Michael von der Heide

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Michael von der Heide është një këngëtar nga Amdeni në Zvicër. Von der Heide u lind më 16 tetor, 1971 në atë vend. Von der Heide është një muzikant Zviceran , këngëtar dhe aktor. Babai i Von der Heide është Gjerman ndërsa nëna Zvicerane.

Festivali Evropian i Këngës 1999[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Von der Heide ishte si pjesmarrës në finalen e Gjermanisë për Eurovizion. Von der Heide nuk u kaulifikua të jetë pjesmarrës atë vit në Eurovizion.

Festivali Evropian i Këngës 2009[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 2009Festivalin Evropian të Këngës pas 10 vitesh si pjesmarrës këtë vit Von der Heide ishte si juri për Zvicrën për zgjedhjen e këngës për Moskë.

Festivali Evropian i Këngës 2010[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pasi Zvicra filloi të zgjedh këngën në mënyrë internale pa Festivali Von der Heide u përzgjedh si riprezantues i Zvicrës për herë të 51-të me rradhë.