Përdoruesi:Ragmon69/Konstanc

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Konstanz ( shqiptimi lokal [ˈkɔnʃdants],[1] ne gjuhen e lartë gjermane [ˈkɔnstants], Alemannic [ˈkoːʃdəts, ˈxoʃdəts] dhe të ngjashme me[2]), është Qyteti më i madhe  në liqenin Bodensee dhe Qark i qytetit  të rrethit  Konstanz. Ky i takon Republikës Federale të Gjermanisë dhe shtrihet në kufi të Konfederatës Zvicerane. Që nga 1. prilli1956, Konstanzi është një Qytet i madh me rrethin dhe perban nje mbiqender brenda Rajonit të lartë Rhine-Bodensee  në qarkun  administrativ  të Freiburgut në vendin e Baden-Württembergut . Në Konstanz, janë dy shkolla te larta.Univerziteti i Konstanzit. Dhe shkolla e larte e Teknikes.ekonomise dhe BAT-it(HTWG)Historia e Qytetit daton qysh nga Koha Romake.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 Imperia në Hyrje te portit në liqenin Bodensee, në Sfond Alpet
Konstanz në liqenin Bodensee, shtëpiz niveli në port. Niveli me 6. Korrik 2016: 4,78 Metra.

Konstanzi është i vendosur në liqenin Bodensee aty ku derdhet lumi Rhein(Rajn) nga pjesa e sipërme e liqenit , direkt në kufirin me Zvicër (Kantonit të Thurgau).Qyteti Zviceran fqinje Kreuzlingen është rritur dhe ështe bere se bashku, në mënyrë që  kufiri shtetëror kalon në mes ndërmjet çdo  shtëpive dhe rrugëve , por edhe  nepër Tägermoos rrugën përgjatë kufirit Përrua ose Prrojit-te Derrit kalon. Në mot të mirë mund të shihen Alpet , sidomos në rastin me mot te that.

Në anen e majtë (në jug) te Rhein(Rajnit) janë kryesisht Pjesa e vjetër e qytetit ,dhe pjesa  e Parajsës; shumica e pjesëve të reja te qytetit, megjithatë, janë të vendosura në ane të djathtë (Veriore)te Rhein(Rajnit) në Gadishullin Bodanrück mes Liqejve Untersee dhe Überlingersee. Qyteti i vjetër Konstanz dhe pjeset Perëndimore pasuese  jane pjesë të vetme te qytetit në Gjermani,qe shtrihen në Jug të Seerhein, në anen e zvicrres. Kjo zonë është gjithashtu  – përveç  ishullit Koller në Brühl – një e dy, në anën e majtë të bregut të Rhine(Rajnit) ne Vendin e Baden-württembergut.

Grumbullimi  Konstanz-Kreuzlingen përbëhet nga mbi 115,000 banorë (2005). Shumë banor konstazez jane me pune ose kane dyqanet ne anen e zvicrres apo në zonën përreth. Në të kundërtën,  Kreuzlingenasit kryejn nevojat e tyre të përditshme per te Bler shpesh në Konstanz. Kreuzlingeni dhe Konstanzi në disa ngjarje punojn së bashku, për shembull, në natën e festivalit te Liqenit, GEWA-të drejtë,të[3] , në Flohmarkt(Treg per shitje e blerje te gjerave te vjetra)dy-ditore, dhe ndertimin e përbashkët të salles per skijim.Gjithashtu ka  pjesërisht sherbime të perbashkëta per autobus dhe shërbime të objekteve (rrjetit të energjisë elektrike, furnizimit me gaz, kanalizim).

Që Zvicra nuk është pjesë e Bashkimit monetar Evropian , ka në dy qytete valuta të ndryshme, në Euro (, EUR) dhe franga Zvicerane (SFr., CHF). Për më tepër, ekziston një kufi gardh (pjesërisht të ndërtuar), vendkalimet kufitare, dogana e kontrollet, si dhe kufizimet për Mallrat dhe paratë e trafikut. Që nga dhjetori i vitit 2008, kur Zvicrra u ba antare në zonën Shengen, e cila ka kanë aderuar në të, kontrollet për personat  vetëm përjashtimisht . Dokumente të vlefshme identifikimi, janë në kalimin e kufirit për të i marre me veti.

Qyteti ka 34 kilometra të linjës bregdetare dhe mbulon 1,31 km2  sipërfaqe të ujit. Pika më e ulët është niveli i Liqenit, me një 395 m a.s. NN (e mesme e nivelit të ujit), pika më e lartë 570 m .një. s. NN është ne Rohnhauser oborr në Dettingen.

Komunat fqinje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komunat fqinje, përkatësisht komunat qe kufizohen menjëherë  në qytetin e Konstanzit jane, komuna e Reichenau (rajone toksore) dhe e Organistit në rrethin e Konstanzit dhe Kreuzlingenit, Gottlieben (nuk ka vend kufitar, kufiri kalon ne mes te Seerheinit)Tägerwilen(Gemarkung Tägermoos) në Kantonit të Thurgaus (Zvicër). Meersburg (Bodensee),  janë të ndara,nga liqeni Bodensee prej Konstanzit megjithatë ka nje lidhje trafiku me autoanije nate e dit xhdo 15 minuta per udhtim ka tjetra ane dhe lidh Konstanzin. 

 përshkruarja e Qytetit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pjesët e qytetit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pjesët e qytetit të Konstanzit

Qyteti i Konstanzit ndahet ne 15 - pjesë të Qytetit. Këto janë disa nga ish bashki të pavarura, të cilat, i ju Bashkuan Konstanzit. në anën tjetër, edhe për pjesët e qytetit, emrat e të cilëve,i u dhane gjate zhvillimit dhe ndertimit, ose pas një referencë të veçantë u emruan.

15 pjesët e qytetit, me sipërfaqe dhe popullsi:

Nr. Stadtteil Fläche[4]

[ha]

Bevölkerung

[31. Dezember 2011][5]

Region[6] Bemerkungen
010 Altstadt 129,1216 11.866 linksrheinisch Innenstadt mit der Niederburg einschl. Dominikanerinsel, und Stadelhofen

Bahnhof (DB, SBB)

020 Paradies 63,2034 5.808 linksrheinisch Innenstadt Stadterweiterung des 19. Jh. nach Westen, früheres Fischerdorf
030 Petershausen-West 181,8892 13.436 Stadtrand Bahnhof (DB, VHB)
035 Petershausen-Ost 163,4805 6.828 Stadtrand mit Eichhorn, Musikerviertel, Salzberg, Sierenmoos
040 Königsbau 107,2120 5.536 Stadtrand mit Pfeifferhölzle, Sonnenbühl, Sonnenhalde, Stockäcker
050 Allmannsdorf 214,5832 5.274 Stadtrand
060 Staad 94,0913 1.710 Stadtrand Autofähre Konstanz–Meersburg
070 Fürstenberg 175,8485 11.680 Stadtrand mit Berchengebiet, Elberfeld; Bahnhof (VHB)
080 Wollmatingen 1026,0229 6.232 Stadtrand mit Eichbühl, Öhmdwiesen; Bahnhof (VHB)
090 Industriegebiet 492,4143 933 Stadtrand mit Oberlohn, Stromeyersdorf, Unterlohn

und den Vogelschutzinseln Mittler oder Langbohl und Triboldingerbohl

100 Egg 314,2647 699 Stadtrand mit Hohenegg, Universität Konstanz
110 Litzelstetten 511,3703 3.810 Vororte mit dem ehemaligen Kloster St. Katharina und der Insel Mainau
120 Dingelsdorf 643,4243 2.103 Vororte mit Oberdorf, Fließhorn, Klausenhorn
130 Dettingen 1075,6934 3.055 Vororte mit Dobel oder Mühlhalden (ehemals Dobel- oder Mühlhalder Mühle) und Rohnhauser Hof
140 Wallhausen 174,9133 1.130 Vororte mit Burghof und Ziegelhof
Konstanz 5367,5329 80.100
Te kalaja e ulët 

Gjithashtu, pjesët e qytetit të Konstanzit kanë një histori të gjatë. Ata i takonin kryesisht  manastirit  Reichenau , dhe erdhen më vonë me Ardhjen e Mainau në gjermanisht mënyrë , dhe me këtë në 1805 në Baden. Këtu ata i përkisnin zyrtarisht Konstanzit, që nga viti 1939 e qarkut të Konstanzit. Vetëm në qendër të qytetit (qyteti pjesë të qytetit të vjetër, dhe Parajsë) është në të majtë të Rhine, të gjitha pjesët e tjera të qytetit janë ne anen e djatht te Rheinit. Ndryshimet dhe shkatërrimi i shkaktuar nga ndërtimi i Hekurudhave në shekullin e 19-të. dhe të shitjes me pakicë dhe ndërtimi i rrugëve në shekullin e 20-të. ndonjëherë janë drastike.

Pjeset e qytetit ne anen e majt te Rheinit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rhein porta e kullës në Konstanz
 rruga e Hussenit në pjesën jugore të qytetit të vjetër

Në rrethin e qytetit të vjetër , në bazë të klasifikimit nga administrata komunale – ka me shumë  zonë dhe popullsi, se sa ne anen e majtë te Parajsës se Rheint, sepse qarku  "qyteti i vjetër" larg neper Qytetin e vjeter historik mbrenda ish-mureve të qytetit të vjetër dhe e tejkalon , dhe një pjesë te madhe perban.Qe Konstazezet sie Parajsë e numerojn.gjate ndryshimeve te siperfaqes se ujit te Liqenit Bodensee Konstanzi ka fituar vende te reja. Shembuj janë vendet e tregut dhe ish-tregu i peshkut në  shekullin 13. dhe 14 .  qyteti i vjetër i Konstanzit është ruajtur më mirë se në shumë qytete të tjera të Gjermanisë, ndër të tjera, pasi që ata nuk janë as në tridhjetë vitet e ' luftësluftën e Dytë botërore dukshëm të dëmtuara. Numri i ruajtur objektet nga mesjeta, si qytetin e tyre të lulëzuar me përvojë.

pjesa e poshtme të kalasë , brenda qytetit të vjetër është me e vjeter. Zona shtrihet midis Münster, të Këshillit të rrugës, Rini dhe më të Ulët arbor, ish-qyteti moat. Këtu u vendosën në Domherrenhöfe në afërsi të Ministrit. E poshtme të kalasë është shtëpi për të marrë e shoqërisë kështjellë.[7] Sot, në rrugët dredha-dredha të verës dyqane, libri Bindery, je Glaser, dhe të tjera të mjeshtrit, autoritetet, Dominicans të manastirit e Zoffingen, gjykatës së qarkut, noteri zyra e qytetit teatri i Konstanz dhe spitali bodrum Konstanz .[8][9][10]

periferi të Stadelhofen , brenda qytetit të vjetër është nëpërmjet Bodanstraße, Zviceran kufitare, stacioni zonë e përbashkët hapësirë është i kufizuar. Në Suedi hill ishin Suedezët në tridhjetë vitet e luftës, pushtimit të Konstanz të paraburgosur. Me lidhjen e Baden të gjermanisë Unionit doganor është Stadelhofen përkohësisht doganore përjashtim të zonës. Georg Elser, të cilit përpjekje për të assassinate Hitleri ka dështuar të tij për të ikur në Suedi-kodrat-arrestuar – pas një bust përkujton atë. Qendrën tregtare është një LIQEN me një supra-rajonale të asaj zone (gjithashtu e përdorur gjerësisht në Zvicër), ishte në Bodanstraße ndërtuar.[11]

 Pjeset e Qytetit ne anen e djatht te Rheinit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pjetri Hausen ndoshta ishte, së bashku me homonymous manastirit dhe kishte një të veçantë të fshatrave të komunës, por tashmë në 1417, si një betejë në qytetin e Konstanz është i integruar në 15. Shekulli në qytetin e walling përfshirë dhe një kapiten i menaxhon. Lidhur pasur të manastirit e Petershausen ishte në 1802 në Vazhdën e secularization shfuqizohet.[12]

Pjesa e qarkut Wollmatingen ishte 724 për herë të parë si një "VValamotinga", 811 "Walmütingen" e përmendur.

vendet periferike te Konstanzit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në rrethin e Staad si një ish-fshat peshkimi në liqen një kohë të Gjatë ka qenë që përmes makinave-traget Konstanz–Meersburg në anën tjetër të Überlinger liqenit, e kundërta e detit kështjellën e lidhur.

E qarkut Allmannsdorf ishte 722 si "Alamantiscurt" përmendet për herë të parë. Ai është mbi të Staad. Monumentet janë ish-town hall në Mainau street, ish-kulla e ujit në allmann lartësi (sot një nikoqir i të rinjve), si dhe Loretto sallën e Loretto lartësi, në Kishën e kryqit të Shenjtë ishte nga Bauhaus-nxënësit, Herman Blomeier projektuar.[13]

Veza ishte në Mainaustraße 252 nga gusht 1947 deri në prishjen e objekteve në dhjetor 1961, një kazermat e kampit për të gjermanisë Lindore refugjatëve dhe personave të Zhvendosur me qëllim për të ju në Konstanz të integrohen.[14]

Në rrethin e Litzelstetten ishte 839 si "Luzzilonssteti" përmendet për herë të parë. Në shekullit të 14-të. Shekulli ishin dy vende në "sipërme të fshatit" dhe "fshati".

Në hamleti gjë elsdorf ishte 947 si "thingolt fshat", qëndrueshmëria e themelor Wallhausen në 1187 për herë të parë si "villa Walarhusin" e përmendur.

Në rrethin e Dettingen ishte 811 si "Tettingen" përmendet për herë të parë. 839 erdhi vend në manastirin e Reichenau. 12. Shekuj sundoi Mbretërinë Auer Ministrore në vend. Kishte dy kështjella, Alt-Dettingen dhe Ri-Dettingen, të paktën që prej shekullit të 14-të. Shekulli doli jashtë. Në Reichenau kishte deri në moshën 18 vjeç. Në shekullin e gjykatës së lartë për vendin. E ulët e gjykatës ishte që në moshën 15 vjeçare. Shekulli i gjerman në mënyrë ardhjen e Mainau.

Traktet Lokale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Traktet e Konstanzit
Gemarkungs-

Jo.

Qarkut Sipërfaqja në ha Im zgjatje
6660 Konstanz 3005 Allmannsdorf 1.Jan. 1915

Wollmatingen është 1.Gusht. 1934

6661 Dettingen 1250 22. Prill. 1975
6662 Gjë elsdorf 644 1. Jan. 1975
6663 Litzelstetten 512 1. Dhj. 1971
Qyteti I Konstanz 5411 -
6664? Tägermoos 154 28. Mars 1831

Për më tepër, si e pestë e qarkut gjithashtu Tägermoos me një sipërfaqe prej 154 hektarë të Konstanz, kjo, megjithatë, qëndron në anën e majtë të bregut të Rhine, dhe në territorin e Zvicrës. E tyre Status të veçantë në një Traktati i 1831.

Fshatrat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ish-bashkësitë e Dettingen (tani nën emrin e Dettingen-Wallhausen), Ding elsdorf dhe Litzelstetten janë në të njëjtën kohë, qytetet në kuptimin e baden-württemberg komunale kodin me i Këshillit të fshatit dhe rajonale të administratës.

Planifikimi hapësinor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Konstanz është në përputhje me të shtetit të planit të zhvillimit për Baden-Württemberg, si një qendër e raportuar. Kjo është përgjegjës për komunat e Allensbach, dhe Reichenau, detyrat e zona Qendrore. Përveç kësaj, ka lidhje me Kantonit të Thurgau në Zvicër.

Klimë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Për shkak të vendndodhjes në liqenin Constance, mbizotëron në Konstanz tipike liqeni Constance klimatike , gjatë gjithë vitit dhe është pak më i butë sesa në pjesën Tjetër të Gjermanisë. Në verë mund të temperaturave të larta dhe pak Era, megjithatë, të lehtë për të Sultry . Që nga liqeni si një nxehtësi e magazinimit funksionet, nuk është në Dimër, vetëm pak ditë acar (përafërsisht. 80), shpesh nuk është një shkallë të madhe nga mjegulladhe të lartë mjegull shtresa, shpesh për ditë të mos të të shpërndajë. 95 të një mesatare prej 160 ditët me re janë në muajt tetor-shkurt. Një borë batanije është deri në ~30 ditë në vit, kryesisht në janar dhe shkurt. Këto dy muaj janë edhe coldest në 0.4 dhe 1.2 °C. Ngrohta muajve korrik dhe gusht me 18.7, respektivisht, të 18.1 °C.

