Mirosala

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Stampa:Infobox KS vendbanim Mirosalë është një vendbanim në komunën e Ferizajt, Kosovë.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

'Mirosala është fshat në komunën e Ferizajit dhe shtrihet në pjesen lindore 10 km larg qytetit.Është fshat turistik i rrethuar me bjeshke dhe male, numëron rreth 1429 banor. Historiku  i fshatit eshte i vjeter po aq sa vet ai ,varrezat e Mirosalës janë ndër më të vjetrat në rrethinë  ,gypat e ujit të gjetur gjatë gërmimëve arekeologjike datojnë nga koha Ilire që tregojnë per lashtësine e këtij fshati.Në aspektin ekonomik fshati  numron disa nderrmarje zejtaro-prodhuese ,Fabrikën e ujit "MIROS" disa mini fabrika për prodhimin e perpunimin e mobilijeve si ,dhe depon më të madhe të municionit piroteknik në Kosovë .Fshati përbëhet nga lagja e Bytyqve si me e madhja pastaj ajo e Cakajve,Xhaferajve,Dodajve,Begve,Malesorve dhe Hashanëve .Në regjistrat e komunës në drejtorine  e gjeodezisë kadastrale del se fshati Mirosalë është një ndër fshatrat me territor të madh gjeografik Nga aspekti turistik në Mirosalë mund ta vizitoni parkun e fshatit që është shëndrruar  në një vend atraksion për vizitore .Fshati gjithashtu ka infrastrukture të kompletuar falë investimëve komunale. .Popullësia e fshatit i përket besimit Islam

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]