Sanxhaku i Shkupit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Sanxhaku i Shkupit

Sanxhaku i Shkupit gjatë kohës së perandorisë Osmane ishte pjesë administrative e Vilajetit të Kosovës. Qendër e sanxhakut ka qenë qyteti i Shkupit (Uskup).

Sipas shënimeve të viteve 1905-1906 në këtë sanxhak jetonin 151,546 banorë. Shënimet japin të dhëna për përkatësin fetare të 90,840 banorëve mysliman (shqiptar) dhe të 60,706 krishterë (katolik shqiptar dhe ortodoks të racës/kombësisë shqiptare dhe serbe)[1]

Deri në 1912 përbëhej nga kazatë e mëposhtme:[2]

Burim i të dhënave[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ illyrians.org
  2. ^ Stefanaq Pollo (1983). Historia e Shqipërisë: Vitet 30 të shek. XIX-1912. II. Akademia e Shkencave e RPS të Shqipërisë, Instituti i Historisë. f. 49. <