Edhe në Konstanz është ndryshimi i klimës për shkak të ngrohjes së klimësdukshëm. Të dhënat e private motit stacioni Kressbronn tregojnë se temperatura në krahasim me matjen periudhë 1981-2010, 2007-2014 0.5 °C rritje, numri i orëve me diell me afro 360 2,061 orë në vit (moti online, megjithatë, të regjistruar një rritje prej vetëm rreth 110 orë). Kështu, Konstanz është një e ngrohta dhe sunniest qytetet në Gjermani.

Histori[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Drejtshkrime Historike per  Konstanzin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Constance u emërua në rrjedhën e kohës, shumë e ndryshme. Kjo larmi e sotme më të zakonshme emrat, kanë Ulrich Büttner, dhe Egon Bork hartuar:[15]

Antike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Roman kullë Themelet Konstanzer münster katror
Alegoria e Constantia në Hotel Barbarossa në Konstanz

Deri në fund të 2. Në shekullin v. Chr. u vendosën Keltët, ndoshta nga fisi i helvetii, në fushën e sotme të poshtme të kalasë. Nën Perandori Augustus, zona ishte e liqenit Constance vetëm para pikë kthese për Perandorisë Romake pushtuan dhe i përkiste krahinës së Raetia, Celtic oppidum u shkatërrua, dhe pak më vonë, ishte në fushën e Katedrales kodrës nuk është një pjesë e vogël e zgjidhjes, madje edhe nëse trupat Perandorake nën Claudius së pari, përsëri, janë zbritur. Edhe në Veri të lumit Rhine mund të gjenden në disa nga referencat për Romake të kolonizimit. Si lokalitet në Katedralen hill ishte thirrur, nuk është i njohur për sigurt. Në Geographike Hyphegesis e Claudius Ptolemaeus (160 n. C.), por është një zgjidhje e quajtur Drusomagus përmendur (Ptolem. Geogr. 2,12,3), e cila ka identifikuar një grup i studiuesve në vitin 2010, si aktuale të Konstanz.[16] Në 2. Në shekullin e parë, guri ndërtesave në 3-të të Shekullit të ishte zgjidhje dy herë fikse. Një pikë kthese në historinë e qytetit ishte e pastaj, rreth vitit 300: Constance ishte në fund të antikitetit, pasi Romakët, Dekumatland braktisur, e kishin vendin, njëri në të majtë të Bankës së Rini kufitare fortifikim (shih Danub-Iller-Rini-Limes). Gjurmët e fuqishme në fund-Romake, kështjella e mureve dhe kullën nga 4. Shekulli kanë qenë që nga viti 2003, në sheshin e Katedrales për të excavate , dhe sot një pjesë e vogël e një e-Metër i lartë gotë piramidale është konsideruar, dhe (në kontekst të udhëhequr turne) nëntokësore të kryera. Kjo vonë Romake Fort Constantia , ka shërbyer si një fillor mbrojtjes kundër bastisjen Alamanni dhe kontrollin e Rhine kalimit.[17] me sa Duket, lulëzoi në strehimore të këtij ushtarake të sistemit – më së shumti – gjithashtu civile të vendbanimit. Constantia duket të mos jenë të papërfillshme. Jo larg kalasë në afërsi Romake banjot, nga 4. Xx, janë jashtëzakonisht të madh për këtë kohë.

Edhe Emrin e vonë antike sistemi dëshmon për rëndësinë e tij, si e caktuar në vendin e ri të krahinës së Raetia prima i përkiste një Perandori Romak. Në pyetje është një Constantius I., rreth vitit 300 fitore mbi Alamanni fituar, dhe kufijtë e Perandorisë Romake në Rini dhe Danubi sërish e kishte të siguruar. Për shkak të afërt vazhdimësinë e sotme Stein am Rhein përshkrimin e vonë Romake Fort Tasgetium nga një ndërtesë e mbishkrimit në periudhën midis 293 dhe 305 datë, ka shumë për të sugjeruar se Constantia në këtë kohë u ndërtua.[18] Sipas studiues të tjerë kontribuon në qëndrueshmërinë, megjithatë, emrin e nipit të tij, Perandorit Constantius II., 354, 355, në Rini dhe në Raetia kundër Alamanni luftuan[19] dhe ndoshta edhe në Konstanz ishte, mund të në këtë rast, ishte emëruar pas tij.

Ndoshta vizituar nga Perandori Gratian 378 Constantia, siç është ai në bregun jugor të liqenit Constance, në Lindje. Sipas 420 shkruar Notitia dignitatum, një fund trupat Romake directory, nën në Konstanz dhe Bregenz të stacionuar trupat Romake, një praefectus numeri Barcariorum (Jo. Të gërmoj. occ. 35, 32).[20] E parë sigurt tradicionale përmendet emri Constantia daton rreth 525 dhe mund të gjenden në amerikën latine travel guide e Romanised Ostrogoths Anarid.

Në fillim të mesjetës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Schnetztor kullë në qytetin e vjetër të Konstanz

Ndoshta rreth 585 lëvizur Peshkopi Maksimus, në migrimit periudhe disa trazuar Vindonissa (sot Windisch) në dëshmi të shtrirë në vazhdimësinë dhe ishte në qytetin e njerëzve. Edhe këtë herë, pjesërisht në themelet e vonë antike kalaja e parë ndërtimin e kësaj Katedrale e ndërtuar.

Constance ishte në rrugën nga mesjetare Gjermani, Grisons Alpine kalon në Itali, në mënyrë që ajo është më shumë dhe më të begatë në distanca të gjata të tregtisë në mesjetë, ka përfituar. Si pasojë, qyteti ishte disa herë në drejtim të Jugut të zgjeruar, dhe port ishte disa herë të transferuara. Constance ishte në qendër të çarçaf të tregtisë ("Tela di Costanza").[21]

Conrad e Constance, Konrad unë e Altdorf (* um 900; † 26. Nëntor 975) ishte Peshkop në dioqeza të Constance nga 934 të 975 dhe është që nga viti 1123 si një Katolike e Shën nderuar. Qëndron në Romë, e la atë për të vendimit, urbane topografia e Constance në atë të Romës. Nën ndikimin e Patriarkale basilicas e Romës, ishte Konrad, për shembull, analogjikisht në San Paolo fuori le mura , një Pol të ndërtuar Kishën. Në afërsi të menjëhershme, u ndërtua Kisha e Shën Gjonit, në bazë të San Giovanni në Laterano. Edhe në frontin e qendrës së qytetit, Laurentius Kishës (më vonë Ratskapelle Shën Lawrence; sot, jo më në ekzistencën), ai kishte për të ripërtërirë. Nën përshtypjen e tij në Jeruzalem haxhin, ai e la Mauritius rotunda si një kopje e varrit të Kishës, të ndërtimit, i cili tani shërben si një rajonale haxhit destinacion. Për këtë direkt në korin e Katedrales përshkrimi i kishës që ai themeloi një bashkësi e dymbëdhjetë të Kanuneve , si tretë Kanunin e komunitetit pranë Konstanzer Münster Katedrales dhe i paraardhësi i tij , Salomonit, III. dekoruar stilolaps në Shën Stephan Kishën , por vetëm për një kohë të shkurtër.

Perandoria qytetit (1192-1548)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Schedelsche weltchronik , 1493: Konstanz

Gjithnjë e më Autonome qytetarëve të qytetit luftuan në 1192, dhe 1213 një qëndrim i vetëm, nga ish qyteti i njerëzve – Peshkopi – Pozicion të pavarur, dhe u është dhënë – kështu mendimit të disa historianëve – pas të gjitha, Statusin e Lirë të qytetit dhe të pasur të qytetit. Një qytet është përcaktuar nga Imperial menjëhershme, që do të thotë se ata nuk kanë taksa të shtetit përkatës, zotërinj, por të gjitha taksat direkt në Perandori, aq e pasur, për të paguar. Pasi që qyteti i Konstanz tuaj taksat provuar për gjysmën e Perandorit dhe gjysma në Peshkopi, për të paguar,[22] kjo ndoshta mund të jetë jo e pastër nga lloji i Lirë të qytetit ose hartë të qytetit.

Në vitin 1295 fituar Konstanz i ka blerë të drejtën për të mint monedha dhe të shpikur e të ashtu-quajtur të Përjetshme qindarkë, vjetore Monedhë përmes ndonjë të humbur.[23]

24. Mund të 1312 mbyllur katër qytetet e Cyrihut, Konstanz, Schaffhausen dhe St. Gallen për një Federatë të qyteteve .[24]

Në kulmin e tyre ekonomike dhe politike në Pushtet, për qytetin e Port, në vitin 1388, blerjen e shtëpisë, si një depo dhe shpërndarjes qendrën e sotme të Këshillit të ndërtimit. Zhvillimin e Gotthard të kaluar, u shndërrua e qarkullimit të mallrave në periudhën e ardhshme, gjithnjë e më shumë në Rrugën e CyrihutBazel, në mënyrë që zhvillimi i qytetit në fund të mesjetës stagnated. Prandaj, ka mbetur i Gotik ndërtesat e qytetit nga një më vonë transformimi kryesisht të mbrojtura. Më të rëndësishme të tregtisë dhe eksportit ishte papërpunuara, të zbardhura dhe kanavacë, e cila është e njohur gjerësisht me emrin e Constance kanavacë (tela di Costanza).

Këshilli i Constance[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Këshilli Ndërtimin E Constance

Nga 1414 të 1418, u zhvillua në Këshillin e Constance . E Këshillit të ndërtimit, në të cilën vetëm Shtëpiake, papal zgjedhore u zhvillua, ende qëndron sot në brigjet e liqenit Constance, pranë portit dhe stacioni i trenit. Aktuale të gjyqit ishte Provosti Kishën e sotme Münster. Zgjedhja e Martin V në 11. Nëntor 1417, ishte vetëm papnore të zgjedhjeve në Veri të Alpeve. Në të njëjtën kohë ishte Perëndimore schism e 1378 nga depozitimi i counter-papë dhe ekzekutimin e çekisë reformatorit Jan Hus lënë.[25] në Romë si fronin e Papës është konfirmuar dhe të vendosur. Në krye të tregut në 1417, kalaja e numërimit von Nürnberg nga Perandori sigismond e Shënuar e Brandenburgut si në rusi.[21]

Jan Hus ishte në anën e liqenit përballë në raundin kullë të ishullit manastirit (tani ishull hotel në Domenikane island)[26] dhe më vonë në kështjellën e Peshkopit të Constance në dashurinë e Perëndisë është burgosur. Në 6. Korrik, 1415, reformatorit në rastin e Këshillit si një heretik në pyre dhe digjet, hiri i tij të shpërndahet në Rini, të shpërndara. Procesi u zhvillua në Katedralen e Constance. Hus ishte mundësi për t'u angazhuar në detaje mendimit të pikat e aktakuzës. Premtimi për Kalim të lirë të mbretit Sigismund ishte thyer. Përmbarimi nga laike fuqive të bërë një fundit kërkesë të dërguarit e mbretit për revokimin.

E Hus përkujtimore në arbour në Constance, në anën e kundërt të Luterane, ishte projektuar nga Adéla Kacabová. Ajo është themeluar në vitin 2015 dhe në transmetim. Kjo është një dhuratë e Czechoslovak Hussite Kishës në qytetin e Konstanz. Tre Metra të lartë monument i bërë nga guri në Piedestalin e saj, në vitin 1415 gdhendur dhe tregon se në pjesën Qendrore auflodernde flakët e zjarrit. Kreu pjesë e lapidarit është një simbolik chalice si një Simbol të së vërtetës dhe të pajtimit. Siluetë e lapidarit të kujton figurën e kalasë në një lojë shahu, e drejta dhe e vërteta simbolizon.[27]

Një i zi, tërthor foundling me e Artë mbishkrimin e John Hus në dyshuar mesjetare vendin e ekzekutimit (në sot, të quajtur pas rrugën Për slipcovers guri, në Brühl, në Perëndim të qytetit të vjetër, në afërsi të kufirit Zviceran) kujton. E slipcovers guri i quajtur gur të kujton në të njëjtën kohë, edhe ndaj edhe në Këshillin e Constance më 30 maj. Mund të 1416 ekzekutuar Jerome të Pragës. Prandaj, në anën tjetër e gurit, Hieronymus të Pragës, janë gdhendur.

E Hus Muze në Hus quajtur hussen rrugë kur schnetztor kullë me dokumente të Hus dhe Hussite lëvizje ishte për një kohë të gjatë si një nga vendet e qëndrimit e Jan Hus në fillim të Këshillit të Constance, dhe ishte, në vitin 1923, e Pragës Muzeut të shoqërisë për të përkujtuar reformatorit. Emri i Jan Hus shtëpinë nxënës (banimit) është gjithashtu e kujton reformimin tezat e Jan Hus dhe fati i tij në Konstanz.

Në 13-të të shekullit. Shekulli, qyteti nuk ishte vetëm Constantia ka qenë i thirrur, por edhe për të Costanze dhe Kostinz. Në shekullin e 15të. Shekulli ishte nga të fundit, nga një lexim gabim emrin Costnitz, e cila rezultoi në Këshillin e Constance në literaturë shpesh si Këshilli i Costnitz .[28][29] Nga 1895 nuk ishte, prandaj, një dietë Lajbnici Strasse në Berlin-Wilmersdorf, para Emrin tuaj në vitin 1908 për Constance rrugë ka ndryshuar.[30]republika çeke është vendi që të jetë sot si një ushqim të mirë .[29]

Koha e Reformacionit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Constance do të kishte qenë në 15. Xx, si Federata e lidhur, por me çfarë vendit vende të sotme në Zvicër nuk është e lejuar, sepse ata kanë një Epërsi të qyteteve frikë. Do të jetë e Konstanz, në të njëjtën kohë, Federale të qytetit, kështu që ajo do të ishte edhe sot në vend të Frauenfeld, kryeqyteti i Thurgau, natyral të tyre jugore hinterland. Një kurioz pasojë e kësaj është unike fakti se qarkut për një pjesë të vogël në territorin Zviceran, e fundit në vitin 1831, të fiksuara në kontratë. Si pasojë, kalaja e qëndrueshmërinë, me një rënda në zemër e Swabian Konfederata . Qyteti ishte pjesë e 1529 përfaqësuesit e pakicave Protestante (protesta) në Reichstag në Speyer. Në shtetësinë thirrur për të papenguar përhapjen e besimit Protestant. 1527 ishte Constance, i reformuar, dhe hyri në rezultatin e schmalkaldic Konfederata . E peshkopët e Constance u vendosën në det, kalaja në kala të detit të kështjellës . Në vitin 1548 ishte Constance përsëri Katolike, Princ-peshkopët, megjithatë, të mbajtura detit kalaja si një e banimit të qytetit.[31]

Plaga epidemitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1439, më shumë se 4.000 njerëz në Konstanz vdiq nga një sëmundje.[32] E plaga epidemitë e shekullit të 16-të. Shekulli në liqenin Constance zonë e mbuluar edhe për Konstanz në vitet 1518, 1519, 1529, dhe 1541/1542. Në vitet 1611/1612 vdiq një e treta e Constance të popullsisë për plagën.[33]

Koha e Habsburgve (1548-1806)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Panorama e Konstanz, bakri gdhendje me Merian në vitin 1633
Rrënimi i Konstanz Rini urë në 1799 me urdhër të francës i Përgjithshëm korije gjurmët
Dorëzimi i qytetit të Constance në shtëpinë e Austrisë, – emigrimi për të Reformuar (1548), një pikturë nga August Friedrich Pecht

Pas zbulimit të Amerikës, TRANS-Alpine të tregtisë, të qytetit pasurinë e tij detyrohej, ngadalë humbur rëndësinë e tij, si të tregtisë ndërkombëtare rrugët e zhvendosur, ishte edhe kjo e Konstanz. Pas disfatës në schmalkaldic luftës,i ka humbur të Konstanz në 1548 edhe Statusin si të Lirë të qytetit, ishte dhuruar nga Perandori Charles V. vëllait të tij Ferdinand[34]Habsburg më tej Austri, përfshirë dhe në rrjedhën e counter-reformimit rekatholisiert. Qyteti ka shërbyer Habsburgs si një mur mbrojtës kundër realizimit më tej Zgjerimin e Konfederatës Zvicerane për Veriun. Për forcimin e Katolike ndërgjegjes, ajo ishte me një Papnore bull në vitin 1604 në fytyrën e rezistencë në qytet, një Kolegj Jezuit , i themeluar si një gjimnaz, edhe Franz Anton Mesmer, nga 1746 të 1750, e vizitoi dhe deri më sot, si një humanist , Heinrich-Suso-Gjimnazit .

tridhjetë vitet e ' luftës, ishte qëndrueshmëria e Suedezët në 1633 nën rrethimin, por qyteti nuk ishte i marrë (shih detare të luftës në liqenin e Constance 1632-1648). Për të përkujtuar e të mbërthyer përpara Suedia është pranë urës nga kontinent në ishullin e Mainau, "suedez kryqit", në një suedeze top tub montuar, në liqenin e Constance për të vizituar.

