Tabela e Vendeve të Trashëgimisë Botërore sipas Shteteve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vendet e Trashëgimisë Botërore sipas shteteve deri në 2019

Deri në vitin 2016, janë një tërësi prej 1 052[1] Vendesh të Trashëgimisë Botërore të vendosura në 163 "Palë Shtetërore".[2] Nga 1 052 vendet, 814 janë kulturore, 203 janë natyrore dhe 35 janë pasuri të përziera. Vendet janë ndarë nga Komiteti i Trashëgimisë Botërore në pesë zona gjeografike: Afrika, Shtetet Arabe, Azia dhe Paqësori, Evropa dhe Amerika Veriore, Amerika Latine dhe Karaibet.

Tabela e Vendeve të Trashëgimisë Botërore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shteti Vendet Natyrore Vendet Kulturore Vendet e Përziera Vendet Tërësore Rajoni i UNESCO-s
Flag of Afghanistan.svg Afganistani 2 2 Azia dhe Paqësori
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite 4 4 Shtetet Arabe
Flag of Algeria.svg Algjeria 6 1 7 Shtetet Arabe
Flag of Andorra.svg Andorra 1 1 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Antigua and Barbuda.svg Antigua dhe Barbuda 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Argentina.svg Argjentina 4 6[Shpjegimi 1][Shpjegimi 2][Shpjegimi 3] 10 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Armenia.svg Armenia 2 1 3 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Australia.svg Australia 12 3 4 19 Azia dhe Paqësori
Flag of Austria.svg Austria 9[Shpjegimi 4][Shpjegimi 5] 9 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Azerbaijan.svg Azerbaixhani 2 2 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Bahrain.svg Bahreini 2 2 Shtetet Arabe
Flag of Bangladesh.svg Bangladeshi 1 2 3 Azia dhe Paqësori
Flag of Barbados.svg Barbadosi 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Belarus.svg Biellorusia 1[Shpjegimi 6] 3[Shpjegimi 7] 4 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Belgium.svg Belgjika 12[Shpjegimi 8][Shpjegimi 2] 12 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Belize.svg Belize 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Benin.svg Benini 1 1 Afrika
Flag of Bolivia.svg Bolivia 1 6[Shpjegimi 3] 7 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnja dhe Herzegovina 3[Shpjegimi 9] 3 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Botswana.svg Botsvana 1 1 2 Afrika
Flag of Brazil.svg Brazili 7 13[Shpjegimi 1] 20 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Bulgaria.svg Bullgaria 2 7 9 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Burkina Faso.svg Burkina Faso 1 1 Afrika
Flag of Cambodia.svg Kamboxhia 2 2 Azia dhe Paqësori
Flag of Cameroon.svg Kameruni 2[Shpjegimi 10] 2 Afrika
Flag of Canada.svg Kanadaja 10[Shpjegimi 11] 8 18 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Cape Verde.svg Bregu i Gjelbër 1 1 Afrika
Flag of Central African Republic.svg Republika e Afrikës Qendrore 2[Shpjegimi 10] 2 Afrika
Flag of Chad.svg Çadi 1 1 2 Afrika
Flag of Chile.svg Kili 6[Shpjegimi 3] 6 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of the People's Republic of China.svg Kina 11 35[Shpjegimi 12] 4 50 Azia dhe Paqësori
Flag of Colombia.svg Kolumbia 2 6[Shpjegimi 3] 8 Amerika Latine dhe Karaibet
Kongo 1[Shpjegimi 10] 1 Afrika
Flag of Costa Rica.svg Kosta Rika 3[Shpjegimi 13] 1 4 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Côte d'Ivoire.svg Bregu i Fildishtë 3[Shpjegimi 14] 1 4 Afrika
Flag of Croatia.svg Kroacia 1 7[Shpjegimi 9] 8 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Cuba.svg Kuba 2 7 9 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Cyprus.svg Qiproja 3 3 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Czech Republic.svg Republika Çeke 12 12 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of North Korea.svg Republika Demokratike Popullore e Koresë 2 2 Azia dhe Paqësori
Flag of Democratic Republic of the Congo.svg Republika Demokratike e Kongos 5 5 Afrika
Flag of Denmark.svg Danimarka 3 5 8 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Dominica.svg Domenika 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Dominican Republic.svg Republika Domenikane 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Ecuador.svg Ekuadori 2 3[Shpjegimi 3] 5 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Egypt.svg Egjipti 1 6 7 Shtetet Arabe
Flag of El Salvador.svg El Salvadori 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Estonia.svg Estonia 2[Shpjegimi 7] 2 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Ethiopia.svg Etiopia 1 8 9 Afrika
