Jump to content

Grupi i gjashtëmbëdhjetë i elementeve kimike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ky grup përbehet nga këto elemente :

Oksigjen edhe squfuri janë jometale, seleni dhe teluri janë metaloide gjysmëpërcjellës, ndërsa poloniumi është një metal. Megjithatë seleni dhe teluri konsiderohen si metale ne formën e tyre elementare. Elementet e këtij grupi hasen shpesh si minerale : për shembull piriti. Numri i oksidimit te këtyre elementeve është përgjithësisht -2, por mund te përftojnë edhe te tjerë.

Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.