Për promovimin e të prapambetur ekonomikisht e Konstanz bazuar në qeverinë para në Austri në 1785, në qytetin e Huguenot e emigrantëve nga Gjenevës , shtëpi për ideologjike dhe shkaqe ekonomike, kishte për të lënë. Për këto përkiste Jacques Louis Macaire de L'or (1740-1824) dhe familjen e tij. Përveç Banka e parë në kohën e Constance, ai foli për Constance "Domenikane ishull" Indienne-manufactory me Llullaqitngjyrosje.[35] Me këtë kompani e tekstilit, ai e ngriti në baza më e rëndësishme Konstanz degë të industrisë të shekullit të 19. dhe 20. Shekulli.[36]

Në kursin e Parë të koalicionit të luftës, të zëna nga frëngjisht revolucionare trupat sipas të Përgjithshëm, Jean-Viktor Moreau (1763-1813) 1796 Konstanz për dy muaj.[37] Në të Dytë dhe të tretë të koalicionit, lufta mori trupave franceze të Constance në 1799 dhe 1805 përsëri.[38] si rezultat i përsëritur profesione të qytetit të varfër Konstanz dhe popullsia e saj e refuzoi. Kjo ishte më pak për shkak të drejtpërdrejtë të luftuar veprimet si, për shkak të kostos së lartë të akomodimit, pajisjet dhe ushqimet, të alternuara franceze dhe Austriake ushtarë.[39]

Koha e Badenve (1806-1952)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Plani i qytetit të Konstanz, me fortifications në 1807

Grand Duchy E Baden[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në 1806, ishte Constance, të sapo-themeluar Grand Duchy e Baden, përfshirë dhe kryeqytetin e Seekreises.

Pamja e Konstanz në vitin 1842 (ndoshta me muret e qytetit) nga William Turner

Në Austro-Prussian luftës ishte e Konstanz në maj 1809 në rrjedhën e betejave të Vorarlberg kundër francez aleat i Bavarisë nga deti i rrethuar.[40] Sulmet dhe rrethimit ishte e udhëhequr nga kapiteni Bernhard Ried Miller nga Bludenz. Ky studim u shkëput, por tashmë në korrik të të njëjtit vit.[41]

Në vitin 1816, zona ishte në Konstanz dhe liqenin Constance, një zi buke. 1817 nga të lartë të ujit të liqenit Constance, e Tägermoos, Briel, në rrethin e Parajsës , dhe rreth gjysma e tregut vend të përmbytur.[42]

Në Baden të Revolucionit filloi, Heckerzug me moderuar rezonancë të Konstanz. Për më 12. Prill 1848, gjermane Republikës shpalli kanë qenë, çfarë, megjithatë, të tre në Konstanz-bazuar Gazetat, e duhur të të folurit të raportuara, nuk përmendet.

Në 1863, Konstanz në rrugë të Mannheim-Basel të Constance, e Baden shtetërore të Hekurudhave të lidhur. Kjo ka rezultuar – së bashku me vitin 1862, në Baden, shpalli lirinë e tregtisë – një bum ekonomik, popullata u rrit në masë të madhe, dhe ju plas mesjetare të qytetit të mureve, në masë të madhe. Me rrënoja u llogoret e mbushur me zbuluar materiale nga zoomed-në Liman pellgun në Parkun e qytetit – qytet kopsht, të quajtur – liqeni i mbushur. Modernizimi të masave të ndërmarra në vite nga 1866 të 1877 nga Constance kryetari Max Stromeyer iniciuar dhe realizuar, për shembull, ndërtimin e liqenit të rrugës, port hekurudhor, lidhjeve në Zvicër dhe reformën e shkollës.

Mbetet të fundit muret janë ende në Fund të arbor (si një rindërtim), shihet në schnetztor kulla, dhe që nga ajo gërmimet në vitin 2008 së bashku krijuar rishtazi të betejës së portë. Në brigjet e lumit Rhine të ekzistojnë në afërsi të urës mbi Rini, Rini porta e kullës (shih figurën) dhe në lartësi të Ulët, arbor e pluhur kullë në jugperëndim cep të qytetit mbeti schnetztor kullë.

para luftës së Parë botërore, ishte e kufirit të jashtëm të Perandorisë gjermane, Zvicra, e cila është mbyllur, kështu që ende gjallë marrëdhëniet e qytetit të tyre tradicionale Hinterland, e Kantonit të Thurgau është shumë i kufizuar. Constance të rregullt vajtje-ardhje për në Punë nuk ishin më në Kreuzlingen, Thurgau fermerët nuk është më në Constance rrugë tregjet, kontrabanda ishte krijuar. E upswing që e gjelbër aktualisht është përfunduar. Mes Konstanz dhe Lyon kishin filluar në Mars të 1915, rreth 180,000 lënduan rëndë të burgosurit e luftës të luftës së Parë botërore zëvendësohet.[43][44][45]

Koha e nacional socializmit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1935, Konstanz qarkut , në kuptimin e gjermane komunale mënyrë , dhe katër vjet më vonë, të qarkut të lirë të qytetitnga nga rrethi i Konstanz jepen. Qyteti mbeti në selinë e administratës së qarkut, të qarkut të Konstanz.

Në kanë nata e 1938 ishte Constance sinagogë nga anëtarët e Përgjithshme SS, neni XIX i Konstanz, SS-Oberführer Walter Stein në zjarr. Një fikjen e zjarrit ishte brigada e zjarrit nuk lejohen. Në të kundërtën, shteti tentativë për të përdorur çati çelet nga sinagoga e hapur për zjarrin më të mirë trajnohen për të fituar. Atëherë ishte në sinagogën e SS-trupa III./Waffen-SS Germania nga Radolfzell lulëzim lart.[46] 16 meshkuj të Judenjve që ishin në kampin e përqendrimit Dachau . Disa nga Constance familjet arritur të 1939, në Zvicër, Palestina, Angli, SHBA, Argjentinë dhe vende Aziatike për të shpëtuar. Zviceran liqenin e Constance-kantonet scho prerë veten e tyre.[47]

Në mbrëmjen e 8. Nëntor 1939 ishte në Konstanz, Gjermani , Georg Elser është arrestuar, ndërsa ai u përpoq në Zvicër për të shpëtuar. Elser kishte para në Mynih, një bombë e vendosur nga Adolf Hitleri për të vrarë, por ishte kjo e vrasjes, rastësisht, kishte shpëtuar.

Në vitin 1940 ishte i njëanshëm nga gjermanisht Wehrmacht , ka një kufi gardh në mes të Emmishofer doganore dhe Rini ndërtuar. Judenjtë, robër lufte, punëtorë të detyruar dhe gjermane deserters bërë përpjekje për të shpëtuar në Saubach. Refugjatët në Kantonit të Thurgau bërë të kishte qenë në Gjermani dorëzuar.[48] Më 22. Tetor 1940, 110 Hebre Konstanz në kamp përqendrimi Gurs në Jug të Francës dhe më vonë të deportuar, për të kaluar tetë në vitet 1941 1944 në Riga, Izbica , dhe Theresienstadt.[49] shumica e tyre ishin në Kampet dhe e vrau.

Gjatë luftës së Dytë botërore, mbeti në Constance, edhe pse të rëndësishme si një industrial në vend, ndryshe nga qytete të tjera në liqenin e Constance, si, për shembull, Friedrichshafen, Gjermani, me aleate bomber sulmeve të mbrojtura. Zvicër, gjithashtu, kishin nga 7. Nëntor 1940 deri në 12. Në shtator të vitit 1944, një dimming detyrë e rregulluar. Lokale dimming ishte për shkak të rrezikut të rastësishme të sulmeve në qytetet Zvicerane në 12. Shtator 1944 nga Këshilli Federal shfuqizohet. Kjo çoi është gjithashtu në pajtim me aleate deklarimet e rastësishme të bombardimeve të Schaffhausen në 1. Prill 1944. Kjo ishte nga gjermanisht anash, e errësuar të majtë të Bankës së Rini qyteti i vjetër i Konstanz të revokohet. Kështu ishte jo e qartë vijën kufitare në mes të qytetit të vjetër të Konstanz dhe Kreuzlingen më të mjegulluar. Tani, nuk ishte një i qeverisë Zvicerane me furi për një përjashtim të gjermanisë qytetit. E drejta-Rhenish pjesë të qytetit, me Rini të qartë të Zvicerane rajone të ndara, ende janë të zhdukur, por në dritën e kompanive të tilla si Degussa dhe Stromeyer nuk sulmuan.[50]

Zona E Okupimit Francez[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Konstanz ishte në 26. Prill 1945, dhunës, pa marrë. Me 1. Ushtria franceze arriti në Konstanz të Radolfzell dhe të gjitha Bach dhe e dëboi spanjolle në rrugë të Vjetër Rini urë. Për mbrojtjen tuaj, mori francez profesion forcë disa qindra Konstanz qytetarëve në manastirin e kazermave për të urës mbi Rini në peng. Shkolla ishte për disa muaj të ekspozuar ndaj. Ushtarët u dha fëmijëve çokollata dhe biskota.[51] si të nëntorit të vitit 1945, ka qenë i trageteve në dispozicion nga qershori 1946 topsy-turvy e prapme të Autobusit të "kuqe Arnold" mes Konstanz stacioni i trenit dhe Konstanz-Staad. Kjo lidhje ka qenë që të hamster udhëtime në liqen.[52]

Në periudhën post-lufte i përkiste vazhdimësinë brenda frëngjisht zonën e okupimit, së pari, për vendin e Jugut Baden. Trupave franceze ishin në tre kazermat stacionuar në manastirin e kazermës, në mënyrë të drejtpërdrejtë në Rini të urës, hunter kazermat dhe Chérisy kazermë. 18. Korrik 1978, ishte e fundit francez i njësisë për t'u miratuar.

Konstanz në Baden-Württemberg[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitet e vitit 1952, ishte Constance bashkimin e Baden, Württemberg-Baden dhe Württemberg-Hohenzollern, një qytet i ri e shtetit Federal të Baden-Württemberg. Ata i përkisnin të qeverisë së qarkut të Südbaden. Në vitin 1953, ajo ishte e përfshirë në e vet të kërkesës, në rrethin e Constance, dhe me hyrjen në fuqi të baden-württemberg komunale kodi mbi 1. Në prill 1956, ajo është me fuqi të ligjit të Qarkut të qytetit shpjeguar.

Me themelimin e Universitetit në vitin 1966 ishte një i ri upswing e qytetit filloi, e cila, në dallim nga shumë rajone të tjera në Gjermani, në fillim të shekullit të 21-të. Shekulli ende vazhdon. Prania e shumta të studentëve dhe shkencëtarëve, ka të qytetit ndryshoi.

Në rrethin e reformës në vitin 1973 ishte e Konstanz, qendra e zgjeruar rrethin e Konstanz, në të njëjtën kohë, new Shoqatës rajonale të lartë Rhine-liqeni Constance ka qenë të ndarë.

Në vitin 1978 u zhvillua në Konstanz, e parë kombëtare ditë Baden-württemberg .

Bashkimi i komunave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E incorporations me popullatën në kohën e mia extension:

Kohë Komuna Popullsia

përafërsisht.

1. Jan. 1915 Allmannsdorf (me Veze, e Vështirë, pas Hausen,

Sieren moss, Sonnenbühl dhe Staad)

1.600
1. Gusht. 1934 Wollmatingen (me Fürstenberg dhe

sot një qarkun e zona industriale)

3.600
1. Dhj. 1971 Litzelstetten 4.600
1. Jan. 1975 Gjë elsdorf (e sipërme të fshatit) 2.200
22. Prill. 1975 Dettingen (Wallhausen) 3.000

Zhvillimi i popullsisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Constance kishte në mesjetë dhe në periudhën e hershme moderne, vetëm disa mijëra banorë. Vetëm gjatë Këshillit nga 1414 të 1418 ishin rreth 10,000-40,000 njerëz në qytet. Popullsia u rrit vetëm ngadalë dhe shkoi nëpër të shumta luftërat, epidemitë dhe zi buke. E ashtuquajtura plaga epidemitë e 1348 dhe 1518, si dhe një zi buke në 1513, një numër i madh i vdekjeve. Vetëm me fillimin e industrializimit në shekullin e 19-të. Shekulli, popullsia u rrit shumë shpejt. Jetoi në 1806, e para 4,400 njerëzit në qytet, ajo ishte 1900 tashmë 21.000. Nga 1950, dyfishohet këtë shifër për të 42,000.

Disa incorporations në fillim dhe në mes të viteve 1970 solli një rritje prej rreth 10,000 persona në një popullsi prej 70,000 në vitin 1975. 30. Qershor 2005 ishte Zyrtare, numri i banorëve për Konstanz për të rinovuar enti i Statistikave të Baden-Württemberg, 80.980 (vetëm kryesore domiciles dhe pas harmonizimit me zyrat e tjera të vendit). Kjo ishte një historik i lartë. Konstanz i takon të rëndësishëm "popullsia rënie" perlë. REGJISTRIMI i vitit 2011 e 100 më të madh të komunave në Gjermani.

Tabela e mëposhtme tregon numrin e banorëve pas përkatëse fushë. Deri 1833 ajo vepron zakonisht rreth vlerësimet, pas rreth rezultatet e regjistrimit (1) ose më të reja zyrtare nga enti shtetëror për statistikë. Informacion nga 1871 "të popullatës lokale", nga vitit 1925 në popullsinë rezidente dhe që nga viti 1987 për të "popullsisë në vendin e rezidenca kryesore". Para 1871 numri i banorëve jo-uniforme procedurat e mbledhjes janë të përcaktuara.

Jahr Einwohner
1413 6.000
1518 5.000
1604 5.446
1763 3.714
1775 3.956
1806 4.419
1815 4.516
1829 5.635
3. Dezember 1843 ¹ 6.379
Jahr Einwohner
3. Dezember 1852 ¹ 7.556
3. Dezember 1864 ¹ 8.516
1. Dezember 1871 ¹ 10.061
1. Dezember 1880 ¹ 13.372
1. Dezember 1890 ¹ 16.235
1. Dezember 1900 ¹ 21.445
1. Dezember 1910 ¹ 27.591
8. Oktober 1919 ¹ 30.119
16. Juni 1933 ¹ 32.961
Jahr Einwohner
17. Mai 1939 ¹ 37.700
31. Dezember 1945 38.596
13. September 1950 ¹ 42.934
6. Juni 1961 ¹ 52.651
27. Mai 1970 ¹ 61.160
31. Dezember 1980 68.305
31. Dezember 1990 75.089
31. Dezember 2000 78.087
31. Dezember 2010 84.693[53]
31. Dezember 2011 78.539
31. Dezember 2012 79.645

Fetë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Krishterimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E Konstanzer Münster

Konstanz ishte fundi i 6. Shekulli vend të peshkopëve (peshkopëve të Constance), Kisha e krahinës së Mainz i përkiste. Qytet ishte selia e një Archidiakonats. Ab 1522 ishte e Reformacionit në fillim, disa rimorkio. Këshilli konkludoi edhe në 1526, disa manastire, dhe 1529 ishin Katolike shërbimet e ndaluar. Por kishte për të Konstanz pas Tranzicionit në Austri, në 1548 dhe përsëri në të vjetër të Besimit të kthehen (Katolike reformacioni). Protestantët janë shumicë në Zvicër. Një pakicë të vogël kishte mbetur në qytet. Megjithatë, ajo ka mbetur në Konstanz deri edhe në shekullin e 19-të. Shekulli kryesisht Katolike. 1785, është ri-themeluar në Protestante, komunitetin e emigrantëve nga Zvicra, 1796 tretur. 1820 ishte përsëri një Kishave Protestante.

