DokuFest

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Merge-arrows.svg
Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Dokufest të bashkohen në një artikull të vetëm. shtatori 2019
Merge-arrows.svg
Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Dokufesti të bashkohen në një artikull të vetëm. shtatori 2019


Dokufesti është një Festival Filmi Ndërkombtar që mbahet çdo vit gjatë muajit gusht në Prizren, Kosovë. Eventi filloi në vitin 2002 dhe ky festival tërheq artistë të shumtë ndërkombëtarë dhe rajonalë. Në këtë festival të organizuar çdo vit, filma janë të dizajnuar dhe shfaqen gjatë gjithë ditës, në dy kinema verore në qiell të hapur dhe në dy kinema të rregullta të shoqëruara me programin e aktiviteteve. Përveç filmave të saj, festivali është gjithashtu i njohur edhe për netët e gjalla pas shqyrtimit. Ngjarje të ndryshme turistike dhe kulturore ndodhin në kuadër të festivalit: punëtori, ekspozita DokuPhoto, festival kampe, koncerte, të cilat së bashku kthejnë qytetin në një vend metropol.