Flag of Finland.svg Finlanda 1[Shpjegimi 15] 6[Shpjegimi 7] 7 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Fiji.svg Fixhi 1 1 Azia dhe Paqësori
Flag of France.svg Franca 3 38[Shpjegimi 8][Shpjegimi 2][Shpjegimi 5] 1[Shpjegimi 16] 42 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Gabon.svg Gaboni 1 1 Afrika
Flag of Gambia.svg Gambia 2[Shpjegimi 17] 2 Afrika
Flag of Georgia (country).svg Gjeorgjia 3 3 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Germany.svg Gjermania 3[Shpjegimi 18][Shpjegimi 19] 38[Shpjegimi 20][Shpjegimi 21][Shpjegimi 22][Shpjegimi 2][Shpjegimi 5] 41 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Ghana.svg Gana 2 2 Afrika
Flag of Greece.svg Greqia 16 2 18 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Guatemala.svg Guatemala 2 1 3 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Guinea.svg Guinea 1[Shpjegimi 14] 1 Afrika
Flag of Haiti.svg Haiti 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Netherlands.svg Hollanda 1[Shpjegimi 18] 9 10 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Honduras.svg Hondurasi 1 1 2 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Hungary.svg Hungaria 1[Shpjegimi 23] 7[Shpjegimi 4] 8 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Iceland.svg Islanda 1 1 2 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of India.svg India 7 27[Shpjegimi 2] 1 35 Azia dhe Paqësori
Flag of Indonesia.svg Indonezia 4 4 8 Azia dhe Paqësori
Flag of Iran.svg Irani 1 20 21 Azia dhe Paqësori
Flag of Iraq.svg Iraku 4 1 5 Shtetet Arabe
Flag of Ireland.svg Republika e Irlandës 2 2 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Marshall Islands.svg Ishujt Marshall 1 1 Azia dhe Paqësori
Flag of Solomon Islands.svg Ishujt Solomon 1 1 Azia dhe Paqësori
Flag of Italy.svg Italia 4[Shpjegimi 24] 47[Shpjegimi 25][Shpjegimi 26][Shpjegimi 5] 51 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Israel.svg Izraeli 9 9 Evropa dhe Amerika Veriore[Shpjegimi 27]
Flag of Jamaica.svg Xhamaika 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Japan.svg Japonia 4 16[Shpjegimi 2] 20 Azia dhe Paqësori
Jeruzalemi (Vend i propozuar nga Jordania)[Shpjegimi 28][3][4] 1 1 Shetet Arabe
Flag of Jordan.svg Jordania 4 1 5 Shtetet Arabe
Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani 2[Shpjegimi 29] 3[Shpjegimi 12] 5 Azia dhe Paqësori
Flag of Kenya.svg Kenia 3 3 6 Afrika
Flag of Kiribati.svg Kiribati 1 1 Azia dhe Paqësori
Flag of Kyrgyzstan.svg Kirgizstani 1[Shpjegimi 29] 2[Shpjegimi 12] 3 Azia dhe Paqësori
Flag of Laos.svg Laosi 2 2 Azia dhe Paqësori
Flag of Latvia.svg Letonia 2[Shpjegimi 7] 2 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Lesotho.svg Lesoto 1[Shpjegimi 30] 1 Afrika
Flag of Lebanon.svg Libani 5 5 Shtetet Arabe
Flag of Libya.svg Libia 5 5 Shetet Arabe
Flag of Lithuania.svg Lituania 4[Shpjegimi 7][Shpjegimi 31] 4 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Luxembourg.svg Luksemburgu 1 1 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Madagascar.svg Madagaskari 2 1 3 Afrika
Flag of Malawi.svg Malavi 1 1 2 Afrika
Flag of Malaysia.svg Malajzia 2 2 4 Azia dhe Paqësori
Flag of Mali.svg Mali 3 1 4 Afrika
Flag of Montenegro.svg Mali i Zi 1 2[Shpjegimi 9] 3 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Malta.svg Malta 3 3 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Republic of Macedonia.svg Maqedonia 1 1 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of United Kingdom.svg Mbretëria e Bashkuar 4 25[Shpjegimi 20] 1 30 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Mauritania.svg Mauritania 1 1 2 Shtetet Arabe
Flag of Mauritius.svg Mauritius 2 2 Afrika
Flag of Mexico.svg Meksika 6 27 1 34 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Myanmar.svg Mianmari 1 1 Azia dhe Paqësori
Flag of Micronesia.svg Mikronezia 1 1 Azia dhe Paqësori
Flag of Moldova.svg Moldavia 1[Shpjegimi 7] 1 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Mongolia.svg Mongolia 1[Shpjegimi 32] 3 4 Azia dhe Paqësori
Flag of Morocco.svg Maroku 9 9 Shtetet Arabe
Flag of Mozambique.svg Mozambiku 1 1 Afrika
Flag of Namibia.svg Namibia 1 1 2 Afrika
Flag of Nepal.svg Nepali 2 2[Shpjegimi 33] 4 Azia dhe Paqësori
Flag of New Zealand.svg Zealanda e Re 2 1 3 Azia dhe Paqësori
Flag of Nicaragua.svg Nikaragua 2 2 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Niger.svg Nigeri 2 1 3 Afrika