Planin e qytetit të vjetër të Konstanz (1843)

Katolike banorëve i takojnë 1821 e peshkopëve të Constance , dhe pastaj erdhi sapo ngritur Kryedioqeza e Freiburg. Kjo ishte në Prag të një shteti të nisura nga vendi Kishë madhështore të regiment, të krijuar nga dioqeza e kufijve me politike kufijtë e Grand Duchy e Baden ndeshje. Për shpërbërjen e këshillit të peshkopit të Constance, të cilit historike territorin e mirë, shkoi, veshur, madje edhe në atë të Peshkopit të zgjedhur vicar i Përgjithshëm Ignaz Heinrich von Wessenberg , për shkak të tij, liberal me pikëpamjet nga Vatikani nuk e ka pranuar. Konstanz u bë vatër e një dekanati (shih Kryedioqeza e Freiburg#dioqeza të përshkruajë). Përveç parish e Katedrales u shfaq në rrjedhën e historisë, disa Katolike parishes, në një pjesë të mëparshme të manastireve. Sot, nuk janë në qytet të zonës, ndër të tjera, në vijim Katolike parishes ose komuna:

 • E münster, një parish formimin, me famullitare të Shën Stephan dhe parish e Hl. Trinisë baritore njësia e Konstanz qytetin e vjetër.
 • E famullisë të Shën Gebhard , Peter Hausen, së bashku me parishes e Shën Suso dhe vëllai Klaus, pastorale njësia e Konstanz-Petershausen.
 • E parishes të St. Martin dhe Shën Gallus së bashku formojnë baritore njësi të St. Martin dhe Shën Gallus.
 • E parishes e Shën Pjetrit dhe Palit Litzelstetten, Shën Verena Dettingen (me Shën Leonhard Wallhausen) dhe Shën Nikollës gjë elsdorf (me Hl. Ndër-sipërme të fshatit) gjithashtu formojnë një të përbashkët baritore njësi (Bodanrück).

Këto bashkësi ose kisha kanë pjesërisht një Traditë shumë e vjetër. Kisha e Shën Stephan tashmë është 615 përmendet për herë të parë. Në atë kohë, ajo ishte në Jug, jashtë qytetit dhe ishte ndoshta një varrezat e Kishës. 10. Shekulli ishte e Kishës famullitare të qytetarëve të komunës. E shigjeta në Bazilikën ishin, në 1770, Barok transformuar. Në Kishën e Trinisë së Shenjtë ishte Kisha e një Augustinian vetmitar manastirit, në vitin 1797, u shpërbë. Atëherë i përkiste Kishës së spitalit. Në 1813 e kishes u Bashkuar me Shën Jodok dhe Pali. Në atë kohë, Kisha ishte një kullë të vogël. Ish - Jezuit e Kishës në mes Katedrales dhe qytetin e teatrit që nga viti 1904, si në Kishën e Krishtit është e Kishës famullitare në vitin 1873, i themeluar më të vjetër të Kishës Katolike.

E më shumë kohëve të fundit tani janë Kishës Katolike të Shën Gebhard, 1928/30 në Veri të ish-homonymous manastiri është ndërtuar, por tashmë në vitin 1920, vet parish ishte Kisha e Shën Suso, 1937/38, e ndërtuar në vitin 1957, parish mbledhur (në vitin 1975, ndërtimit të Kishës së re), vëllai Klaus Kishës, 1955 si i pari Kisha pas luftës së Dytë botërore, Konstanz u ndërtuar dhe në vitin 1962 e famullisë të Shën Nikollës e Flüe është mbledhur, në Kishën e Maria-Hilf, e ndërtuar në vitin 1967 (që nga viti 1970 parish) dhe Kisha e Shën Gallus, e ndërtuar në vitin 1971.

Në pjesët e qytetit të Konstanz, ka të tjera Katolike në kisha të cilat gjithashtu i përkasin zyra e Dekanit të Konstanz. Komuna e Shën Martin Wollmatingen ka një Kishë, e cila në vitin 1960 ishte konvertuar. Ajo ka ende Gotik elemente. Për Wollmatingen më parë ishte pjesë e Allmannsdorf. Lokale të Kishës së Shën Gjergjit, zoja, Pjetri dhe Pali, Pankratius dhe Martin, megjithatë, ishte ndoshta në shekullin 16-të. Të shekullit të parish e mbledhura. Kishës Katolike të Shën Verena Dettingen ishte në radhë të parë një degë gjë, elsdorf dhe ishte në 1740, parish e mbledhura. Fund-Gotik Kisha ishte në 1779, Barok transformuar. E parish që i takojnë kishës së Shën Leonhard Wallhausen ishte 1714 ndërtuar. Kishës Katolike të Shën Nikollës gjë elsdorf është një fund-Gotik sallën e Kishës me më vonë bashkangjitur në Perëndim kullë. Kishës Katolike të Shën Pjetri dhe Shën Pali Litzelstetten gjithashtu ishte fillimisht një degë e gjë elsdorf dhe ishte në 1826 në qarkun e mbledhura. Fund-Gotik Kisha ishte ndërtuar në 18 vjet. Shekulli Barok shtesa, anije, megjithatë, në vitin 1978, të prishur dhe pastaj të rindërtuar. Virgjëresha dhe Kisha e ngjitjes në ish politikisht për të Litzelstetten që i përkasin ishullin e Mainau ishte nga 1732 të 1739 ndërtuar.

Për më tepër, ka të tjera më të vogla kisha dhe kapela. E SCHOTT kishëz në SCHOTT vend, shërbeu si një varrezat e kishës në zhavorr e varrezave, nga mund të 1785 30. Prill, 1870, Konstanz kryesore të varrezave.[54] Përveç kësaj, të kishës së Shën Martin në Parajsë (e ndërtuar në vitin 1922). Nga në 13. Shekulli-ndërtuar kishës së Shën Lawrence në krye të tregut, vonë është për të Ratkapelle dhe rindërtuar në 1839 përdhosur. Të shumta të manastireve dhe manastirin e komplekseve, krh. seksioni mbi ndërtesat.

bashkësitë Protestante/ungjillore

Në 1820-ën themeloi Protestante komunitetit të Constance është quajtur me emrin e Martin luther. E kishes festohet parë në ish-Capuchin e Kishës, pastaj në ish-Jezuit Kishën e Perëndisë shërbimet e para 1873 Kishën Luterane ishte ndërtuar. Në vitin 1918, Shën Pali i kishes. Në ' 30, ishte e lindur në këtë parish e një, fillimisht e paramenduar si e përkohshme marrëveshje druri Kishës. Pas një suksesshme renovimi dhe rimodelimin e brendshme ishte e Shën Palit Kishës (druri Kishës) në 1. Ardhjen 2007 shqetësim i madh i Constance e popullsisë, edhe një herë solemnisht. Luteri parish u nda në vitin 1947, Ambrosius-Blarer-kishes. Nga tre parishes rezultuar në më tej parishes.

Në Allmannsdorf në vitin 1957, u krijua një të veçantë kishes. Më parë ishin Protestantët e Shën Palit parish e Constance kujdesur për të. 1958 allmann fshatin marrë e vet në Kishë (Kishën e kryqit të Shenjtë). E Shën Palit parish, ishin ndarë për qarkun e Petershausen-Perëndimore në vitin 1974, Peter parish, për të cilat të veçantë të Kishës me qendrën komunitare përveç kryesor varrezat ishte ndërtuar. 1. Ardhjen 2006 dy parishes e Palit dhe Pjetrit të përbashkët të komunitetit, së bashku, emri "Lutheran Pjetrit dhe Palit parish e Constance" është veshur. Gjithashtu Protestantët në Wollmatingen ishin të parë të Shën Palit parish kujdes. Në vitin 1935, një xhirollogari të ndarë parish është themeluar, pas 1934, Kisha ishte e ndërtuar. Komuna është e ndarë në Krishtin parish dhe në në vitin 1976, e juaj të veçantë Johann kishes. Të dy parishes janë përsëri që nga viti 2010, në një Gruppenamt . Nga Wollmatingen ishte edhe Litzelstetten me furnizimet; 1969/70 marrë, vendin tuaj në Kishë (Kishën e ringjalljes), në vitin 1971, një xhirollogari të ndarë parish ishte ngritur. Protestantët e Dettingen dhe gjë elsdorf janë nga vendet fqinje të fshatit të Allensbach të marrë kujdesin e. Gjithë sa më sipër-përmendur kishat Protestante në Konstanz të qytetit zonë i përkasin dekanati i vazhdimësinë e Ungjillore vendin e Kishës në Baden me zyrën e Dekanit të banimit në Wollmatinger komunitetit.

 kisha te tjera Krishterë

Përveç dy kishat e mëdha nuk janë në Constance, një e vjetër Katolike parish, që në vitet e para pas themelimit të saj (1874), rreth 60 % e Konstanz e popullsisë e mbuluar, por shumica e të cilave përsëri për të Kishës Katolike Romake. Kisha u kthyen.

Në zonën e lirë kisha ka disa komuna, duke përfshirë një Adventiste Kishës (e themeluar në 1914[55]), Kisha Baptiste, një Kishë Metodiste, Hillsong Kishës dhe një të Pavarur Ungjillore-Luterane.

E dëshmitarëve të Jehovait, të ri Apostolik të Kishës dhe të Kishës së Jezu Krishtit të shenjtorëve të ditëve të mëvonshme janë në Konstanz të përfaqësuar.

Judaizmi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mesjetare komunitetit Hebre të qytetit të Konstanz gjithmonë ka qenë objekt i përndjekjes. E në Rini vend, pluhur kulla ishte dikur edhe bindshëm epitetin "Çifut kulla", që popullsia Çifute të qytetit u kapur, dhe në këtë kullë, pjesërisht për vite të eke nga një qenie e gjallë. 1537 është shitur gjatë kohës së reformacionit e komunitetit Hebre plotësisht. Vetëm në 1847 ishte përsëri një Hebre zgjidhjen në Konstanz miratuar; në 1862, u bashkua me emancipim ligjit në Baden në fuqi, dhe në 1863 në Konstanz, Izraelit i bashkësisë fetare ishte nisur. Në 1875, ajo kishte 251 anëtarë, 1895 528, rreth 2.5 % të qytetit të popullsisë. 1882/83 ishte në qytet në këtë Sigismund rrugës, një sinagogë e ndërtuar. 1936 ishte një sinagogë, një arson sulm të kryer gjatë e kanë natën në vitin 1938, ai ishte i vendosur në zjarr dhe, më në fund, e në Radolfzell vendosur SS-trupa III./'Germania' shkatërruar.[56] Diagonalisht të kundërta ish sinagogë, të drejtë prapa e Trinitetit të Kishave, qëndron një përmendoreje për 108 Constance qytetarët, për shkak të besimit Hebre në 20. Tetor 1940, në kuadrin e të ashtuquajturit Wagner-Bürckel-Aktion në jug të francës kampin e internimit Gurs qenë të deportuar, dhe në shfarosjen kampet e Auschwitz-Birkenau ose Sobibor u vranë.[57] Në faqen e sinagogës ndërtuar nga çifutët biznesmen dhe themelues i israelitische Gemeinde Konstanz, Sigmund Nissenbaum (1926-2001), në vitet 1960, banimi dhe ndërtimi zyra, e cila gjithashtu ka një lutje dhomë.

Lutja salla ishte ngritur në vitin 1999 për një të vogël sinagogë u zgjerua, si ky që 60s, sot e komunitetit Hebre të Constance K. d.ö.R. (IKG). Perëndia shërbimeve çdo Shabbat dhe mbi të gjitha Hebre pushimet . Këtu në Sigismund rrugë 19, ka edhe parish zyra dhe të komunitetit në qendrën e komunitetit Hebre, si dhe Dr-Erich-Bloch-dhe-jetës-shtëpi-bibliotekë (Judaica) të komunitetit Hebre.

Në Krye të gazebo ishte një çift të viteve të lutjes dhomën e Këshillit të lartë të bijve të Izraelit të Baden , të mbështetur edhe e komunitetit Hebre në themelues.

Në mes të dy organizatave e komunitetit Çifut dhe të komunitetit Hebre Foundation) aktvendimi i mosmarrëveshjes ka vonuar ndërtimin e një sinagogë në një qytet dhënë tokën për një kohë të gjatë.

Islami[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në tetor të vitit 2001, në rrethin e Petershausen, Mevlana xhami, e turke-bashkësisë Islame të hapur. Kështu, kemi rreth 3000 Muslimanëve në Konstanz, një private në shtëpinë e lutjes me 225 metra katrore me lutje hall, një kube dhjetë metra në diametër dhe një 35-metra-të lartë të minares, një nga më të lartat në Gjermani.

Budizëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Që nga viti 1984 ekziston në Konstanz, Budiste diamanti mënyrë Budisteqendër të Karma Kagyu, nga Ole Nydahl u themelua nën shpirtërore patronazhin e shekullit të 17-të. Karmapa Thaye Dorje . Përveç kësaj, ekzistojnë edhe grupe të tjera Budiste drejtime.

Freemasonry[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në Konstanz ka tre Masonic llozha, të cilat Johannis Shtëpizë Constantia për Besimin e Grand Lodge e Lashtë të Lirë dhe të Pranuar masonët e Gjermani .

Të tjera dy Llozha, përsosmërinë Shtëpizë Jan Amos Comenius dhe Sovran Kreu i Pons Libertatis, të punuar sipas të Lashtë dhe të Pranuar Scottish rite.[58]

Në ishullin e Mainau është nga familja Bernadotte të suedisë rit i përfaqësuar.

Në Konstanz të Gënjejë për të ruajtur veçanërisht marrëdhënie të afërta në Zvicër.

Politika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Konstanz është në jug të Baden zakonshme – tradicionalisht politikisht konservator-liberal i orientuar. Përmes themelimit të Universitetit në vitin 1966, i erdhi një të fortë social liberale weft, në mënyrë që në vitin 1990 për shkak të një fortë jeshile përafrimit u zëvendësua (shih gjithashtu përbërja aktuale e Këshillit bashkiak). Në vitin 1996, ajo ishte në Konstanz, Horst Frank , e parë jeshile kryetari i Gjermanisë dhe, në vitin 2004, ri-zgjedhur. Që prej 10. Në shtator të vitit 2012, me Uli Burchardt , përsëri, një i Krishterë Demokrat, kryetari i Konstanz.

Këshilli[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E Këshillit bashkiak , në përputhje me § 25, paragrafi 1, fjalia 2 e komunale të kodit , emërtimin e Këshillit të qytetit. Ai është, përveç të kryetarit të komunës nga 40 këshilltarë komunal/të qytetit këshillat e mëposhtme partive/listat. Konstanz është qyteti i parë në shtetin e Baden-Württemberg, qyteti i mbledhjeve të Këshillit me një vonesë kohore, si një Podcast në Internet transferet.

Këshilli bashkiak ka vazhduar pasi zgjedhjet lokale të 7-të. Në qershor të vitit 2009, si më poshtë:

Shpërndarja e mandateve në Këshillin bashkiak 2009-2014
Partia/Lista Zëri i ndarë +/− Vende +/−
Falas Lista Jeshile[59] 23,3 % + 0,5 10 ± 0
CDU 22.2% e të − 4,6 9 − 2
SPD 17,7 % − 0,2 7 ± 0
FWG 14,3 % − 0,8 6 ± 0
FDP 10,8 % + 3,1 4 + 1
PDS/Majtë lista 4,6 % + 1,1 2 + 1
Frank Dhe Falas/Ngjyra Listë[60] 3,6 % + 3,6 1 + 1
Linjë E Re Konstanz 3,5 % − 2,6 1 − 1

Këshilli bashkiak në përbërjen sipas zgjedhjet komunale në vitin 2014,[61] është për të planifikuar në 3. Korrik 2014[62] për seancën inauguruese nisi dhe e theu e mëparshme të Këshillit të qytetit.

