 629. Rrustem J. Jashari 1909 •
 • 630. Sherif T. Tahiri 1909 •
 • 631. Tahir T. Tahiri 1913 •
 • 632. Zekë Z. Zenuni 35 V •
 • 633. Zeqir Halimi 1911

Bresalc

 • 634. Asllan O. Syla 1902 •
 • 635. Daut R. Haziri •
 • 636. Demush A. Ademi 1923 •
 • 637. Faik Sh. Selimi 1923 •
 • 638. Halim M. Syla 1918 •
 • 639. Hoxhë Hajdar Kurti 23 V •
 • 640. Ilaz O. Murati •
 • 641. Islam B. Syli •
 • 642. Kadri H. Abazi •
 • 643. Ramadan A. Kurti 1885 •
 • 644. Ramadan Q. Uruqi •
 • 645. Shahin I. Syla 1933 •
 • 646. Xhemajl Muji •
 • 647. Xhemë Uruqi

Livoç I Epërm

 • 648. Adem R. Syla 1920 •
 • 649. Ahmet Jakupi-Kepa 1910 •
 • 650. Avdyl Shahini 1882 •
 • 651. Aziz I. Aliu •
 • 652. Hajdar S. Xhakli 1896 •
 • 653. Hamdi Kamberi 1901 •
 • 654. Hoxhë Muharrem R. Syla 1922 •
 • 655. Ibrahim Kamberi 1903 •
 • 656. Qerim H. Kamberi 1904 •
 • 657. Ramadan A. Shahini 1931 •
 • 658. Rexhep Xhymshiti •
 • 659. Rizah A. Shahini 1921 •
 • 660. Shaban Isufi

Zhegoc

 • 661. Ajvaz I. Neziri 1922 •
 • 662. Azem B. Beqiri 1914 •
 • 663. Behlul B. Zeqiri 1918 •
 • 664. Hasan A. Ibrahimi 1924 •
 • 665. Hasan S. Zeqiri 1915 •
 • 666. Hasan Sh. Rashiti 1924 •
 • 667. Hysen S. Rexha 1914 •
 • 668. Ilaz I. Neziri 1920 •
 • 669. Nezir N. Neziri 1912 •
 • 670. Saqip F. Baftiu 1924 •
 • 671. Sejdi Sh. Rashiti 1908 •
 • 672. Shaban Z. Behluli 1917 •
 • 673. Xhymshit A. Ahmeti 1898 •

Zhegër

 • 674. Elez Isufi 40 V •
 • 675. Elmaz Veseli •
 • 676. Isa Jonuzi •
 • 677. Isah L. Haziri •
 • 678. Mehmet Ajvazi-Curri •
 • 679. Mursel Fetahi •
 • 680. Naip K. Haziri •
 • 681. Rashit A. Gashi •
 • 682. Saçip M. Jashari 45 V •
 • 683. Salih Fetahu 45 V •
 • 684. Ymer M. Ramadani •
 • 685. Zymer Bajrami 50 V •

Sllubicë

 • 686. Asllan Zahiri •
 • 687. Baftjar Zahiri 26 V •
 • 688. Bajram Hasani 35 V •
 • 689. Daut Sylejmani 26 V •
 • 690. Isuf Limoni 30 V •
 • 691. Jahi Avdulli 32 V •
 • 692. Miftar Zahiri 19 V •
 • 693. Ruzhdi Hasani 22 V •
 • 694. Shaban Limoni 30 V •
 • 695. Shaban Sylejmani 28 V •
 • 696. Sherif Hasani 26 V •
 • 697. Tahir Zahiri

Myqybabë

 • 698. Ajaz J. Zymberi 1909 •
 • 699. Kamber Z. Zymberi 54 V •
 • 700. Nezir A. Jahiu 1920 •
 • 701. Qazim Sh. Selmani 1904 •
 • 702. Rashit A. Selmoni 58 V •
 • 703. Rifat M. Ibrahimi 1925 •
 • 704. Rizah Sh. Selmani •
 • 705. Sejdi D. Selmani 38 V •
 • 706. Selmon K. Zymberi 1922 •
 • 707. Shaqir K. Zymberi •
 • 708. Ymer S. Zymberi •

