Lista e bursave evropiane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Shtrirja gjeografike e Evropës.

Kjo është lista e bursave në Evropë.

Në Evropë janë dy bursa të mëdha gjithëpërfshirëse:

  • Euronext, që e ka selinë në Paris dhe u themelua nga bursa në Belgjikë, Francë, Holandë, Portugali dhe Angli dhe për momentin është bursa e dytë më e madhe ne Evropë (dhe me NYSE, do të formojë bursën e parë botërore).
  • OMX, është kombinim i bursave Skandinavike dhe Baltike.

Ekzistojnë edhe bursa lokale me ndikim si Deutsche Börse GroupGermany.

Lista[redakto | redakto tekstin burimor]

Bursa Selia Themelimi Rradhitja Lidhja e jashtme
Flag of Europe.svg Evropa
Euronext Parisi Euronext.com
OMX Stockholm OMX
Flag of Albania.svg Shqipëria
Bursa e Tiranës Tirana TSE.com.al
Flag of Armenia.svg Armenia
Bursa e Armenisë Yerevan 2001 36 ARMEX.am
Flag of Austria.svg Austria
Wiener Börse AG
(ose Bursa e Vienës)
Vjena 1771 150 ATX or WienerBorse.at
Flag of Azerbaijan.svg Azerbajxhani
Bursa e Bokutit Baku 2000 BSE.az
Flag of Belarus.svg Bjellorusi
Flag of Belgium.svg Belgjikë
Euronext Brussels Brukseli
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnja dhe Hercegovina
Bursa e Banja Lukës Banja Luka 2001 BLSE
Bursa e Sarajevës Sarajeva 2001 SASE
Flag of Bulgaria.svg Bulgaria
Bursa e Bulgarisë Sofja 1914...1997 BSE-Sofia.bg
Ishujt Kanale
Bursa e Ishujve Kanale Guernsey 1987 1000 CISX.com
Flag of Croatia.svg Kroacia
Bursa e Zagrebit Zagrebi 1991 ZSE
Bursa e Varazhdinit Varazhdin 2002 VSE.hr
Flag of Cyprus.svg Qipro
Bursa e Qipros Nicosia 1996 CSE.com.cy
Flag of the Czech Republic.svg Republika Çeke
Bursa e Pragës Praga 1992 PSE.cz
Flag of Denmark.svg Danimarka
Bursa e Kopenhagenit Kopenhagen OMX Nordic Market
Flag of Estonia.svg Estonia
Bursa e Talinit Talin OMX Baltic Market
Flag of the Faroe Islands.svg Ishujt Faroe
Faroese Securities Market Tórshavn VMF
Flag of Finland.svg Finlanda
Bursa e Helsinkit Helsinki OMX Nordic Market
Flag of France.svg Franca
Euronext Paris Parisi Euronext Paris
MATIF Paris MATIF (Euronext)
Flag of Georgia.svg Gjeorgjia
Bursa e Gjeorgjisë Tbilisi 1999 261 GSE.ge
Flag of Germany.svg Gjermania
Börse Berlin-Bremen Berlini 1685 Börse Berlin-Bremen
Börsen Hamburg und Hannover Hannover BÖAG
Börse München Mynihu 1830 Börse München
Deutsche Börse Group Frankfurt Deutsche Börse Group
Eurex Frankfurt 1998 EUREX
Bursa e Frankfurtit Frankfurt FWB
Flag of Gibraltar.svg Gjibraltari
Bursa e Gjibraltarit Gibraltar 2006 GibEX
Flag of Greece.svg Greqia
Bursa e Athinës Athina ATHEX
Bursa e Theselanikut Selaniku 1995 TSEC
Flag of Hungary.svg Hungaria
Bursa e Budapestit Budapesti BSE
Flag of Iceland.svg Islanda
Bursa e Islandës Reykjavík OMX Nordic Market
ICEX
Flag of Israel.svg Izraeli
Bursa e Tel Avivit Tel Aviv TASE
Flag of Ireland.svg Irlanda
Bursa e Irlandës Dablini ISE or ISEQ
Irish Enterprise Exchange Dublin IEX
Flag of Italy.svg Italia
Borsa Italiana Milano 1997 BIt
Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani
Bursa e Kazakistanit Almaty 1993 KASE
Flag of Latvia.svg Latvia
Bursa e Rigës Riga OMX Baltic Market
Flag of Lithuania.svg Lituania
Bursa e Vilniusit Vilnius 1993 OMXV
Flag of Luxembourg.svg Luksemburgu
Bursa e Luksemburgut Luksemburgu (qyteti) 1927 Bourse de Luxembourg
Flag of Macedonia.svg Maqedonia
Bursa e Maqedonisë Skopje 1995 MSE.com.mk
Flag of Malta.svg Malta
Bursa e Maltës Valletta Borza Malta
Flag of Moldova.svg Moldavia
Flag of Montenegro.svg Mali i Zi
Bursa e Malit të Zi Podgorica 1993 MNSE
New Securities Exchange Montenegro Podgorica 2001 NEX.cg.yu
Flag of the Netherlands.svg Holanda
Euronext Amsterdam Euronext Amsterdam
Flag of Norway.svg Norvegjia
Bursa e Oslos Oslo Oslo Børs
Flag of Poland.svg Polonia
Bursa e Varshavës Varshava 1991 275 WSE or GPW
Flag of Portugal.svg Portugalia
Euronext Lisbon Lisabon Euronext Lisbon
OPEX OPEX
Flag of Romania.svg Rumania
Bursa e Bukureshtit Bukureshti BVB
Rasdaq Bukureshti 1996 Rasdaq
Bursa e Sibiut Sibiu 1997 BMFMS
Flag of Russia.svg Rusia
Moscow Interbank Currency Exchange Moska 1992 MICEX
Russian Trading System Moska 1995 RTS
Bursa e Sant Petersbugut Sant Petersburg SPBEX
Flag of Serbia.svg Serbia
Bursa e Beogradit Beogradi BELEX
Flag of Slovakia.svg Sllovakia
Bursa e Bratisllavës Bratisllava 1991 BSSE
Flag of Slovenia.svg Sllovenia
Bursa e Lublanës Lubjana 1989 LJSE
Flag of Spain.svg Spanja
Bolsa de Valores de Barcelona Barcelona Bolsa de Barcelona
Bolsa de Valores de Bilbao Bilbao Bolsa de Bilbao
Bursa e Madridit Madridi 1831 Bolsa de Madrid
Mercado Oficial Español de Futuros y Opciones Madridi 1989 MEFF
Bolsa de Valores de Valencia Valencia Bolsa de Valencia
Flag of Sweden.svg Suedia
Nordic Growth Market Stockholm 2003 NGM
Bursa e Stokholmit Stockholm OMX Nordic Market
Flag of Switzerland.svg Zvicra
Swiss Exchange Cyrihu 1850 SWX
Bern eXchange Bern 1888 BX
Flag of Turkey.svg Turqia
Bursa e Stambollit Stambolli 1984 ISE
Flag of Ukraine.svg Ukraina
PFTS Bursa e Ukrainës Kiev 2002 USE
Flag of the United Kingdom.svg Anglia
Bursa e Londrës Londra 1801 2800 LSE

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]