Shpërndarja e mandateve në Këshillin bashkiak nga korriku 2014
Partia/Lista Zëri i ndarë +/− %p Vende +/−
CDU 25.1% e + 2,9 10 + 1
Falas lista Jeshile (FGL)[59] 23,6 % + 0,3 10 ± 0
SPD 18,2 % + 0,5 7 ± 0
Të lirë të votuesve Konstanz (FWK) 13.3% të − 1,0 5 − 1
FDP 6,9 % − 3,9 3 − 1
Të rinjtë e Forumit të Konstanz (JFK)[63] 6,9 % + 6,9 3 + 3
La listën Constance (LLK) 6,1 % + 1,5 2 ± 0

Këshillat e fshatit dhe të administratës lokale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qytetet e Dettingen-Wallhausen, gjë elsdorf dhe Litzelstetten e tyre këshillat e fshatit, të cilat këshillojnë qytetet përkatëse çështje; vendimet e tyre duhet të Këshillit në rastin e vendore apo të vendimeve administrative të qytetit si një tërësi i takon dhe, nëse është e mundur, dhe të merret parasysh.

Përbërja sipas rezultateve të zgjedhjeve lokale nga 7. Qershor 2009:

● Litzelstetten: FWG: 4 (±0), CDU: 3 (±0), SPD: 3 (±0)
● Dettingen/Wallhausen: CDU: 6 (±0), SPD: 4 (±0), FWG: 4 (±0)
● Gjë elsdorf: CDU: 5 (+ 1), SLWD:* 3 (-1), FWG: 2 (±0)

Si e korrik të vitit 2014, përbërjen e këshillit është si më poshtë:

● Litzelstetten: CDU: 4 (+1), SPD: 3 (±0), FWL**: 3 (-1)
● Dettingen/Wallhausen: CDU: 8 (+2), SPD: 6 (+2)
● Gjë elsdorf: CDU: 5 (±0), SLWD:* 3 (±0), FWG: 2 (±0)

* Social-Liberale Të Votuesve Të Komunitetit Gjë Elsdorf ** Të Lirë Të Votuesve Litzelstetten

Qytetet kanë një kryetar komune dhe një zyrë komunale.

Kryetari i komunës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

mesjetë ishin të gjykatës dhe Këshillit në Konstanz në njërën Anë, nën kryesinë e Provost. Pas kalimit në Austri, në 1548 përcillet kryetarit të zyrës. Pjesërisht mori përsipër detyrat e kryesore e qytetit njeri. Qyteti gjykata përbëhet nga një gjyqtar, duke e vogël u zgjodh Këshilli, dhe dymbëdhjetë nga vlerësuesit e vogla dhe të mëdha Këshillit. Në 1785, duke e zëvendësuar Austri dhe qeverinë e qytetit nga një magistrate të një kryetari dhe pesë pagë të këshilltarëve.

Pas lidhje të Baden në 1805, gjykata shkoi në Punët e shtetit. Në krye të qytetit, mandej kryetari i komunës, në 1818, një orar të plotë, Këshilli bashkiak dhe një 32-anëtare të qytetarëve të Komisionit. Nga 1870 e këndej, ishin të kryetarit të komunës dhe Këshillit zgjedhen në mënyrë të drejtpërdrejtë. Në 1874 kryetari i bashkisë u zgjodh nga qytetarët Komiteti, i përbërë prej 96 Këshillit të qytetit. Ai kishte një nëntë-vjeçar. E tij ishin të një kryetari dhe Këshilli bashkiak i përbërë nga 14 anëtarë. Duke filluar në vitin 1933, ishte Zoti, kryetari i bashkisë, kryetari i bashkisë, aldermen, dhe qytetit të Këshillit nga Guvernatori i emëruar. Pas luftës së Dytë botërore ishin të shumta e Zotit kryetar, si pasojë e okupimit francez forca e përdorur. Në vitin 1946, popullsia e zgjodhi parë të Këshillit të qytetit të zgjedhur kryetarin e komunës.

Sot është i Zoti kryetar nga votuesit për një afat prej tetë vitesh i zgjedhur drejtpërdrejt. Ai është Kryetar i Këshillit bashkiak. E tij të Përgjithshme Zëvendës është Parë dhe të Dytë të koordinuar, secili me titullin e kryetarit të komunës.

Zoti kryetar Horst Frank (e GJELBËR) ndryshimi i fundit më 25 tetor. Korrik 2004, në raundin e dytë të zgjedhjeve për një të dytë, tetë-vjeçar të mandatit të ri-zgjedhur. E Aldermen janë Andreas Osner ((SPD), në qershor 2013: Claus Boldt (CDU)) dhe Karl Panjohur Steiner-Schönborn (që nga shkurti i vitit 2014, qyteti këshilltari për ndërtimin e Z.; para Kurt Werner (i pavarur)). Në vitin 2012, Frank nuk e ri-kandidimit. Uli Burchardt (për qind) të votave u zgjodh në votimin e dytë, të reja Constance, kryetari i komunës u zgjodh më 10. Shtator 2012 betuar në.

Qytetare Nderi E Komunës

 • 1810-1832: Johann Anton Burkart
 • 1832-1849: Karl Hüetlin
 • 1849 dhe 1851: Në Vazhdën e gjermane Revolucionit , qeveria e Grand Duchy e Baden , të ndryshme "qytetarët zakonisht amtsverweser".[64]
 • 1851-1861: Karl Steiner
 • 1861-1861: Karl Hüetlin
 • 1861-1866: Jakobi Stadler

(I Sipërm)Kryetari I Komunës

 • 1866-1877: Max Stromeyer
 • 1877-1888: Oto Winterer
 • 1888-1914: Franc Weber
 • 1914-1919: Herman Dietrich (kombëtare të partisë liberale, 1918: DDP)
 • 1919-1933: Oto Moericke
 • 1933-1945: Albert Herrmann
 • 1945: Josef Benz, Vincent Kerrle, Hans Schneider, Komisioneri i kryetarit të komunës
 • 1946: Fritz Arnold (SPD), duke vepruar
 • 1946-1957: Franc Vetëm (CDU)
 • 1957-1959: Alfred ky lumë (SPD)
 • 1959-1980: Bruno Helmle (CDU)
 • 1980-1996: Horst Eickmeyer (FWG)
 • 1996-2012: Horst Frank (Jeshile)
 • që prej 10. Shtator 2012: Ulrich Burchardt (CDU)

Shtresë e armëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stemës së qytetit të Konstanz

Blazon: një e kuqe shield-në argjend e vazhdueshme të zi kryq.

E zeza, kryqi është që nga e kuqe e Peshkopit kryq (qyteti origjinale të njerëzve, Princi-Peshkopi e Constance) janë nxjerrë. Kuq Band (Zagel) në buzë e sipërme quhet gjakut, grupi i gjakut juridiksionin e ish të lirë Perandorake qytetit simbolizon. E drejta për të pasur trumpeter, të vulosur me të kuqe dylli e Perandorit, të mbretërve dhe cardinals, si dhe të kuqe bar në qytetin e stemës ishte në 1417 duke e Perandorit Sigismund dhuruar.[21][65]

Qytetet e partneriteteve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Constance, në oborrin e bashkisë: skulpturë Bello. Simbol e qytetit të binjakëzimit Konstanz-Fontainebleau.

Konstanz mban me këto qytete të partneriteteve në mes të qyteteve:[66]

Lidhjet e mëtejshme tek:

Regio ÇATI[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Konstanz është koordinator i projektit të qyteteve të rrjetit të mësuarit deri në fund të administratës, e cila ka tetë qytete në Gjermani, Austri dhe Zvicër, si-CH , në dhe rreth liqenit Constance në kufi. Në nëntor të vitit 2014, të autoriteteve të qarkut të Constance dhe Kantonit të Thurgau , një ndër-kufitare të sigurimit të ushtrimit të kryera, pasojat e afat-gjatë, të zonave të gjera ndërprerje të energjisë.[67] Nga Konstanz dhe Kreuzlingen zjarrfikësit do të përbashkët Ushtrime dhe, nëse është e nevojshme, edhe operacione të përbashkëta të kryera.[68]

Kultura dhe tërheqjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bazuar në Constance, port me Statuja e Imperia

Dialekti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Konstanz është pjesë e Alemannic gjuhën zonë të seealemannischen dialektin e ulët Alemannic, ndërsa fqinje Höri dhe jugore Hegau sipas të vjetër në dialektin e hartave, në zonën e lartë Alemannic .

Shqiptimin e emrit në Alemannic dhe në Përgjithësi e Jugut gjermanisht – përdorimit të gjuhës është "Konschdanz".[69] në jug Të mediave në Përgjithësi, sipas Alemannic shqiptim. Jashtë jugore të zonës është edhe emri i qytetit, ndonjëherë në injorancën e lokale debat dhe në (dyshuar) imitim i praktikave të gjermanisë për nivel të lartë të gjuhës me një të Vetme"s-t" si Constance është e theksuar – me emra të qyteteve të tilla si "Immenstaad" është përkatëse Sipas rregullit të "prerë".

Ndërtesat e[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Lista e ndërtesave fetare në Konstanz
 • Lista e emrave në Konstanz

Teatër[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Salla e ndërtuar në 1607 Jezuit e shkollës së mesme, në shekullin e 19-të. Të shekullit të një teatri ishte rindërtuar, është konsideruar të jetë më i vjetër i regjistruar fjalës fazë në Gjermani.
 • E Komunës qendër e artit, kulturës dhe K9 ofron që nga viti 1990 një i pasur me programin e kabare (kabare vjeshtë që nga viti 1999), Komedi (Komedi në pranverë të vitit 2004), mujore të hapur fazë "sliver e natës" (prej vitit 2004), shumë koncerte dhe valle.

Je[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në Aziatike stil-ndërtuar stacioni i autobusëve, të Këshillit të rrugës
 • E Kunstverein Konstanz është më e vjetra Kunstverein në zonën e liqenit Constance dhe një nga më të vjetra të artit shoqatave në Gjermani (14. Pikë). Që nga fillimi i tij në vitin 1858 ishte interesi, në radhë të parë, në Konstanz është një Forum i artit bashkëkohor të krijuar – deri sot, Kunstverein Konstanz është i vetmi Institucion, i vetmi ekspozita e artit bashkëkohor.
 • E Wessenberg-Galerie shtëpitë komunale je mbledhjen në qendrën kulturore në Münster. Shtëpia është pjesë e një koleksioni prej rreth 450 dorë vizatime nga mbledhja e bankier Wilhelm Brandes. Ekspozitat kryesisht me fokus rajonal.
 • Përveç kësaj, ka disa komerciale galeritë, duke përfshirë galeria Geiger në tregun e peshkut, me solo ekspozita me artistë të tillë si Heinz Mak, Oto Piene, Mel Ramos dhe Daniel Spoerri , një ndërkombëtar program paraqet.

Muzetë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qendra kulturore në Münster qytetit biblioteka dhe Wessenberg galeria
 • Në Muzeun Arkeologjik të Baden-Württemberg në manastir ndërtesën e ish - Benedictine Abbey e Petershausen tregon me anë të përzgjedhjes së përfaqësuesve të arkeologjike të gjetura nga një seksion kryq e historinë e vendit.
 • Në liqenin Constance natyrës Muzeut tregon historinë e liqenit Constance, ujërat ekspozita etnografike rreth liqenit dhe mjedisin e saj, si dhe të kafshëve dhe bimëve të botës në vendbanimet e liqenit dhe të liqenit Constance peisazhit. Në natyrë fushë është gjeologjike përvoja e ekspozitës "gurë në lumë".[70]
 • Në kopshtin Botanik të Universitetit të Konstanz ofron rreth 1400 lloje të bimëve në sera dhe në natyrë fushat, dhe dy shtigje për temat e pyjeve ekologjia dhe pushtimit të biologjisë.
 • E Hus-Muzeu tregon imazhe dhe dokumentet për Hussite lëvizjes dhe jetën dhe veprën e Jan Hus.
 • E rosgarten Muzeu është një 1870 themelua Muzeu për artin, kulturën dhe historinë e liqenit Constance rajon. Ajo është e vendosur në 1454 të kryera nga ish - Sporti shtëpinë e Constance kasap. Ajo gjithashtu përmban ruajtur sallë Sporti dhe një sallë ekspozimi me orendi origjinale, që nga koha e themelimit të Muzeut.[71]
 • Jetën e Detit Qendra tregon botës të çuditëshme nënujore e Rini dhe liqeni Constance. Nënujore udhëtim ju merr nga burimi i Rhine në Alpeve, dhe në vijim të tij të përzënë në liqenin Constance dhe Rotterdam të detit të Veriut. Tetë Metra e gjatë akrilik tunelin e çon nëpër mes të të 320,000 litra detit të Kuqbasenit. Zi tip reef peshkaqenë, dy Gjelbër breshkat e detit dhe Ngjalat moray not mbi kokat e vizitorëve.[72]
 • E Städtische Wessenberg-Galerie është e vendosur në qendrën kulturore në Münster dhe tregon artit të shekullit të 19. dhe 20. Shekulli.

Parqet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Qyteti i kopshtit: në 1863, Konstanz në rrugën e Mannheim-Basel të Constance, Baden shtetërore të Hekurudhave të lidhur. Kjo zgjidhet së bashku me vitin 1862, në Baden, shpalli lirinë e tregtisë rritjes ekonomike dhe një pjesë të madhe rritjes së popullsisë dhe çoi në vendimin e qytetit, muret rrënimin. Parkun e qytetit të Konstanz, qytet kopsht është një artificialisht e grumbulluara! deri terrenit menjëherë në Jug të Domenikane ishull. Në embankment ishte nga më 1863, me rrënojat e qytetit mur. Zona është rreth 2.7 hektarë. Në faqen e qytetit të kopshtit duhet të jetë në përputhje me kërkesën e më pas kryetari i bashkisë , Max Stromeyer fillimisht e ndërtuar. Pas kësaj të fundit dorëheqjes ishte Plani, por ajo u refuzua.[73] qytetit kopsht ishte në 1879 hapur.[74]
 • Herosé-Parku: Në anën tjetër të Rini është e vendosur në Petershausen në Seerhein , Herosé-Parku, në pjesën Lindore të vendit të ish - fabrikave tekstile Herosé ishte krijuar.
 • Hoerlé Parktë Vendosura në Konstanz të qarkut, Staad. Ajo shtrihet mbi një gjatësi prej afro 600 metrash në brigjet e liqenit Constance së bashku dhe ka një madhësi prej rreth 0.5 km2. Nuk është një shesh Lojërash, një sunbathing lëndinë, si dhe mundësinë, në Bodensee në baden. Parku është një donacion i një Huguenot familjes . Pas vdekjes së sipërmarrësit Eugène Hoerlé (1861-1941) ishte Park, në jo-fitimprurëse "Hoerlé-Pahud-Fondacioni",, qëllimet e të cilave përfshijnë ruajtjen e Parqeve për publikun e Përgjithshëm. Krijimi i Parkut të qytetit të Konstanz me qira.

Memorialet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E mbuluar guri kujton reformatorit Jan Hus, i cili u ekzekutua këtu
Kujtim: Konstanz stacioni rrugor Sigismund rruga: Monolit me emrat e deportees Konstanz Judenjve. Katër faqet me emër.
 • Në rrethin e Parajsës është e mbuluar gur, një pjesë të madhe të çrregullt gur me një mbishkrim për çeke Kishës reformatorit Jan Hus dhe shokët e tij, Jerome të Pragës, kujton. Ata ishin në Këshillin e Constance, për shkak të herezisë dhe u dënua me vdekje, dhe, sipas Traditës, në vendin e monumentit të djegur. Financuar nga donacionet, guri ishte në 1863, në fund të një rrugicë. Çdo vit në 6. Korrik, në përvjetorin e vdekjes së Hus, gjen këtu një ceremoni përkujtimore do të mbahet. Qyteti i Constance merr edhe Hus përkujtimore në Pragë.[75]
 • Dy përkujtimore gurë në gjermanisht dhe gjuhën hebraike në varrezat Çifute, një pjesë e kryesore të varrezaveWollmatinger rrugor, të kujton një sinagogë zjarr e 1936 dhe varrimin e Torah-rrotullon, si dhe shkatërrimin e fundit të sinagogës nga SA-njerëzit në nëntor kanë të 1938.[76]
 • Një pllakë përkujtimore në Sinagogën e Judenjve biznesit shtëpi në Sigismund rrugë 19 informuar për shkatërrimin e komunitetit Hebre dhe e tuaj shtëpinë e Perëndisë,
 • Në afërsi të ish-vendndodhja e sinagogës është një Obelisk të kujton Nazistët e vranë Çifutët.
 • Në frontin e ndryshme të ndërtesave në qytet kujtoj, që nga viti 2006, pengesat (në katin e pllaka prej bronzi) gjatë kombëtar regjimi socialist, të deportuar, të vrarë apo të refugjatëve, qytetarët e Konstanz, jetoi dhe punoi.
 • Suso-GjimnazitNeuhauser Strasse është në një panel i përbërë nga një prift Katolik dhe pacifist Max Josef Metzger është menduar që për shkak të aktiviteteve të saj në 1944 ishte ekzekutuar.[77]
 • Në Suedi kodër është bust bronzi në kujtesën e Georg Elser, të cilët, pak para dështuar atentati përpjekje për Adolf Hitlerin në Munih bürgerbräu Keller në arrati në Zvicër në kufirin gardh është arrestuar.

