Flamuri i Anglisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Flamuri i Anglisë

Flamuri i Anglisë është kryqi i Shën. Gjergjit. Ky kryq u bë një emblemë e Anglisë gjatë Mesjetës dhe është një nga emblemat më të vjetra të njohura që e përfaqëson Anglinë. Ajo mori statusin si flamur kombëtar i Anglisë gjatë shekullit të 16-të.

Shën Gjergji u bë shenjti patron i Anglisë në shekullin e 13-të, dhe legjenda e Shën. Gjergjit duke mposhtur një dragua daton nga shekulli i 12të.

Proporcionet e flamurit janë që kryqi i kuq ka një gjerësi prej 1/5 e gjatësisë së flamurit.[1]

Shih dhe këtë[redakto | përpunoni burim]

Burime të dhënash[redakto | përpunoni burim]