Jump to content

Flamuri i Norvegjisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Norvegjisë

Flamuri i Norvegjisë është i kuq me një Kryq skandinav me qoshe të bardha në mes, i cili zgjatet deri në qoshet e flamurit;kryqi është rrotulluar djathtas pë 90 shkallë në stilin e Flamurit Danez. Proporcionet e flamurit kombëtar janë 22:16, elementet e ngjyrave kanë një gjerësi prej 6:1:2:1:12 dhe gjatësi 6:1:2:1:6. Proporcionet e flamurit shtetëror janë 27:16, ose 6:1:2:1:6:11 horizontalisht dhe 6:1:2:1:6 vertikalisht.

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]