Varrezat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E crematorium Qendrore varrezat e Konstanz

Më të madhe varrezave në Konstanz është kryesore varrezat. Në faqen kryesore të varrezave është Hebre varrezat (Konstanz). Më varrezat janë allmann dorfer varrezat, Wollmatinger varrezat, Litzelstetter varrezat dhe varrezat e Konstanz-Dettingen.

Muzikë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Konstanz është vend i jugperëndim gjermane Filharmonia orkestër. Të tjera muzikore institucionet janë: dhoma e orkestër Concerto Constanz, jazz club Konstanz e. V., Universiteti orkestra, dy grupe të mëdha, disa prej bronzi band klubet, si dhe Simfonike kori i Konstanz, ansambli vokal i Konstanz, Bahun, të korit, dhoma e korit, Universiteti i korit, jazz kori i Konstanz, gratë e korit zoff zëra, dezibella-Constance korit të grave, burrave kori i Burrave kori, një zyrtar i lartë i korit, një këngëtarët ' Association, një Shanty korit, si dhe një gay dhe lesbike të korit.

Që nga rreth 20 vjet, është që mbahet çdo vit në muajin gusht, dhoma Opera në city hall .

Monumentet natyrore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në Konstanz, nuk është natyra rezervë Wollmatinger Ried, e cila është një nga më të rëndësishme pushimi dhe wintering vende për migratore të shpendëve . Një të dytë monument është i djallit tabela, një shkëmb gjilpërë nën sipërfaqen e ujit të Überlinger liqenit, pjerrta mur në frontin e Wallhausen në rrjedhën e sipërme.

Klubet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sport[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryesore sportive në Konstanz është Hendboll. Nëpërmjet shkrirjes së futbollit të Departamentit të VETË Konstanz dhe e hendboll klubit HC DJK Konstanz në vitet 1980, filloi të vazhdueshme për rritje të HSG Konstanz, në fillim të viteve 2000, loja e komunitetit për tri sezone në 2. Hendboll-Bundesliga . Sipas jugore gjermane kampionatin në 2015/16 sezonit[78] me mbi 1000 Tifozë në sezonin e shtëpisë lojë në pjesën e pasme të[79] u kthye nga HSG të kthehet në Bundesliga. Përveç kësaj, HSG Konstanz një shumë të suksesshme punën me të rinjtë në[80] , dhe mban një shkallë vendi unik në bashkëpunim me Universitetin e Shkëlqesinë e Konstanz dhe HTWG Konstanz për promovimin e nivelit të lartë sportiv, në kontekstin e ekskluzive bursa për të rinj, të motivuar talenteve do të jenë të shpërblyera.[81]

Nga tetë Klube 17 Konstanzer të futbollit skuadrat e Shoqatës marrin pjesë në lojë. E futbollistët të DJK Konstanz, e cila është më e vjetër e futbollit të klubit të atij qyteti, i përkiste, në vitin 1978, anëtarët themelues të Oberliga Baden-Württemberg dhe i përkiste Ligën e deri në vitin 1981. E SC-Konstanz-Wollmatingen dhe SG Dettingen-gjë elsdorf të luajë në vend të Ligës së Jugut Baden.

Basketboll për meshkuj ekipi i TV Konstanz u ngrit në vitin 2010, nën emrin e të festave të kontrolluar Shporta pas viteve që i përkasin 1. Regionalliga në jugperëndim në 2. Bundesliga Pro B . Pas menjëhershëm ri-prejardhja e vitit 2011, me kampionatin në Regionalliga, në jugperëndim në vitin 2012, në anën tjetër, rritje të. Pas basketboll lojtarët, tani me emrin ifm SHPORTA, përsëri nuk League do të mund të luajnë për sezonin 2013/14 përsëri në Regionalliga, në jugperëndim.

Rugby është luajtur në Konstanz që nga mesi i viteve 1990. Rugby Klubit Konstanz (RCK) luan në Regionalliga Baden-Württemberg. Shumë i suksesshëm për studentët e ekipit të të dy universiteteve, dy të Gjermanisë Ekipet më të suksesshme të viteve të fundit në vjetor gjermane të Universitetit të sporteve të kampionatit (DHM). E suksesi më i madh për meshkujt është gjermane kampionatin titullin në vitin 2004, dhe Zëvendës-të të kampionatit titullin në vitin 2005 dhe në vendin e tretë në vitin 2007. Gratë e ekipit ishte runner-up në vitin 2004, në vitin 2011 gjermane të fitojë kampionatin.

Në Tannenhof, në periferi të Allmannsdorf, që nga viti 1955, pistë i 1953, e cila u themelua në Konstanz, rul dhe akull patinazh e klubit. V. (KREC). Nuk e Trajnimit të rrokulliset, të artit, të drejtuar, dhe rul hokej , në rul patina luajtur. E balerinë të trajnimit në bashkëpunim me akull patinazh klubit Kreuzlingen në akull-shesh patinazhi patinazhi, liqeni Constance Arena.

Me sukses, ruderverein 'Neptuni Konstanz, të cilat prodhohen tre atletët që shkoi në Olimpiadën – dy prej tyre u kthyen me një medalje të artë. Në Kampionatin gjerman dhe gjermane rinisë Kampionatin në gati një viti, fitoi medalje dhe Kampionatin botëror janë rowers e Neptuni në intervale të rregullta të përfaqësuar.

Përveç kësaj, ajo është shtëpi në qytetin e Konstanz, Lacrosse Klubit Konstanz e. V., një nga disa LacrosseEkipeve në Gjermani. U themelua klubi në fillim të vitit 2009 dhe për të vendosur veten në pjesën e Dytë të Ligës së Jugut.

Kulturë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tradicionale Shoqata e moshës-Konstanz mban kujtimin e veshjeve të pasur Constance borgjezi, 1850 e dylli. Gratë veshin tipike të Artë Radhaube të liqenit Constance fushë-bërë bobbin dantella.[82]

Të Rregullt Të Ngjarjeve Të[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi në wessenberg rrugës Zoller rrugës për në kujtesën e Constance Fasnachter Karl tatimore
Blätzlebuebe në pothuajse të natës

Çdo vit në janar/shkurt është Shrove (Karnaval) është i famshëm.

Në të mërkurën para Shrove e diel, slug drejtimin e komunitetit, një maskë, kryerjen e klubeve dhe gildë mes schnetztor kullë dhe të sipërme të tregut.[83]

Në Schmotzige Dunschtig në 19:00 fillon hemdglonker paradë në më të ulët kështjellën nga ishulli i rrugicë/cep lane dhe gjykata lane. Lëvizje të çon përmes konradi lane, manastiri i rrugës, Rini në rrugë, në sheshin e Katedrales, të cilit i malit rruga dhe përfundon në Stephansplatz. Pjesëmarrësit janë rreth 3.000 nxënës nga njëmbëdhjetë Konstanz shkolla. Të gjithë janë në të bardhë (natë)këmisha e veshur. Gjashtë festë trenat në tren. Katër deri në tetë më të mëdha-se-jetën bardhë hemdglonker kukulla (Gole e Goliathit) për të kryer. Grupet e studentëve të tregojnë në paradë, rreth 52 Transparente, në të cilën tipike mësues-nxënës konfliktet në një humor caricatures.[84]

Pastaj e madhe paradë në Karnavalin e diel vijon në orën 14:00, rreth dy orë të gjata, me rreth 4,000 pjesëmarrësit, të shpërndarë në rreth 75 grupe dhe deri në 25,000 vizitorët. Treni rrugë çon nga Luteri vend në gazebo, Stephansplatz, tregun e peshkut, treg, rosgarten rrugës për në Kishën e Trinisë së Shenjtë.[85]

Në një goditës Fasnetshäs "të sjellë fotografitë e Karnavaleve", të kujton vitin e "Blätzlebuebe shatërvan" në Blätzleplatz pranë slipcovers rrugës. Tradicionale Konschdanzer karnaval këngët janë në Alemannic dialektin është kënduar.[86]

Në fillim të qershorit të vitit 2009, pas dekadave të ndërprerjes, për herë të parë në ujë ngjarje sportive, e Ndërkombëtare të liqenit Constance javë në Konstanz. Në mbi njëqind vjeçare Traditë, është Constance e javës është një social platformë që përveç hapësirës ekspozuese me prezantim të zhvillimeve të reja në sportet e ujit dhe makinë zonë është gjithashtu një port festival me e ngjarjeve sportive dhe kulturore – vela regattas, Katonazh racave, Gota ujë, të vjela PitStopps, Liman koncerte dhe Tregon–.

Në fundjavë të dytë të qershorit, një pjesë e madhe dy-ditore pleshti tregut është mbajtur. Ai mbulon Kreuzlinger Strasse, gazebo, Banka e Rini deri në ure mbi Rini. Ajo do të paraqesë 1,300 tregtarët dhe për të marrë 80,000 vizitorë.[87]

Gjatë verës, që përkon me Zvicerane të afërmit Kreuzlingen në liqenin e natës festival (në Kreuzlingen, Fantastical) në fundjavë të dytë, në gusht të organizuar. E theksoj, e cila është e përbashkët zjarri punë.

Përveç kësaj, festival: në korrik, verë, si dhe në verë gjysma e vitit, shumë e qarkut në festivale.

Në fund të shtatorit e deri në fillim të tetorit, Oktoberfest, mes-për-fundi i tetorit, Konstanzer jazz Herbst , dhe në Ajër të Hapur Festivalin, Shkëmbin në liqen.

Në dhjetor të, e Krishtlindjeve tregut, si dhe të vitit të ri bëhet për një notuar. E DLRG-natën e vitit të ri notuar në sport - dhe-shpëtimit, të ndryshme dhe të notonin në wetsuits çon deri në fund të dhjetorit në lidhje me 5 shkallë Celsius ujë të ftohtë rreth 1.5 km nga Konstanz gondolë e portit më poshtë ura e vjetër mbi Rini përmes Rini plazh. Rreth 200 të notonin të marrë pjesë në të.[88]

Trafiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seehas Gjenerata e parë në Zviceran stacioni hekurudhor i Konstanz
Port në 1892, me një vozis avullore, dhe pa Imperia
E catamaran lidhje nga Friedrichshafen për Konstanz

Konstanz është pjesë e Verkehrsverbund Hegau-Bodensee në dhe është e trafikut teknikisht për shkak të vendndodhjes së saj në kufirin e një endpoint në distancë të gjatë transportit të Deutsche Bahn dhe SBB, ndërsa firma Zvicerane Thurbo (një degë e SBB) mundësuar transportin hekurudhor përtej kufijve të ndodh. Në Zviceran anën e përfunduar të autostradës lidhje është qëndrueshmëria në drejtim të automjeteve të trafikut në Zvicër është i lidhur. Në gjermanisht anë, ka një përkatës lidhje. Me pjesën Veriore të bregut të liqenit Constance, Konstanz është shpesh një traget të shërbimeve të lidhura. Kjo lidhje kryesisht shërben lokale të rregullt vajtje-ardhje dhe turistët.

Urban është me aftësi të kufizuara në Konstanz qytetin e vjetër, qasje të liqenit përmes historikisht të kushtëzuara hekurudhor rrugë në mes të qytetit të vjetër dhe liqeni dhe nëpër qytetin e vjetër të rrethit, të zënë unazes.

Ajri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Konstanz ka një aeroport, e ardhshme të pasagjerëve aeroportet janë në gjermanisht aeroportin e Friedrichshafen (rreth 30 km nëpërmjet trageteve), Zviceran aeroportin St. Gallen-Altenrhein (40 km), Zviceran i aeroportit të Zurich-Kloten (75 km) dhe aeroportin e Stuttgart (150 km) dhe aeroport aeroporti Basel-Mulhouse (150 km), në kufi me trekëndëshin Gjermani-Zvicër-Francë. E themeluar në 1909, kishte nga Konstanz aeroportit që nga viti 1919 pasagjerëve fluturime në Berlin. Nga 1925 deri në vitin 1940, dhe funksionimin e Deutsche Lufthansa një linjës së fluturimit mes Konstanz dhe Frankfurt am Main.

Rruga/Traget[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E Federale të rrugës 33 lidh Konstanz, Radolfzell dhe vazhdojnë të Këndojnëprej aty, qasje në gjermanisht autostradës rrjetit, nëpërmjet Federale autostrade të një 81 drejtim Stuttgart. Për makinën-traget Konstanz–Meersburg , Konstanz është me detin e kalasë, në bregun Verior të liqenit dhe përmes B 33 / B, 30 me Ravensburg dhe Ulm . Në lidhje me B 33 çon Zvicerane autostradës 7 në drejtim të Frauenfeld, Cyrih , si dhe në rrugën kryesore 13 drejt Rorschach, ChurTicino dhe në drejtimin tjetër Schaffhausen. Zviceran rruga kryesore 1 çon nëpërmjet Cyrihut dhe BernGjenevës, Perëndia preferojnë të inç fillim e në fund të rrugës kryesore 16 ju merr mbi Wil dhe Wildhaus të librit.

Tani ka disa distancave të gjata shërbimet e autobusëve nga dhe për në Konstanz.[89]

Konstanz është e vendosur në pushime rrugë, gjermanisht rrugë, deti kalaja është vijnë në Reichenau .

Transporti hekurudhor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në rastin e transportit hekurudhor lidh S-Bahn-si tren pako "Seehas" Konstanz, Radolfzell, Singen dhe Engen. Në Konstanz, Konstanz stacioni i trenit dhe e ndaluar në pika të Petershausen, Fürstenberg dhe Wollmatingen. Në një të ardhme të parashikueshme është një shtesë Seehas-breakpoint në Nyjen "star vend". Në Konstanz stacioni i trenit është Terminus e sipërme Rini hekurudhor. Stacioni i përdorur nga trenat rajonal (IRE, RI) nga Karlsruhe operuar, operatori i DB REGIO AG dhe nën emrin e "forest zi Express" ose "forest zi hekurudhor". Një e përditshme Interurbane-palë e trenave në Hamburg dhe në muajt e verës, Stralsund është përfunduar në dhjetor të vitit 2014; që atëherë, operon një Interurbane-tren nga drejtimi i Këln/Emden të premten dhe të shtunën në Konstanz, të shtunën dhe të dielën në drejtim të kundërt. Në të Kënduar , duke u lidhur me Interurbane trenat për të Cyrihut dhe Shtutgart. Që nga dhjetori i vitit 2017 janë dy herë në ditë drejtpërdrejtë IC lidhjet mes Konstanz dhe Stuttgart është dhënë[90]

"Zviceran stacioni i trenit" pranë stacionit të trenit të Konstanz, të drejtpërdrejtë e Tranzicionit të rrjetit hekurudhor të Zvicrës. Në distancë të gjatë lidhjet e transportit në orë të SBBInterregio Konstanz, Zürich dhe Biel/Bienne. Për shkak të një Ndryshimi në Kreuzlingen (ose, në gjermanisht Kënduar) mund të mëtejshëm të objektivave në drejtim të Stein am Rhein dhe Schaffhausen ose Rorschach dhe Romanshorn . Ai gjithashtu rregullisht trenat për Weinfelden.

Transporti Publik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qyteti është pjesë e Verkehrsverbund Hegau-Bodensee . Ka disa herë në javë të shpejtë të autobusëve në rrugë të Friedrichshafen (qendra dhe aeroport), dhe Ravensburg. Autobusi të linjës rrjetit të Stadtwerke Konstanz lidh gjatë ditës në çdo 15 ose 30 minuta, në majtë dhe të djathtë-Banka pjesë të qytetit. Përveç kësaj, ekziston një Anijes për të traget Staad të Meersburg, dhe në varkë për të Überlingen nga Wallhausen. Gjithashtu fqinje qytetin Kreuzlingen është një ndër-kufitare autobus të linjës është e lidhur.