Pogragjë

 • 709. Bejtush Durmishi •
 • 710. Fetah Xh. Arifi 1928 •
 • 711. Halil Hasani •
 • 712. Hamzit Jashari •
 • 713. Hazir Ramadani •Koka1915-1943
 • 714. Isah A. Haziri 1922 •
 • 715. Ramadan Ajvazi 1925 •
 • 716. Ramadan Salihi •
 • 717. Ramiz Durmishi 1943 •
 • 718. Sadri H. Xhelili •
 • 719. Shaqir Ramadani

Lipovicë

 • 720. Bajram Mehmeti 30 V •
 • 721. Isak S. Demiri 30 V •
 • 722. Jashar Z. Selimi •
 • 723. Jusuf B. Selimi-Hoxhë Lipovica 65 V •
 • 724. Kadri A. Selimi •
 • 725. Kamber Hajrullahu •
 • 726. Rahim J. Neziri •
 • 727. Shaban Mehmeti •
 • 728. Rifat B. Selimi 40 V •
 • 729. Xhemajl A. Neziri 45 V •

Goden I Vogël

 • 730. Ali Musliu- Biçaku 1915 •
 • 731. Brahim Idrizi 1880 •
 • 732. Elez Isaku- Biçaku 1917 •
 • 733. Gani Ahmeti-Biçaku 1908 •
 • 734. Isuf Xhema- Biçaku 30 V •
 • 735. Qerim Idrizi •
 • 736. Rahim B. Idrizi 1915 •
 • 737. Salih Nuhiu-Biqaku

Çelik

 • 738. Abdullah Ahmeti 1910 •
 • 739. Bajram A. Sejdiu 1920 •
 • 740. Banush Xhymshiti 1915 •
 • 741. Dalip Selimi-Dalipi 1925 •
 • 742. Latif Ahmeti-Fejza 1915 •
 • 743. Metush Ferati •
 • 744. Qahil S. Bajrami 1927 •
 • 745. Ramadan Jetishi 1925 •
 • 746. Rifat A. Sejdiu 1918 •
 • 747. Shefket Ahmeti-Bajrami 1920


Dragancë

 • 748. Feride Ismajli 25 V •
 • 749. Habib Sh. Ibrahimi 43 V •
 • 750. Hyrije Ibrahimi 80 V •
 • 751. Ibrahim Ismajli •
 • 752. Jahi Ibrahimi •
 • 753. Osman Hajdari 50 V •
 • 754. Ramiz O. Hajdari •
 • 755. Shaban Ibrahimi 22 V •
 • 756. Shahin O. Hajdari 18 V

Verbicë e Zhegocit

 • 757. Beqir Salihu •
 • 758. Fetah Q. Zeqiri 1897 •
 • 759. Metush Musliu-Maliqi •
 • 760. Qazim S. Bajrami 1915 •
 • 761. Rexhep Hetemi •
 • 762. Rexhep Lutfiu •
 • 763. Rizah S. Salihu 1918 •
 • 764. Sami F. Zeqiri 1929 •
 • 765. Sefë Mustafa

Kokajt-Inatovc

 • 766. Daut D. Dauti 34 V •
 • 767. Hazir R. Haziri 28 V •
 • 768. Idriz Rushiti 36 V •
 • 769. Rifat Q. Ismajli 19 V •
 • 770. Rrustem D. Rrustemi 1944

Sllakovc

 • 771. Bajrush Idrizi 1917 •
 • 772. Ramiz Momqilla 1905 •
 • 773. Ramiz Rama 18 V •
 • 774. Sabit R. Tërstena 1912 •
 • 775. Sadri Rr. Tërstena 1918 •
 • 776. Selim Rr. Ibrahimi 1918 •
 • 777. Shaban Rexhepi 23 V •
 • 778. Shaip Rashiti •
 • 779. Shefki Hajdini 1918

Makresh I Epërm

 • 780. Asllan Beqiri •
 • 781. Bajram I. Fejzullahu •
 • 782. Hoxhë, Ismajl I. Fejzullahu •
 • 783. Osmon Fejzullahu •
 • 784. Rexhep O. Fejzullahu •
 • 785. Saçip Fejzullahu •
 • 786. Shaban Maliqi-Govori •
 • 787. Xheladin Fejzullahu 14v

