Jump to content

Flamuri i Suedisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Suedisë

Flamuri i Suedisë (suedisht: Sveriges flagga) përbëhet nga një kryq skandinav i verdhë në një fushë të kaltër. Dizajni dhe ngjyrat e flamurit suedez besohet se janë frymëzuar nga stema e Suedisë e vitit 1442, e cila është e kaltër e ndarë në katër çerekë nga një cross pattée ngjyrë ari. E kaltra dhe e verdha janë përdorur si ngjyra kombëtare të Suedisë që nga stema mbretërore e Magnus III1275.