Flamuri i Zvicrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Zvicrës

Flamuri i Zvicrës tregon drejtë të bardhë, kryq e lirë qëndron në prapavijë të kuqe. Flamuri zviceran është flamurin kombëtar të Zvicrës.

Hyrje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Formën e flamurit zvicerane nuk është përcaktuar me ligj. Ndryshe nga shumica e flamujve të tjera kombëtare, por ajo është përdorur kryesisht në formë katrore, vetëm për të thellësisë së detit dhe të transportit ujor në brendësi kompani zvicerane një flamur drejtkëndëshe në raportin e 2:3.

Për të mos ngatërruar me atë flamurin e kantonin e Schwyz, ky flamur i ka frymëzuar ndoshta dizajnimin e flamurit kombëtar. Që nga ajo është e dizajnuar ndryshe proporcional, ai është flamurin zviceran, por me hartimin e saj dhe jo një version të zgjeruar të flamurin e kantonin e Schwyz.

Tradicionalisht, flamuri zviceran është përdorur kryesisht në privatisht zviceran kombëtar për dekorimin e ngritur dhe pjesërisht edhe gjatë vitit që do të vijnë.

Ngjyra kuqe në Flamur[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

variante të ndryshme të "Kuq Zviceran"
variante të ndryshme të "Kuq Zviceran"

Ngjyra e flamurit kuq dhe uniformën e armëve në terren nuk ishte e përcaktuar me ligj, ngjyra të ndryshme janë përdorur tradicionalisht. Errët e kuqe, më pak të ngjarë se është përdorur. Kryesisht rrjedhin nga logot jele, të tilla si logon e Swiss, duke përdorur variante errët. Projektimit aktual të korporatave që nga 2007, përkufizimi federale, "Kuq Zviceran ashtu si Pantone numrin 485, që do të thotë se ajo është e përbërë nga 100 për qind Magenta dhe verdhë së bashku.

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]