Llovcë

 • 788. Ahmet Haziri •
 • 789. Hajdar Zymberi •
 • 790. Halil Sadriu •
 • 791. Hetem Haziri 35 V •
 • 792. Ramush Dalipi •
 • 793. Rrahman Zenuni •
 • 794. Salih Qazimi •
 • 795. Xhymshit B. Haliti

Cernicë

 • 796. Hoxhë Abdyl H. Bllaca •
 • 797. Limon Bajrami •
 • 798. Murat Haziri •
 • 799. Osmon V. Hoxha •
 • 800. Qamil Arifi •
 • 801. Rasim H. Ahmeti 1909 •
 • 802. Shaban Dervishi

Makresh I Ultë

 • 803. Ahmet Ukshini •
 • 804. Ali Hafizi – Velegllava •
 • 805. Bejtullah R. Behluli •
 • 806. Hajdar Ukshini •
 • 807. Hajrullah Behluli-Kryeplak •
 • 808. Mustafë R. Mustafa •
 • 809. Ymer Ukshini

Stançiq

 • 810. Demir R. Azemi •
 • 811. Destan Sh. Bajrami •
 • 812. Fejzulla N. Bislimi •
 • 813. Isuf H. Aliu 1916 •
 • 814. Latif T. Shemsiu •
 • 815. Rahim M. Azemi 1916 •
 • 816. Selman R. Arifi 1916

Ponesh

 • 817. Balik R. Shala 1911 •
 • 818. Bejtulla M. Shala 18 V •
 • 819. Murat O. Shala •
 • 820. Rifat Shala 1910 •
 • 821. Shaban B. Shala •

Burincë

 • 822. Adem Mustafa 1907 •
 • 823. Azem Rexhepi 1909 •
 • 824. Bejtulla L. Zymberi 1906 •
 • 825. Sejdi Hajdari 1908 •
 • 826. Sinan Rexhepi 70 V •

Velekincë

 • 827. Bajram Hajrullahu 1915 •
 • 828. Faik Q. Sinani 1924 •
 • 829. Hajrullah Hajrullahu •
 • 830. Kadri A. Sinani 35 V •
 • 831. Nebi R. Abdyli 1924

Lladovë

 • 832. Elmaz S. Ajeti 1925 •
 • 833. Fahri D. Ajeti 1928 •
 • 834. Ramadan H. Ajeti 1925 •
 • 835. Xhafer Z. Ymeri 1922 •
 • 836. Xhavit M. Mahmuti 1926

Kishnapolë

 • 837. Bajram Ibrahimi •
 • 838. Halil Mehmeti 1892 •
 • 839. Ismajl Q. Ramiqi 1919 •
 • 840. Mehmet Xhakli •
 • 841. Rizah A. Xhakli 35 V •

Stanishor

 • 842. Brahim Syla-Shabani 22 V •
 • 843. Hajdar Sherifi 80 V •
 • 844. Hoxhë Mehmet Islami
 • 845. Mekë Syla-Shabani 60 V •

Miresh

 • 846. Beqir Adili-Ovci •
 • 847. Ramadan A. Adili-Ovci 50 V •
 • 848. Tasin H. Adili-Ovci •
 • 849. Xhafer H. Adili-Ovci

Kmetovc

 • 850. Osmon A. Azizi •
 • 851. Rifat A. Abazi 1912 •
 • 852. Shefki A. Latifi 33 V •
 • 853. Xhemail S. Azizi 25 V •

Dunav

 • 854. Emërllah Ademi 1911 •
 • 855. Hazir Haziri-Fazlia 1926 •
 • 856. Isak Xh. Ajeti •

Capar

 • 857. Fehmi Maliqi 20 V •
 • 858. Ibrahim R. Ibrahimi 20 V •
 • 859. Mitat F. Aliu

Shurdhan

 • 860. Hajdin Hajdini •
 • 861. Rrustem Haliti •
 • 862. Shefki H. Rrahmani 50 V
 • 863. Selishtë •
 • 864. Halim Jetullah Halimi 1908 •
 • 865. Latif J. Ajvazi •
 • 866. Ukë Z. Azemi

Pasjak

 • 867. Ahmet Mehmeti 1921 •
 • 868. Ramadan S. Baftjari 192 •
 • 869. Veli R. Aliu 1927 •

Pasjan

 • 870. Avdyl Ramadani •
 • 871. Rifat Milazimi •
 • 872. Shaban Ajeti 75 V

Pidiq

 • 873. Habib A. Qerimi 1921 •
 • 874. Jusyf Myftari 1916 •
 • 875. Sahit H. Shaqiri 1922

