Jump to content

Targat e automjeteve të Maqedonisë së Veriut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Targat e vjetra të Maqedonisë së Veriut (2019–vazhdon)
Targat e vjetra të Maqedonisë së Veriut (1993-2012)
Harta e tanishme e regjistrimit të kodeve (2015-)
Hartë e vjetër e regjistrimit kodet sipas komunave (2013–2015)
Hartë e vjetër e regjistrimit kodet sipas komunave (2012-2013)
Hartë e vjetër e regjistrimit kodet sipas komunave (1993-2012)

Targat e automjeteve të Maqedonisë së Veriut përbëhet nga nje kod me dy-shkronja të rajonit, i ndjekur nga një 4-shifror numerik (para vitit 2012 ishte 3-shifror) dhe një alfa kod me 2-shkronja (p.sh. SK 2345 MG). Ka një fushë në të majtë me ngjyrë të kaltër me kodin ndërkombëtar të regjistrimit të automjeteve për Maqedoninë e Veriut - NMK (më parë MK).

Kodet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Targat e automjeteve të Maqedonisë së Veriut:[1]

Kodi Rajoni Komunat që mbulon kodi Paraqitja
BE Berovë Berovë, Pehçevë
BT Manastiri Manastiri, Murgashovë, Krushevë, Mogillë, Novacë
DB Dibër Dibër, Qendra Zhupë
DE Delçevë Dellçevë, Kamenicë,
GE Gjevgjeli Gjevgjeli, Bogdancë, Vallandovë, Dojran
GV Gostivar Gostivar, Vrapçisht, Mavrovë dhe Radostushë
KA Kavadarc Kavadar, Rosoman
KI Kërçovë Kërçovë, Vraneshticë, Drugovë, Zajaz, Brod, Oslomej, Pllasnicë
KO Koçan Koçan, Zërnoc, Çeshinovë-Obleshevë
KP Kriva Pallankë Kriva Pallankë, Rankoc
KU Kumanovë Kumanovë, Kratovë, Likovë, Nagoriç i Vjetër
NE Negotinë Negotinë, Demir Kapi
OH Ohër Ohër, Debarcë
PP Përlep Përlep, Dollnen, Krivogashtan
RA Radovish Radovisht, Konçë
RE Resnjë Resnjë
SK Shkup Shkup, Haraçinë, Zelenikovë, Belimbeg, Ibrahimovë, Sopisht, Studeniçan, Çuçer
SN Sveti Nikollë Sveti Nikollë, Llozovë
SU Strugë Strugë,
SR Strumicë Strumicë, Bosilovë, Vasilevë, Novosellë
ST Stip Shtip, Probishtip, Karbincë
TE Tetovë Tetovë, Bogovinë, Bërvenicë, Zhelinë, Jegunoc, Tearcë
VE Veles Veles, Grackë, Çashka
VI Vinicë Vinicë
VV Vevçan Veçan

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]