Targat e automjeteve të Maqedonisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Targat e vjetra të Maqedonisë  (1993-2012)
Harta e tanishme e regjistrimit të kodeve (2015-)
Hartë e vjetër e regjistrimit kodet sipas komunave (2013–vazhdon)
Hartë e vjetër e regjistrimit kodet sipas komunave (2012-2013)
Hartë e vjetër e regjistrimit kodet sipas komunave (1993-2012)

Targat e automjeteve të Maqedonisë përbëhet nga nje kod me dy-shkronja të rajonit, i ndjekur nga një 4-shifror numerik (para vitit 2012 ishte 3-shifror) dhe një alfa kod me 2-shkronja (p.sh. SK 2345 MG). Ka një fushë në të majtë me ngjyrë të kaltër me kodin ndërkombëtar të regjistrimit të automjeteve për Maqedoninë - MK.

Kodet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Targat e automjeteve të Maqedonisë:[1]

Kodi Rajoni Komunat që mbulon kodi Paraqitja
BE Berovë Berovë, Pehçevë License plate of Berovo.svg
BT Manastiri Manastiri, Murgashovë, Krushevë, Mogillë, Novacë Bitola-licenseplate.png
DB Dibër Dibër, Qendra Zhupë
DE Delçevë Dellçevë, Kamenicë, License plate of Delčevo.svg
GE Gjevgjeli Gjevgjeli, Bogdancë, Vallandovë, Dojran Gevgelija-licenseplate.png
GV Gostivar Gostivar, Vrapçisht, Mavrovë dhe Radostushë Gv-lp.png
KA Kavadarc Kavadar, Rosoman Ka-lp.png
KI Kërçovë Kërçovë, Vraneshticë, Drugovë, Zajaz, Brod, Oslomej, Pllasnicë Ki-lp.png
KO Koçan Koçan, Zërnoc, Çeshinovë-Obleshevë License plate of Kočani.svg
KP Kriva Pallankë Kriva Pallankë, Rankoc Kp-lp.png
KU Kumanovë Kumanovë, Kratovë, Likovë, Nagoriç i Vjetër Ku-lp.png
NE Negotinë Negotinë, Demir Kapi License plate of Negotino.svg
OH Ohër Ohër, Debarcë Oh-lp.png
PP Përlep Përlep, Dollnen, Krivogashtan Pp-lp.png
RA Radovish Radovisht, Konçë Ra-lp.png
RE Resnjë Resnjë License plate of Resen.svg
SK Shkup Shkup, Haraçinë, Zelenikovë, Belimbeg, Ibrahimovë, Sopisht, Studeniçan, Çuçer Sk-lp.png
SN Sveti Nikollë Sveti Nikollë, Llozovë License plate of Sveti Nikole.svg
SU Strugë Strugë, Su-lp.png
SR Strumicë Strumicë, Bosilovë, Vasilevë, Novosellë Sr-lp.png
ST Stip Shtip, Probishtip, Karbincë St-lp.png
TE Tetovë Tetovë, Bogovinë, Bërvenicë, Zhelinë, Jegunoc, Tearcë Te-lp.png
VE Veles Veles, Grackë, Çashka Ve-lp.png
VI Vinicë Vinicë License plate of Vinica.svg
VV Vevçan Veçan License plate of Vevčani.svg

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]