Bilinicë

 • 876. Ramiz D. Selmani 1920
 • 877. Lagjja Kukaj
 • 878. Qahil Rexhepi •
 • 879. Xhemail R. Haliti 1909

Kokaj

Gadish

 • 888. Ilmi N. Musliu 1927 •
 • 889. Zeqir Osmani,

Nasalë

 • 890. Ajet Aliu 1945

Haxhaj

 • 891. Halil Y. Dauti 1943,Demiraj •
 • 892. Rrustem Demiri 19 Vshillovë •
 • 893. Rexhep B. Halimi 24 V
 • 894. Gumnishtë •
 • 895. Emin R. Kçiku 1945
 • 896. Kravaricë •
 • 897. Emin Lipovica 1945
 • 898. Kufcë E Epërme •
 • 899. Kadri Ejupi 1945
 • 900. Vërbicë e Kmetocit •
 • 901. Bajram Osmani 28 V
 • 902. Shqipëri
 • 903. Kapiten Kolë Biba Doda •
 • 904. Mexhit Ef. Gjilani 1900 •
 • 905. Mustafa Natiku •
 • 906. Zef Ukëhajdaraj

Masakrat ne Karadakun lindor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • 1. Sherif Halimi, Staneci (i vrar në IsëUkaj) me 98 tjerë,1944 •

Për fat të keq, dëshmitarë që kanë parë këtë ngjarje nuk ka, sepse ajo ka ndodhur në vitin 1916-1917.

