Shqiptarët e Australisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Stampa:Infobox ethnic group Shqiptarët e Australisë (shqip: Shqiptarë Australian) jane banues te Australia me origjinë nga Shqipëtaria.

Sipas censusit australian te vitit 2006 jane lindur 2,014 shqiptare ne Australi[1] while 11,315 claimed Albanian ancestry, either alone or with another ancestry.[2]

Shqiptaret filluan te nguliten ne Australia nga fillimi i viteve 1920 kryesisht ne Veri te Queensland, Western Australia dhe Shepparton ne Victoria. This ended with the commencement of World War 2.

Migrationi per ne Australi rifilloi në 1950 si pasoje e mbarimit te luftes dhe largimit nga sistemi komunist si nga Shqiperia por edhe nga Greqia, jugu i Italise dhe Kosova apo republikat e tjera te Jugosllavise. Ne fillim te viteve 1990, migrimi erdhi nga Bosnia, Shqipëria, Montenegro, Kosovo, and the Republic of Macedonia of refugees from wars which ravaged the Balkan region in those years.

Klubte sportive shqiptare[redakto | redakto tekstin burimor]

Figura te shquara shqiptaresh ne Australi[redakto | redakto tekstin burimor]

Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ 20680-Country of Birth of Person (full classification list) by Sex - Australia (Microsoft Excel download). 2006 Census. Australian Bureau of Statistics. Vizituar në 2 qershor 2008. Total count of persons: 19,855,288.
  2. ^ 20680-Ancestry (full classification list) by Sex - Australia (Microsoft Excel download). 2006 Census. Australian Bureau of Statistics. Vizituar në 2 qershor 2008. Total responses: 25,451,383 for total count of persons: 19,855,288.

Stampa:Ethnic Albanians Stampa:Ethnic groups in Australia Stampa:European AustralianStampa:Ethno-stub Stampa:Albania-stub Stampa:Australia-stub