Në trafiku i udhëtarëve gjatë tërë vitit gjatë ditës, në orën e catamaran anije në Friedrichshafen (rreth 45 minuta), makina me traget nga Konstanz-Staad të Meersburg , si dhe anijet nga Wallhausen në Überlingen. Në verën dhe e kufizuar në Dimër, nuk janë të tjera Detare lidhjet, kryesisht për turizmin. Këto të lidhur në Konstanz, Meersburg, Lindau, Bregenz, Radolfzell, Schaffhausen, Radolfzell, Kreuzlingen, si dhe me ishullin e Mainau.

Nga port privat udhëtim me varkë largohet në verë në kurs për të Konstanz Seestraße, Bodensee-Therme, Zviceran Bottighofen dhe të kthehet në Konstanz e portit.[91]

Ish-baden-württemberg të transportit Ministri Ulrich Müller në maj të vitit 2004, Stadtwerke Konstanz , falë blerjes të liqenit Constance anije operacionet, më të fuqishme dhe më të pasura në brendësi të anijeve të kompanisë në Evropën Qendrore dhe një gamë të transportit publik ofertë që është më e mirë se e kapitalit shtetëror.[92]

Ekonomia dhe infrastruktura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si një biznes vendndodhjen dhe kompani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lehtësim të qytetit të vjetër të Konstanz si një udhërrëfyes për turistët, gjuhën e të paditur dhe të Verbër

Mbi 3,300 kompanitë me më shumë se 33.500 punonjësit formë shkencore dhe ekonomike në vend Konstanz. Në prodhim botë, nuk janë 10,000 Punëtorë, ndërsa ajo është në zonën e shërbimit të rreth 23.500. Shumë Zviceran kompanitë kanë vendosur në Konstanz, për shkak të kufirit në afërsi të një degë ose filial.

Fokusi i Konstanz-bazë të ekonomisë janë:

Komunikimi dhe teknologjia e informacionit. Siemens është me fushën e logjistikës, postar klasifikimit të sistemeve, pakove, ajër të mallrave dhe të udhëtarëve bagazh të përfaqësuar.[93]

Kimi, duke përfshirë farmaceutike (Nycomed, dikur më e madhe tregtare të tatimpaguesit, por pas Blerjes së Altana Pharma AG në vitin 2007, një pjesë e madhe e vendeve të punës në Konstanz, të minuar),

Tjetër janë në bioteknologji (GATC Biotech), inxhinieri mekanike, media dhe në shtyp, si dhe të rinovueshme dhe energjitë alternative (Sunways, 1993-2014).

E Stadtwerke Konstanz GmbH për të vepruar autobusë, tragete, furnizimin me ujë të pijshëm, furnizimi me energji elektrike, dhe liqeni Constance anije të zotërimeve (BSB).[94]

Një faktor të rëndësishëm ekonomik, turizmit si dhe në konferenca dhe kongrese. Në vitin 2011 vizituar afro 280,000 udhëtarët në Konstanz me një gjatësia mesatare e qëndrimit të 2.3 ditë. Numri i ditëve të vizitorëve në vitin 2009 ishte në 6.1 milionë njerëz.[95]

Autoritetet dhe gjykatat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ndërtesa e gjykatës së qarkut

Konstanz është selia e qarkut të Konstanz, dhoma e Tregtisë dhe industrisë dhe oda e artizanatit në të sipërm Rhine-liqeni Constance. Për më tepër, qyteti ka një të gjykatës së qarkut, gjykatës së qarkut, një social gjykata, Prokurori publik dhe të një noteri. Konstanz është vend i Federale gjermane Agjencinë për punësim, që nga viti 2012, përgjegjës për viset rurale të Bodenseekreis, Ravensburg, dhe Konstanz.[96] Konstanz është edhe selia e dekanati i Constance në Archbishopric e Freiburg dhe Kisha rrethin e vazhdimësinë e Evangjeliste Luterane në Baden.

Ura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Majtë dhe të djathtë të Bankës së Rini në Konstanz është e përbërë nga disa ura mbi Rini . E janë në rend poshtë Rini:

 • Rini e urës në Konstanz, të Vjetër Rini urë për të drejtën e Bankës së Rini trafiku rrugor dhe hekurudhor dhe në qendër të qytetit.
 • Biçikleta urë (Constance), një urë për këmbësorët dhe çiklistët.
 • Schänzle urë, ura të Reja mbi Rini, një urë për në distancë të gjatë transportit në rrjedhën e shtetit rrugës 33 në drejtim të një Zviceran autostradë.

Vendkalimeve Kufitare (Doganore)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E artificiale të kufirit mes Konstanz dhe Kreuzlingen

Kryesore të tranzicionit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryesore të kalimit të kufirit të hapur dhe është në vazhdim e B 33 të detyrës në Zviceran autostradës 7 për Cyrih.[97]

Dogana Emmishofer Tor kryen procedurat doganore vetëm gjatë kufizuar Orarit të hapjes. Ai lidh dy qytetet e Konstanz dhe Kreuzlingen.

Emmishofer Inç

Përveç ndryshimeve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E Perëndisë dashur doganor , në të shërbimeve rajonale mes Konstanz-Paradies, Tägermoos dhe dashuria e Perëndisë është përdorur. Këtu është një seksion të kufirit gardh prej 2.5 metra në lartësi, në kujtesë të majtë. Kjo kufitare gardhit ishte e Gjermanëve nga Dimrit 1939/40 të foreclosure të Gjermanisë (për të parandaluar rrjedhjen e informacionit përmes Zvicër, në Francë, dhe për të parandaluar ikjen e hebrenjve dhe të përndjekurve politikë). Historia e Constance që i përkasin Zvicerane territorin Tägermoos është, edhe sot, në bashkëpunim me autoritetet Zvicerane e Konstanz arritur.

Dogana Kreuzlingen qëllimi është për të qetësuar trafikun e përreth zonave të banuara që nga fundi i 2013 në një bazë të gjykimit dhe pasi që të Pashkëve 2014 përgjithmonë për të motorizuara të trafikut të mbyllura.[98][99]

Këmbësorë/Biçikletë Vendkalimeve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E kalimit kufitar pak Venecia është e vendosur direkt në lakefront dhe është vetëm për këmbësorët dhe çiklistët hapur: Në varg prej rreth 280 Metra të gjatë pjesë e Zvicrës gjermane të kufirit shtetëror në Gjirin e Constance (pak Venecia) në mes të Konstanz dhe Kreuzlingen, në vjeshtë të vitit 2006, në kufirin gardh për të prishur. Në vend të kësaj, ajo ishte në 22. Në prill të vitit 2007, je kufitare, Konstanz/Kreuzlingen, të drejtën për të kufirit (gjysma gjermane, gjysma tjetër është në territorin Zviceran) me 22 skulptura e artistit Johannes Dörflinger në transmetim.

E kalimit kufitar livadh rrugë vetëm për këmbësorët dhe çiklistët e hapur. Rruga mbart në Konstanz dhe Kreuzlingen fushën me të njëjtin emër.

Media[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Eva Mattes dhe Sebastian Bezzel identifikuar si Klara Blum dhe Kai Perlmann në të ARD-krimit seri Tatort Konstanz dhe liqeni Constance.

Gazeta e përditshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Südkurier me disa lokale botimet

Gazetë e përjavshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Konstanzer Anzeiger, Hg.: Treguesi Südwest GmbH (Südkurier)

Dy Javore Lë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Konstanz Të Qytetit Të Revistës, Hg.: Südkurier (Mars 2007)
 • Qlt (fillimisht "kultura e fletëve"), botues Rößler & partners

Muajin e revistës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • theks – revistë për qytetin e Madh, Constance, ed.: akzent Verlags GmbH (i takon botuesi i Swabian gazetë Schwäbischer Verlag)
 • Re herë – ruse-gazetës gjermane në Konstanz për të gjitha grupet e ruse-folëse popullsisë, lajmet e fundit nga jeta kulturore e Rajonit të liqenit Constance, çështjet e integrimit, Fesë dhe arsimit, EDS. Tatiana Reichert/klub të Ri kohët e. V./ Shoqata ruse e shkollës "Znaika" e. V. Konstanz
 • Gazeta ruse – gazetë e rajonit të liqenit Constance për gjermano-ruse kulturore të kuptuarit, ruajtjen e gjuhes ruse dhe kulturës, Forumin e ruse-Folëse Hg.: Alina Titova/ruse-e Klubit. V. Konstanz, gazeta ruse

Ish-në Konstanz të bazuar në publikime të[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Futbollit magazina kicker ishte në Konstanz, Gjermani nga Walther Bensemann themeloi dhe botoi për herë të parë
 • E1NS – pafundme revistë për Konstanz | Kreuzlingen u shfaq 2010-2012 në Konstanz dhe fqinj Kreuzlingen 14, përditshme revistë.

Radio dhe televizioni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Konstanz është selia e radio stacioni lokal Radio, radio detare, gjithashtu, e transmetuar studiot e SWR liqenin e Constance për radion dhe Radio 7 . Që nga viti 2005 nuk është i Lirë në Radio valë Radio polic. Organi i studentëve është anë e Universitetit Radio Knatterton dhe studenti TV Campus TV, dhe peshkatar e nuses-të-të me mediat e tyre të përfaqësuara. Gjithashtu rajonale VETË stacioni, Regio Bodensee është një Studio në Konstanz të përfaqësuar.

Arsimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1966, Universiteti i Konstanz është më i vogël dhe më e vogël e nëntë të ashtu-quajtur në universitetet elitare, me lëndët e tjera mësimore, të Shkencave Humane, drejtësisë, Ekonomisë dhe Shkencave administrative. Për më tepër, që nga viti 1971, Universitetin e Shkencave të aplikuara, tani Universitetin e teknologjisë, të biznesit dhe të projektimit, të cilëve më të hershme të paraardhësi institucioni, një inxhinieri të shkollës, deri në vitin 1906. Si rezultat i reformuar kishat në baden-württemberg të arsimit të lartë akti mban FH, që nga viti 2006, zyrtarisht i quajtur në hochshule Konstanz Technik, Wirtschaft und Gestaltung (HTWG), dhe zyrtar ndërkombëtar për përcaktim të Konstanz, Universitetin e Shkencave të Aplikuara. Në Konstanz Universitetin e Shkencave të aplikuara është e lidhur në Akademinë Teknike në Konstanz gGmbH ATK-së. Instituti për vazhdimin e shkollimit të tyre akademik, ishte nga Stifterverband gjerman shkencës, në një garë kombëtare si "më e Mirë gjermane e Universitetit në aspektin e arsimit," të shkëlqyer. Teknike të Akademisë në Konstanz, ka selinë në Seminar dhe konferencën e qendrës "Villa Rheinburg" në afërsi të menjëhershme të Kampusin e HTWG. Që nga viti 2012, biznesit Ekonomia e mjedisit Universitar, Nürtingen-Geislingen, me liqenin Constance Kampus, një vend në Konstanz, Gjermani. Që nga viti 2015 ka të gjitha brook University (pasardhëse e Shkencor i Universitetit të Lahr (WHL)) e ka të regjistruar zyrën në Konstanz.

Në Konstanz 43 fëmijë kujdesin ditor të pajisjeve, duke përfshirë kopshtet, ditë-për qendra të kujdesit, shtëpitë e pleqve, qendrat ditore dhe crèches.

Për shkollën e arsimit mban të qytetit shtatë shkolla fillore (Allmannsdorf, gjë elsdorf, të shkollës fillore në Haidelmoos, të shkollës fillore Në Wallgut, Litzelstetten, Wollmatingen dhe Sonnenhalde-shkolla fillore), katër bazëdhe shkolla fillore (berchen të shkollës është Wollmatingen, Gebhard-shkollën fillore dhe të mesme, fillore dhe shkollë të mesme në Shën Stefanit sheshi dhe shkollës fillore dhe të mesme me Werkrealschule Dettingen).

Fillore dhe shkollën e mesme (vajzat në shkollë të lartë Zoffingen), një tjetër në shkollë të lartë (Theodor-Heuss-Realschule) dhe është themeluar në vitin 1976 në Geschwister-Scholl-Schule, një shkollë kompleks, shkolla llojet Hauptschule, Realschule, Gjimnaz, dhe një shkollë e ndër-orientimi fazë (klasa 5/6). Tre shkolla trena në ditë të udhëtojnë zërat për një pjesë të përmbajtjeve mësimore. Gjithashtu, një shkëmbim në mes trenave në vitet e para.

Janë pesë shkolla të mesme, 1604, e themeluar Heinrich-Suso-Gjimnazi (klasike), në vitin 1830, themeloi Alexander-von-Humboldt-Gjimnazi (matematikore-natyrore Shkencave, neusprach-letrare-artistike, sociale, shkencore), si dhe 1859-ndërtuar Ellenrieder-Gjimnazi (neusprach), shkollën e mesme ekonomike dhe Teknike të shkollave të mesme.

Përveç kësaj, nuk është një muzikë e shkollës. Në rrethin e Constance është fitues i të cilit malit-të shkollës Tregtare të shkollës (shkollave profesionale, të shkollave profesionale, Kolegji profesional, BVJ, dhe shkollën e biznesit) dhe Zeppelin-komerciale të shkollës (shkollave profesionale, shkollat profesionale, shkollat tregtare dhe Teknike shkolla e lartë), si dhe të rainbow-in e shkollës për fizikisht dhe me të meta mentale, shkolla për të Sëmurët dhe të shkollës të fëmijëve të kopshtit për personat me aftësi të Konstanz. Për më tepër, ka ende një shkollë të veçantë (Comenius-shkollë)

Një numër i shkollave private të plotë të shkollës ofrojnë në Konstanz. Kështu që nuk është një natë e shkollës, një infermierinë shkollë e profesional, trajnime të avancuara të punës për punën dhe të mirëqenies, Bio-bukuri e shkollës Dr. Gümbel Konstanz-Meersburg, pa Pagesë, aktive të shkollës për të Gjallë e të Mësuarit (shkolla fillore), Inlingua shkolla e gjuhës, artit shkollës në Akademinë e artit dhe Dizajnit, të shkollës së fizioterapisë Konstanz GmbH, një të veçantë të arsimit të kopshtit për të paaftët fizikisht, Säntis-shkolla e asistencës arsimore dhe shkollat për shëndetin e fëmijëve dhe të infermierisë në Klinikum Konstanz. Konstanz është selia e një trupi të kombëtar Universiteti i Konstanz-Singen e. V.

Sport dhe kohë të lirë objektet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Banjo[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E Konstanz, me një pjesë të saj e qytetit ka shtatë banjo.[100]

E Bodensee-Therme Konstanz është më 22. Korrik 2007-hapur banjot termale. Ndërtimi shpenzimet arriti në rreth 25 milionë euro. Ajo ka një pishinë termale me një fëmijë aventurë botë, sauna botë, Spa dhe sporteve në Natyrë, pishinë të (verën).[101] është me 384.752 vizitorëve në vitin 2014, e më të vizituara në dush në Konstanz, Gjermani.

Brenda pishinë në Rini është përdorur për të Shkollës dhe klubi i sportit. Rini e Shpejtë është të paguar një pishinë dhe kishte 17.168 vizitorëve në vitin 2014.[102][103]

Më banjo janë:

 • Schwaketenbad (179.782 vizitorët në 2014 – djegur deri në themel në 4. Korrik 2015)
 • Plazh gjë elsdorf (përafërsisht 45.600 vizitorët në 2014)
 • E Lido Bri (përafërsisht. 140.800 vizitorët në 2014)
 • Strandbad Litzelstetten (rreth 22.700 vizitorët në 2014)
 • Strandbad Wallhausen (përafërsisht. 73.700 vizitorët në 2014)

Personalitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Imazhe panoramike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Constance është gjithashtu pjesë e Überlinger liqenit, përballë lule ishullin e Mainau. Ju do të jetë një vit shumë se një Milion turistë vizituan.

Konstanz është qyteti i parë në Gjermani me një rrugë të reja sistemin e ndriçimit. Kështu, qytetarët në rrethin allmannsdorf 23 në rrugë dritat me shtytje e një butoni për të aktivizuar. Pas 15 minuta, ndriçim LED automatikisht.[104]

Punishte Haltnau mes Meersburg dhe Hagnau është pjesë e spitalit, punishte vazhdimësinë, në mënyrë që një verë nga deti Burger vend në Konstanz është krijuar (Wendelgard-Thotë).