 1. Të vrarë në fshatin Gruhali:Rashit Saqipi u vra më 25 nëntor 1944 në vendi Gruhali, Fshati Buhiç.
 2. Të likuiduar: Fazli Rama u vra në nëntor 1944 në vendin te Urat, mosha 60-vjeç. Varri nuk i dihet.
 3. Të rënë në fronit e Sremit: Etem Emini, 19-vjeç (12 prill 1945. Varri nuk i dihet).
 4. Të plagosur: Haqif Halimi, 36-vjeç (16 tetor 1944, Bujanoc),
 5. Ragip Halimi, 31-vjeç(11 qershor 1944, në vendin Hodonovc).
 6. Të burgosur: Raqip Halimi (u gjykua në Prishtinë, në vitin 1947 dhe u dënua me 20 vjet burg, por i mbajti 5 vjet në Sremska Mitrovicë.
 7. Vdiq më 1988 në Kumanovë.
 8. Sipas kujtesës së Rufat Halimit, i lindur më 6 gusht 1929 në fshatin Buhiç, prej vitit 1956 jeton në Kumanovë, i cili rrëfen për likuidimet, vrasjet dhe plagosjet e popullatës shqiptare në Buhiç).
 9. 1. Ibish Qerimi (nëntor 1944 në Pçinjë. varri nuk i dihet. sipas kujtesës së qerim qerimit, i lindur më 24 gusht 1928,
 10. Në fshatin Bugarinë, tani jeton në fshatin çerkez të kumanovës, që nga viti 1965.
 11. Në frontin e sremit kanë rënë: Aziz Ismaili, 30-vjeç (prill 1945, në shid).
 12. Në fshatin Muhaxhirë-(Kokaj) janë vrarë:
 13. 1.Daut Xh.Rrahmani kokaj (u vra në afërsi të hekurudhës, në vijën frontale, më 28 gusht 1944. sipas kujtesës së mihrije Rahim rrahmanit, e lindur më 10 shkurt 1922, në fshatin Strezovc, jeton në çerkez që nga viti 1965, e cila rrëfen për sjellje barbare të regjimit pushtues).
 14. 2.Shaban Haliti (u vra më 25 nëntor 1944, afër fshatit Maxhere, në moshën 53-vjeçe).
 15. Në fshatin Bukoc është likuiduar Haki Emini (sipas kujtesës së nënës Sadije Emini, e lindur më 22 prill 1910,
 16. Në fshatin Nasalcë, jeton në Çerkez nga viti 1963, e cila rrëfen për regjimet që ushtruan presion ndaj popullatës shqiptare).
 17. Shushajë të poshtme janë likuiduar: Mustafë Agushi (nëntor 1944, në rrugën Kumanovë – Vrajë, në moshën 24 vjeç. Thuhet se atë e masakroi Kira i Shkupit. Varri nuk i dihet. Sipas kujtesës së Naxhije Maliqit, e lindur më 1923 në fshatin Shushajë e Poshtme, rrethi i Preshevës, prej vitit 1977 jeton në Kumanovë, e cila rrëfen për vrasjet dhe burgosjet e fshatarëve të Shushajës.
 18. Elmi Nevzad Osmani, i lindur më 15 shtator 1915 në fshatin Shushajë e Poshtme, rrëfen për regjimin sllavo-ortodoks dhe presionin e tij për çrrënjosjen e elementit shqiptar në këto troje).
 19. Të likuiduar në fshatin Norçë 1.Destan Jashar Agushi, i njohur me emrin Destan Norça, 49-vjeç, i lindur më 1898 (u masakrua në fshatin Mateç. Destanin e gdhendën si gdhendet druri, ia nxorën sytë dhe ia prenë gjymtyrët. Atë e masakruan Gjerasim Stankoviqi, farkëtar i njohur me emrin Dajço, Sllavko Dimitrijeviq dhe vëllai i tij, Stanimir Dimitrijeviq, të tre piroqanë, që si kolonistë jetonin në fshatin Mateç të Kumanovës.
 20. Destanin e likuiduan më 22 nëntor 1947, në vendin e quajtur te Prroni i Varreve, nja 700 metra larg fshatit Mateç, mu te Dardha e Shaqirit, në rrugën që shpie nga Mateçi për në Llopat.
 21. 2. Hafëz Nuredini i lindur më 1905 u masakrua më 7 dhjetor 1944 te kafeneja e Tozës në Preshevë.  
 22. 3. Faik Selimi u likuidua në nëntor1944, në Surdulicë, në moshën 30-vjeçe.
 23. 4. Halil Esatin e likuiduan më 1945, jashtë Preshevës, në moshën 22-vjeçe. Varri nuk i dihet.
 24. Të vrarë: 1. Xhavit Nuredini, 32-vjeç(22 nëntor 1944, në stacionin hekurudhor të Preshevës.
 25. Hafëzi dhe Xhaviti ishin vëllezër. 2. Ali Etemi, 47-vjeç(22 nëntor 1944, mbi Gere).  
 26. 3. Mustafë Saqipi, 45-vjeç( 22 nëntor 1944, në stacionin hekurudhor të Preshevës).
 27. 4. Ejup Emini, 41-vjeç(3 shtator 1944, e mbytën me dru në shtëpinë e vet.  
 28. 5. Riza Miftari, 21-vjeç(12 prill 1944, në Frontin e Sremit).
 29. Të plagosur: 1.Muharrem Sabedini, 50-vjeç(12 shator 1944, në stacionin hekurudhor të Preshevës).
 30. 2. Halim Qazimi, 38-vjeç (4 shator 1944, te Guri i Zi) 3. Vesel Hasani, 36-vjeç (6 nëntor 1944, te Guri i Zi).
 31. Të burgosur: 1. Xhavit Saqipi,30-vjeç, i dënuarme 15 vjet burgim në vitin.

E keqtrajtuan fizikisht në mënyrë brutale dhe e likuiduan në Nish, duke fajësuar kinse kishte vrarë një partizan. (Sipas kujtesës së Gani Nuredinit, i lindur më 22 shator 1928, në fshatin Norçë të Preshevës, i cili rrëfen për masakrimin e babait të tij, Hafëz Nuredini, në kafenenë e Tozës).

