Shqiptarët në Finlandë

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Shqiptarët (finlandisht: Albaanit) në Finlandë përbëjnë një komunitet prej rreth 8,754 njerëzve. Pjesa më e madhe janë mërgimtarë nga Kosova dhe Shqipëria, shumica e të cilëve janë të vendosur në rajonin Uusimaa.[1]

Organizatat[edit | edit source]

Shqiptarët në Finlandë janë aktivë me organizime kulturore dhe takime të tjera. Shoqata Shqiptare "Bashkimi" është një shoqatë kulturore e themeluar në vitin 1988 në Turku,[2] qytet në rajonin e Finlandës jugperërndimore, ku jetojnë rreth 1,800 shqiptarë.[1]

Shqiptarë të njohur në Finlandë[edit | edit source]

Shih dhe[edit | edit source]

Referimet[edit | edit source]

  1. ^ a b "Gjuha sipas moshës, gjinisë dhe rajoneve 1990 - 2014". Statistikat e Finlandës. Marrë më 20 gusht 2015.
  2. ^ "bashkimi-ry.fi". Shoqata Shqiptare "Bashkimi". Marrë më 20 gusht 2015.

Lidhje të jashtme[edit | edit source]