Jump to content

Flamuri i Hungarisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Hungarisë

Flamuri i Hungarisë është një trengjyrësh horizontal me ngjyrë të kuqe, të bardhë dhe të gjelbër.

Ky falmunr është ndryshuar në disa raste. Pas shpërbërjes së Peradorisë Austro-Hungareze, Hungaria u nda shtet në vete dhe versioni i flamurit që është edhe sot u vendos që në atë kohë. Shpesh flamurit në qendër i vendoset kurora e Stefatit të I ose Shën Stefanit. Gjatë kohës së komonizmit flamurit ju vendos në qendër ylli i kuq, drapëri dhe çekani, të cilët u hoqën pas rrëzimit të sistemit.

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]