 1. Të likuiduar në fshati Ilincë: 1. Selim Demi Selimi (1 maj 1945, në Vinkovc, në moshën 23 vjeçare. Varri nuk i dihet).
 2. 2. Ejup Rexhepi–Selimi, 25-vjeç(16 nëntor 1944, në Preshevë, te kafeneja e Tozës. Varri nuk i dihet).
 3. Të vrarë: 1. Adem Ademi, 40-vjeç(25 nëntor 1945, në Ilincë).
 4. 2. Rushit Hajrizi, 42-vjeç(25 nëntor 1945, në Ilincë).
 5. 3.Hajdin Salihu, 50-vjeç (22 shtator 1944, në Leran)
 6. 4. Ramë Dalipi, 55-vjeç (22 shtator 1944, në Leran).
 7. 5. Belul Ferati, 51-vjeç(22 shtator 1944, në stacionin hekurudhor të Preshevës. E vranë me bombë pjesëtarë e PSKÇK-së).
 8. 6. Hajredin Emini, 60-vjeç (nëntor 1947, në fshatin Ilincë e mbytën me dru në shtëpinë e vet).
 9. 7. Rexhep Zymberi, 33-vjeç (22 nëntor 1944, në fshatin Sllubicë).
 10. 8. Bajram Bislimi, 21-vjeç (22 nëntor 1944, në fshatin Caravajkë).
 11. Të plagosur: Maliq Maliqi, 40-vjeç (tetor 1944, në fshatin Vërban).
 12. Të burgosur: Më 25 nëntor të vitit 1944 i morën gati të gjithë fshatarët e Ilincës dhe i futën në xhami, ku i mbajtën pesë ditë. Pastaj i dërguan në stacionin hekurudhor të Preshevës (në barakë), ku i mbajtën 60 ditë dhe ku u ra tifoja. Të tjerët i dërguan në Vrajë. Prej kësaj sëmundje të rëndë, në barakën e stacionit hekurudhor të Preshevës, Tasjan vdiqën:
 13. 1. Xhafer Ademi, 16-vjeç
 14. 2. Hetë Azem Ademi, 16-vjeç
 15. 3. Sherif Ademi, 65-vjeç dhe
 16. 4. Ismajl Zymberi, 45- vjeç. (Në barakë qëndruan të burgosur 60 ditë këta persona:
 17. 1. Zair Selimi, 53-vjeç,
 18. 2. Zeqir Selimi, 48-vjeç,
 19. 3. Qail Selimi, 22-vjeç (Zairi dhe Zeqiri ishin vëllezër, kurse Qaili ishte kushëri i tyre),
 20. 4. Isuf Dalipi (hoxhë) i njohur me emrin Cufë, 55-vjeç,
 21. 5. Hajrush Ademi, 56-vjeç,
 22. 6. Selman Beluli, 52-vjeç,
 23. 7. Fuat Beluli, 49-vjeç (Selmani dhe Fuati ishin vëllezër),
 24. 8. Riza Kadriu, 18-vjeç,
 25. 9. Sinan Ramadani, 21-vjeç,
 26. 10. Fazli Xhelili, 24-vjeç,
 27. 11. Shaip Emini, 32-vjeç,
 28. 12. Hamdi Emini, 28-vjeç,
 29. 13. Rexhep Maliqi, 58-vjeç,
 30. 14. Faik Elezi, 55-vjeç. 
 31. Në burgun e Vrajës u dërguan:
 32. 1. Hamid Shaqiri, 55-vjeç,
 33. 2. Shaban Ademi, 45-vjeç,
 34. 3. Ramiz Miratoca, 50-vjeç, (nga Miratoca)
 35. 4. Ruzhdi Haliti, 40-vjeç,
 36. 5. Hajrulla Miratoca, 36-vjeç,
 37. 6. Sulejman Zhunica, 60-vjeç, nga fshati Zhunicë,
 38. 7. Jakup Zhunica, 59-vjeç, nga Zhunica (e vranë në Tabanoc),
 39. 8. Vebi Derri, 50-vjeç, nga Presheva (e vranë në Tabanoc),
 40. 9. Haki Derri, 37-vjeç (nga Presheva, kushëri i Vebi Derrit),
 41. 10. Adem Kamberi, 60-vjeç (nga Miratoca, jeton në Preshevë),
 42. 11. Qemajl Presheva, 20-vjeç, nga Presheva dhe
 43. 12. Qail Corrotica, 36-vjeç nga Corrotica. (Të gjithë këta persona, që u dërguan në burgun e Vranjës, UDB-ja i likuidoi dhe asnjërit nuk i dihet varri. Këtë e vërteton edhe Shaban Arifi, i cili shpëtoi rastësisht). Ata që i shpëtuan plumbit:
 44. 1. Sejdi Selimi, 24-vjeç (nga fshati Ilincë),
 45. 2. Hamid Shaqiri, 55-vjeç (Ilincë), .
 46. 3. Shaban Arifi, 47-vjeç (Ilincë),
 47. 4. Xhemail Presheva, 60-vjeç (Preshevë),
 48. 5. Rexhep Xhemaili, 24-vjeç (Preshevë),
 49. 6. Jonuz Doda, 62-vjeç (Preshevë),
 50. 7. Nazmi Jonuzi, 30-vjeç (Preshevë),
 51. 8. Riza Maliqi, 26-vjeç (Preshevë),
 52. 9. Zymber Kurbalia, 16-vjeç (fshati Kurbali)
 53. 10. Habib Seferi, 15-vjeç (fshati Raincë).