Në zonën kufitare Qendrore asischen malet e Hindukush, Pamir dhe Karakoram , nuk është një 5902 m të larta malore me emrin "Constancia Sar" (Konstanz-samit).

Patronit Shën e qytetit është Pelagius i Aemona.

Ecën në Konstanz[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga porti në Staad[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga porti në qytet kopsht, në Susosteig gjatë në ishullin hotel (cloister të parë!) përgjatë Hekurudhave të pista në urën mbi Rini. Në anën tjetër në liqenin e rrugës poshtë dhe të vazhdojë përgjatë liqenit. Përfaqësuesi ndërtesat e historicism së bashku pjesën e parë të Seestraße, pastaj vila moderne densification së bashku për të Hörnle, të mëdha, të lirë pishinë në natyrë. Aty në një liqen, në Loretto pyjeve, të fundit të ujit të bimëve për të Staad – në vendin e makinave-traget Konstanz–Meersburg, ose pak më lart ardhshëm të birrarisë në Hohenegg.

Përgjatë kufirit të Bahun[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në Konstanz anën Emmishofer inç përgjatë kufirit të Bahun, atëherë në Perëndi në vend inch (paneli në strukturën dhe funksionin e kufirit gardh) që të kalojnë kufirin dhe në Zviceran anën tjetër në gojën e Saubachs në Seerhein. Mbrapsht në Gotttlieber inç, ndoshta në gjermanisht anë të "Schänzle" në Rini, nuk përgjatë bregut të urës mbi Rini.

Nga tregu, sipas Perëndisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga port në treg, firma rrugën e Perëndisë, preferojnë rrugë. Në fund të kësaj rruge është B33n nëpërmjet një këmbësore ura e kalimit, dhe menjëherë pas kësaj, Perëndia preferojnë doganore në Zvicër ka ndodhur (e vjetër kufitare gardh). Rreth 400 metra pas kufirin e footpath në drejtim të Rini marrë. Rruga të çon në afërsi të natyrshme të Bankës në drejtim të dashurisë së Perëndisë. Në rrugë, pak përpara se dashuria e Perëndisë është ish-të ujit të kalasë, e sot është Schloss Gottlieben me dy kulla prej shekullit të 14-të. Shekulli. Nga dashuria e Perëndisë është varkë për të Konstanz.

Rruga e St. James[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Camino de Santiago/Schwabenweg, të Fillojë në Konstanzer Münster

Në Konstanz skajet e Ulm herführende sipërme Swabian rrugën e St. James dhe Tübingen herführende Nëpërmjet Beuronensis. Si Schwabenweg e Camino de Santiago me një gol në spanjoll Santiago të kompostelës nga Konstanzer Münster Katedralen e saj me Mauritius rotunda më shumë rreth Hofhalde dhe përmes të cilit e malit të rrugës deri në Zviceran kufirit. Nga atje, ai të çon në Thurgau, dhe të tjera kantonet Zvicerane. Distanca nga Konstanz në Santiago të kompostelës është 2340 km.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Gjykata Z. kabinë në Kantonit të Thurgau
 • Historia e Kantonit të Thurgau
 • Portal:Liqeni Constance

Letërsi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Ph. Ruppert: E vjetër Konstanz me shkrim dhe me penë. Kronikat e qytetit të Konstanz. Strukturën E Klubit, Konstanz, 1891
 • Theodor Ludwig: E Konstanz historiografinë deri në moshën 18 vjeç. Shekulli. Disertacionit. Trübner, Strasburg, 1894.
 • Jozef Laible: historia e qytetit të Konstanz. Ackermann, Constance Vitin 1896, Autengruber dhe Hrdina, Offenbach, 2000 (Ribotim), ISBN 3-934743-17-X.
 • Wilhelm Martens: historia e qytetit të Konstanz. Karl Geß, Shitësve Me Shumicë. Hofbuchhändler, Konstanz, 1911.
 • Josef Tjetër: Nga fillimet e librit shtypjen në Konstanz. Në: Konstanzer Zeitung. Numër të caktuar të 200-vjeçare festë e Konstanzer Zeitung. Reuss & Itta, Constance, 1928.
 • Oto Feger: histori e Vogël e qytetit të Konstanz. 3., unv. Edicioni. E Rosgarten, Konstanz, 1972, ISBN 3-87685-050-9.
 • Herman Fiebing: Konstanz shtypjen dhe botuese e shekuj më parë. Kontribut për historinë e saj që nga fillimet e deri në fillimin e shekullit të 19. Shekulli. Shtypjen dhe botuese institucioni i Konstanz, Konstanz, 1974, ISBN 3-87940-046-6.
 • Alexander-von-Humboldt-Gjimnazi (Hrsg.): E Shkollave Publike, Zeppelin-Oberrealschule. Alexander-von-Humboldt-Gjimnazi, 1930-1980. Konstanz 1980, ISBN 3-7977-0060-1.
 • Richard Friedenthal: Jan Hus. E heretik dhe shekullit të revolucionit, të luftërave. 2. Ed. Piper, Mynih, 1987, ISBN 3-492-10331-6.
 • Elmar B. Fetscher: E Constance kryetari Karl Hüetlin dhe koha e tij (1832-1849). Südkurier, Konstanz 1988, ISBN 3-87799-085-1.
 • Helmut Maurer u. a.: historia e qytetit të Konstanz. 6 Bzha-së. Stadler, Konstanz, 1989-1995, ISBN 3-7977-0182-9.
 • Bruno Helmle: kujtime dhe mendimet e një kryetari. Stadler, Konstanz 1990, ISBN 3-7977-0222-1.
 • Städtische Museen Konstanz, Rosgarten Muzeu (Hrsg.): E stampuara shekuj. Konstanz si Austriak qytetin e 1548-1806. Constance Muzeut Journal. Të qytetit Muze, rosgarten Muze, Constance, 1996, ISBN 3-929768-01-1.
 • Erich Bloch: historia e Judenjve e Constance, në shekullin e 19-të. dhe 20. Shekulli. Një Dokumentacion. 3., unv. Edicioni. Stadler, Konstanz, 1996, ISBN 3-7977-0355-4.
 • Hanna Sophia Perandorisë: studimet e jetës së përditshme në Konstanz, Gjermani 1945-1949. Tezës Master, Universiteti I Konstanz, 2004.
 • Ralf Seuffert: Konstanz – 2000 Vjetëve Të Historisë. UVK, Konstanz, 2003, ISBN 3-89669-922-9.
 • Gert Zang: histori e Vogël e qytetit të Konstanz. Braun, Karlsruhe, Gjermani 2010, ISBN 3-7650-8588-X.
 • Eva Maria Bast, Heike Thissen: sekretet e shtëpisë. E Konstanz. Edicioni Südkurier, Konstanz, 2011. ISBN 978-3-00-035899-9.

Media[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • E Konstanz. Portave, Kullat, Ëndrrat. E Hapur Për Botën E Konstanz. Në: SWR e 23. Në mars të vitit 2010, 22:00-22:30, ngarje kohë, mënyra se si. SWR 2010. (E vjetër Rini ura, më e ulët Burg, kalimi në Kreuzlingen, feve, Huss, pengesë, rosgarten Muze).

Weblinks[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referenca dhe shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Uschi Götz, Stephan Rehfeld: Ein „Ausbund an Gegend“.
 2. ^ Badisches Wörterbuch, Bd. III, S. 224, Artikel Konstanz, auch Schweizerisches Idiotikon, Bd. III, Sp. 553, Anmerkung zum Artikel Chostenzer (Digitalisat).
 3. ^ GEWA-Messe
 4. ^ Information des Städtischen Vermessungsamtes am 2.
 5. ^ Bevölkerungsstatistiken auf Konstanz.de.
 6. ^ Lebenszufriedenheit (Memento vom 19.
 7. ^ Große Konstanzer Narrengesellschaft Niederburg e.
 8. ^ Die Niederburg.
 9. ^ Anna-Maria Schneider: Sie gibt Büchern ein neues Outfit.
 10. ^ Kirsten Schlüter: Dieser Mann brennt für das Glas.
 11. ^ Die Vorstadt Stadelhofen.
 12. ^ Allmannsdorf-Staad.
 13. ^ Landesdenkmalpflege Baden-Württemberg, Untere Denkmalschutzbehörde der Stadt Konstanz: Tag des offenen Denkmals 2010 – Konstanzer Ländebauten.
 14. ^ Stadt Konstanz, Pressereferent: Konstanzer Chronik – Der Rathaus-Rückblick 2014.
 15. ^ Ulrich Büttner, Egon Schwär: Konzilarium ze Kostnitz. Über die nicht vorhandene Rechtschreibung des Mittelalters.
 16. ^ A. Kleineberg u. a.: Germania und die Insel Thule.
 17. ^ Vgl.
 18. ^ Vgl. bereits B. Schenk: Die römischen Ausgrabungen bei Stein am Rhein.
 19. ^ Vgl.
 20. ^ In den erhaltenen Handschriften ist allerdings nicht von Constantia, sondern von Confluentes die Rede, doch geht man aufgrund des Kontextes zumeist davon aus, dass nicht Koblenz, sondern Konstanz gemeint ist.
 21. ^ a b c Lilly Braumann-Honsell: Bodensee ahoi!
 22. ^ Reichssteuerliste von 1241.
 23. ^ Friedrich von Schrötter, N. Bauer, K. Regling, A. Suhle, R. Vasmer, J. Wilcke: Wörterbuch der Münzkunde, Berlin 1970 (Nachdruck der Originalausgabe von 1930), S. 440.
 24. ^ 24.5. 700 Jahre Städtebund.
 25. ^ Kompass (Hrsg.
 26. ^ Infotafel im Inselhotel anlässlich des Tags des offenen Denkmals 2010.
 27. ^ Claudia Rindt: Säule der Versöhnung und eine Legende.
 28. ^ Wilhelm Raabe: Sämtliche Werke 9.2.: Erzählungen.
 29. ^ a b Pavel B. Kůrka: How Constantia became Kostnice (and vice versa).
 30. ^ Kostnitzer Straße in Wilmersdorf.
 31. ^ Rolf Zimmermann: Am Bodensee.
 32. ^ Ph. Ruppert: Das alte Konstanz in Schrift und Stift.
 33. ^ Vgl.
 34. ^ Albert am Zehnthoff: Bodensee.
 35. ^ Daniela Frey/Claus-Dieter Hirt: Französische Spuren in Konstanz, UVK Verlagsgesellschaft, Konstanz 2011, ISBN 978-3-86764-322-1, S. 40ff.
 36. ^ Ralf Seuffert/Benjamin Güller: Die Insel, erschienen in der Reihe „Bodensee Magazin Spezial“, Labhard Medien, Konstanz 2006, ISBN 3-939142-05-0, S. 32.
 37. ^ Albert am Zehnthoff: Bodensee.
 38. ^ Martin Burkhardt/Wolfgang Doras/Wolfgang Zimmermann: Konstanz in der frühen Neuzeit, (Geschichte der Stadt Konstanz, Bd. 3), Stadler Verlagsgesellschaft, Konstanz 1991, ISBN 3-7977-0259-0, S. 425ff, 430ff und 448.
 39. ^ Martin Burkhardt/Wolfgang Doras/Wolfgang Zimmermann: Konstanz in der frühen Neuzeit, (Geschichte der Stadt Konstanz, Bd. 3), Stadler Verlagsgesellschaft, Konstanz 1991, ISBN 3-7977-0259-0, S. 437f.
 40. ^ Bernhard Riedmiller (1757–1832)
 41. ^ Die Volkserhebung des Jahres 1809
 42. ^ Ralf Baumann: „Menschen grasten nun mit dem Vieh.
 43. ^ Arnulf Moser: Austauschstation Konstanz.
 44. ^ Nikolaj Schutzbach: Konzil, Krieg und Kreidolf.
 45. ^ Ende des kleinen Grenzverkehrs.
 46. ^ Vgl.
 47. ^ Tobias Engelsing: Auch Juden führten Konstanz zur Blüte.
 48. ^ Konstanz und die Grenze im Krieg.
 49. ^ Die Synagoge in Konstanz (bis 1938)
 50. ^ Egon Schwär: Erleuchtete Stadt in dunkler Zeit.
 51. ^ Ramona Löffler: Als die Franzosen in Konstanz einzogen.
 52. ^ Kirsten Schlüter: Auf Hamstertour mit dem Roten Arnold.
 53. ^ www.statistik-bw.de (PDF; 2,1 MB)
 54. ^ Philipp Lämmle: Das Humboldt-Gymnasium und seine Kapelle.
 55. ^ Fritz-Gerhard Link: Aus Gottes Hand.
 56. ^ Allemania Judaica: Text- und Bild-Informationen zum jüdischen Leben in Konstanz bis zu seiner Auslöschung 1938/40.
 57. ^ Denkmal für die 1940 deportierten und ermordeten Konstanzer Juden (Memento vom 18.
 58. ^ Website des Alten und Angenommenen Schottischen Ritus, aasr.net.
 59. ^ a b fgl-konstanz.de
 60. ^ Die erste Hürde ist genommen.
 61. ^ Amtliches Endergebnis auf der Website der Stadt Konstanz, abgerufen am 29.
 62. ^ Amtlicher Kalender der Stadtgremien auf der Website der Stadt Konstanz, abgerufen am 29.
 63. ^ Website des JFK abgerufen am 29.
 64. ^ Gert Zang: „Konstanz in der Grossherzoglichen Zeit“, Verlag Stadler, Konstanz 1994, S.191ff., ISBN 3-7977-0301-5.
 65. ^ Der Blutbalken.
 66. ^ Konstanz – Städtepartnerschaften.
 67. ^ Franz Domgörgen: Wenn das Licht ausgeht am Bodensee.
 68. ^ Sandra Pfanner (Interviewerin): „Das läuft schon top zusammen“.
 69. ^ Manfred Kammerlander: Mundart.
 70. ^ Bodensee-Naturmuseum.
 71. ^ Rosgartenmuseum.
 72. ^ Sauwettertipps.
 73. ^ Eva-Maria Bast: Ein Bürgermeister verkalkuliert sich.
 74. ^ Elisabeth Müller-Widmann: Geschichten aus dem alten Konstanz.
 75. ^ 6.7. 150 Jahre Hussenstein.
 76. ^ Eva-Maria Bast: Grabsteine.
 77. ^ Gedenkstätten für die Opfer des Nationalsozialismus.
 78. ^ HSG Konstanz ist Süddeutscher Meister und Aufsteiger in die 2.
 79. ^ 20414 Kilometer: HSG Konstanz einer der „Reisemeister“ der 2.
 80. ^ Jugenderfolge - HSG Konstanz.
 81. ^ Spitzensportförderung - HSG Konstanz.
 82. ^ Karin Stei: Liebe zur Tradition.
 83. ^ Philipp Zieger: Wendelgard kehrt mit Butzenlauf zurück.
 84. ^ Selma Badawi: Alles bereit für den Umzug.
 85. ^ 25.000 Zuschauer verfolgen Narrentreiben, Südkurier, 6.
 86. ^ Wolfgang Mettler (Hrsg.
 87. ^ 1300 Händler bei Flohmarkt im Juni.
 88. ^ Claudia Rindt: Selbst der Heilige St. Florian schwimmt mit.
 89. ^ Übersichtsportal aller Fernbusse ab/nach/über Konstanz.
 90. ^ Neu: Umsteigefreie IC-Verbindungen Konstanz–Stuttgart von Ende 2017 an.
 91. ^ Website der privaten Personenschifffahrt
 92. ^ Das größte Fährschiff auf dem See heißt „Tábor“.
 93. ^ Jörg-Peter Rau: Siemens bekennt sich klar zu Konstanz.
 94. ^ Stadtwerke Konstanz GmbH (Hrsg.
 95. ^ Michael Lünstroth: Konziljubiläum soll Touristen anlocken.
 96. ^ suedkurier.de
 97. ^ Zoll passt sich Kunden an.
 98. ^ Hauptzoll bleibt für Fahrzeuge gesperrt.
 99. ^ <meta />Hauptzoll zwischen Kreuzlingen und Konstanz bleibt zu.
 100. ^ Bäder.
 101. ^ Katy Cuko: Wettbewerb der Wellnesstempel.
 102. ^ Christopher Pape und Georg Geiger: Wo das Baden Tradition hat.
 103. ^ Rheinstrandbad-Konstanz-Mitten-in-der-City.
 104. ^ Neu.