Në fshatin Bllacë, Kaçanik, 128 shqiptarë u qëlluan nga brigada partizane maqedonase e njohur si gjakderdhëse. Një tjetër 128 shqiptarë u gjetën në një varr masiv dhe disa të tjerë, të cilët kishin prerë fytin e tyre. Më 15 nëntor u zbuluan 109 viktima dhe të nesërmen, një tjetër 8. Më 25 korrik 1942, kreu i fshatit Gjilan, raportoi se të mbijetuarit erdhën pa rroba, strehim dhe flinin në fusha të hapura. Kur forcat bullgare pushtuan rajonin, shqiptarët morën armë dhe ndodhën beteja të ndryshme. Më 15 shtator 1943, komandanti serb Jagod dhe forcat e tij çetnike ranë bomba në natën e Ramazanit në xhaminë e Preshevës, duke vrarë katër dhe duke plagosur 28 vetë. Ata gjithashtu masakruan civilë në Iseuka, Gosponica dhe Sopot. Në fshatin Koka, Ymer Saqapi u plagos në drejtim të fshatit Kokaj, ku vdiq dhe u varros në varrezat. Disa shqiptarë vdiqën nga plagët, mes tyre Ahmet Haziringa Llovca, Rifat Lipovica më 14 dhjetor 1944 (Sipas kujtesës së haxhi Sejdi Selimit, i lindur më 25 mars 1920, në Ilincë, jeton në Kumanovë që nga viti 1956). Rifat Qazim- Ismajli i bashkohet Batalionit kosovar të Rinisë pas shpërbërjes së rezistencës së armatosur në Frontin lindor të Kosovës juglindore. Rifati ishte djali i tretë i Qazimit Ismajlit - Kokajve(kaçak i njohur), i lindur më 1926, në fshatin Kokaj. Ai, gjatë pushtimit italian (në ditët e Shqipërisë 1941-1943), kishte ikur nga fshati prej zullumit të pushtuesve bullgarë. Rifati, me formimin e Batalionit të Rinisë Kosovare, sikur shumë atdhetarë të tjerë antifashistë, edhe ai iu bashkua radhëve vullnetare. Edhe Rifati pati fatin e këtij bataloni,shumica prej të cilëve mbetën të vrarë nga forcat çenikepartizane serbe. Ai u vra më nëntor 1944, me 6 pjesëtarë tjerë të Batalionit kosovar të rinisë, në moshën 27-vjeçe. Vrasja e tyre do të iritonte luftëtarët e këtij batalioni, që përfundoi me shpartallimin e tij të plotë dhe bashkëngjitjen me Shaban Polluzhen. Varri nuk i dihet varret e Gjilanasve.. Rrustem D. Rrustemi, i lindur në Kokaj, njëri nga djemtë e Dalipit, që shquhet për fanmije bujare, mikpritëse,  atdhetare, arsimdashës të kokajt, … arratiset pasiqë shtëpia e Dalipve, ishte përplot me të plagosur. Në mes tyre edhe Ymeri, i cili vdiç nga plagët, pasi që pushtohet fshati i tij nga forcat formacionet të Brigadës XVI maqedonase, arratist për t'iu bashkuar më pastaj forcave shqiptare të tërhequra nga Karadaku lindor. Mirëpo fati i tij ishte tragjik.   Më 28 nëntor 1944, kur në fshatin Gosponicë kishin hyrë forcat e mobilizuara serbe të Brigadës III të Preshevës, Rrustemin e vranë këto banda kriminale së bashku me 33 banorë të Gosponicës dhe Bukurocës, ku pati edhe viktima nga popullata e pafajshme e këtyre lokaliteteve, nga bandat serbo-bullgare, në nëntor 1944.  Varroset me 33 veta në varrezën masive në Gosponicë të Preshevës.  Të vrarë: Mustafë Arifi, 35-vjeç, u vra në nëntor të vitit 1944, në fshatin Bërçec, ku e ka edhe varrin. Pjesëtarët e PSKÇK-së e morën prej mali, ku priste dru te vendi Kastron dhe e vranë. Të plagosur: 1. Bajram Xhemail Ajdini, i lindur më 1913, u plagos në nëntor të vitit 1944, në stacionin hekurudhor të Preshevës 2. Nuredin Xhemail Ajdini, hoxhë, imam i fshatit, i lindur më 1902, u plagos në nëntor të vitit 1944, në Uglar dhe me këtë rast këmba e djathë iu thye copa–copa. Nuredini, atëherë 42-vjeç dhe Bajrami janë vëllezër.   Të burgosur:1. Nuredin Xhemail Ajdini, 58- vjeç, u burgos në nëntor të vitit 1960 dhe u dënua me tre vjet burg në Vrajë. I mbajti 6 muaj në Vranjë. (Sipas kujtesës së haxhi Abudulla Ajdinit, i lindur më 31 janar 1918, Në fshatin Maxhere, tani jeton në Çerkez, rrethi i Kumanovës, Nuredinit UDB-ja i thoshte se ditën flinte, kurse natën punonte për shqiptarët dhe se e urrente me gjithë shpirt regjimin sllavokomunist. Këtë e vërteton edhe djali i Mulla Nuredinit, Sadri Ajdini nga fshati Maxhere, i cili jeton në Çerkez.)[i].

Bburimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dr. Muhamet Pirraku: Monografia “Mulla Idris Gjilani dhe Mbrojtja Kombëtare e Kosovës Lindore”, 1995'*Lufta II Botërore si dhe -dëshmitarë dhe pjesëmarrës të gjallë të atyre ngjarjeve. Selmani Mr. Aliriza: “Gjilani me rrethinë “ * [59] Ngjarjet paraprake- përshkruar gjendjen e parafillimit të luftimeve për mbrojtjen e Preshevës dhe kufijve etnikë. * në lindje të vendit, si Depcë, Caravajkë, Sefer, Stanec, Elezbali, Kruhali, Buhiq, Ilicë, Ranatoc-Muhaxhirët e Kokajve, Maxhere ishin nisur kaherë të parapërgatiten për aneksim me anë të vrasjeve të hapura dhe misterioze, përmes likuidimeve, arrestimeve, dëbimeve, maltretimeve, varfërisë, mbjelljes së frikës, dhe tmeri mbi territoret filloi menjëherë pas luftës serbo- turke  (1876-1878) në territorin e Karadakut, ku vendoset një numër i shqiptarëve (muhaxhirëve) të ikur nga trevat e Vrajës dhe Toplicës. Referenca refuzoi kërkesën bullgare për të marrë territore shqiptare! Shënim: Për sa u tha më sipër, mund të vihet në përfundim se brigadat partizane të UNÇJ-së, grupet çetnike dhe organet e OZN-ës (Departamenti i Mbrojtjes Popullore), në përputhje me politikën shtetërore serbo-sllave, realizuan akte gjenocidi ndaj shqiptarëve të Anamoravës, për shkak të qëndresës heroike që ata treguan kundër tyre, nga qershori deri në dhjetor të vitit 1944.Prandaj, edhe masave represive masivovike nuk kursyen meshkujt, pleqë dhe femrat shqiptare të të gjitha moshave dhe profileve jetësore. Në këtë kontekst, mbështetur në të dhënat e mësipërme,mund të thuhet se Anamorava zë një vend të pamohueshëm në historinë e popullit shqiptar gjatë Luftës së Dytë Botërore, duke treguar aspiratat e popullit shqiptar të kësaj treve për të mbrojtur kufijtë etnikë dhe për të ruajtur integritetin dhe funksionimin e Shqipërisë, të shtrirë në të gjitha viset e saj

Referim[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ NijaZi, Ramadani (2020). Shtegtim në histori – I / Nijazi Ramadani . – Gjilan : Rrjedha, 2020.–libra  ; 21 cm. [Libri] I. – (Gjilani në rezistencën kombëtare në juglindje të Kosovës 1941-1951) : (studim dokumentar monografik) – 295 f.ISBN 978-9951-453-24-0. Gjilan: 2020. fq. 277–281. ISBN 978-9951-453-24-0. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)