Flag of Nigeria.svg Nigeria 2 2 Afrika
Flag of Norway.svg Norvegjia 1 7[Shpjegimi 7] 8 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Oman.svg Omani [Shpjegimi 34] 4 4 Shtetet Arabe
Flag of Pakistan.svg Pakistani 6 6 Azia dhe Paqësori
Flag of Palau.svg Palau 1 1 Azia dhe Paqësori
Flag of Palestine.svg Palestina 2 2 Shtetet Arabe
Flag of Panama.svg Panamaja 3[Shpjegimi 13] 2 5 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Papua New Guinea.svg Papua Guinea e Re 1 1 Azia dhe Paqësori
Flag of Paraguay.svg Paraguaji 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Peru.svg Peruja 2 8[Shpjegimi 3] 2 12 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Philippines.svg Filipinet 3 3 6 Azia dhe Paqësori
Flag of Poland.svg Polonia 1[Shpjegimi 6] 13[Shpjegimi 35][Shpjegimi 21] 14 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Portugal.svg Portugalia 1 14[Shpjegimi 36] 15 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Qatar.svg Katari 1 1 Shtetet Arabe
Flag of Republic of Korea.svg Republika e Koresë 1 11 12 Azia dhe Paqësori
Flag of Romania.svg Rumania 1 6 7 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Russian Federation.svg Rusia 10[Shpjegimi 32] 16[Shpjegimi 7][Shpjegimi 31] 26 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Saint Kitts dhe Nevis 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Saint Lucia.svg Shën Luçia 1 1 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of San Marino.svg San Marino 1 1 Evropa dhe Amerika Veriore
Vatikani 2[Shpjegimi 25] 2 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Senegal.svg Senegali 2 5[Shpjegimi 17] 7 Afrika
Flag of Serbia.svg Serbia 5[Shpjegimi 9] 5 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Seychelles.svg Seychelles 2 2 Afrika
Flag of Singapore.svg Singapori 1 1 Azia dhe Paqësori
Flag of Albania.svg Shqipëria 2 2 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Slovakia.svg Sllovakia 2[Shpjegimi 23][Shpjegimi 19] 5 7 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Slovenia.svg Sllovenia 1 2[Shpjegimi 37][Shpjegimi 5] 3 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of South Africa.svg Afrika e Jugut 3 4 1[Shpjegimi 30] 8 Afrika
Flag of Spain.svg Spanja 3 40[Shpjegimi 36][Shpjegimi 37] 2[Shpjegimi 16] 45 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka 2 6 8 Azia dhe Paqësori
Flag of Sudan.svg Sudani 1 2 3 Shtetet Arabe
Flag of Suriname.svg Surinami 1 1 2 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Sweden.svg Suedia 1[Shpjegimi 15] 13[Shpjegimi 7] 1 15 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Switzerland.svg Zvicra 3[Shpjegimi 24] 9[Shpjegimi 26][Shpjegimi 2][Shpjegimi 5] 12 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of United States of America.svg ShBA 12[Shpjegimi 11] 10 1 23 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Syria.svg Siria 6 6 Shtetet Arabe
Flag of Tajikistan.svg Taxhikistani 1 1 2 Azia dhe Paqësori
Flag of Tanzania.svg Tanzania 3 3 1 7 Afrika
Flag of Thailand.svg Tailanda 2 3 5 Azia dhe Paqësori
Flag of Togo.svg Togo 1 1 Afrika
Flag of Tunisia.svg Tunizia 1 7 8 Shtetet Arabe
Flag of Turkey.svg Turqia 14 2 16 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistani 3 3 Azia dhe Paqësori
Flag of Uganda.svg Uganda 2 1 3 Afrika
Flag of Ukraine.svg Ukraina 1[Shpjegimi 19] 6[Shpjegimi 7][Shpjegimi 35] 7 Evropa dhe Amerika Veriore
Flag of United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe 1 1 Shtetet Arabe
Flag of Uruguay.svg Uruguaji 2 2 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistani 1[Shpjegimi 29] 4 5 Azia dhe Paqësori
Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 1 1 Azia dhe Paqësori
Flag of Venezuela.svg Venezuela 1 2 3 Amerika Latine dhe Karaibet
Flag of Vietnam.svg Vietnami 2 5 1 8 Azia dhe Paqësori
Flag of Yemen.svg Jemeni 1 3 4 Shtetet Arabe
Flag of Zambia.svg Zambia 1[Shpjegimi 38] 1 Afrika
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabvja 2[Shpjegimi 38] 3 5 Afrika
(Sitet e Vegjël Ndërkufitarë) 14 18 2 34
Tërësia 203 814 35 1 052 165 Palë Shtetërore

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shpjegimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ a b Vendi kulturor Jesuit Missions of the Guaranis: San Ignacio Mini, Santa Ana, Nuestra Señora de Loreto and Santa Maria Mayor (Argentina), Ruins of Sao Miguel das Missoes (Brazil) është i ndarë midis Argjentinës dhe Brazilit.
 2. ^ a b c d e f g Vendi kulturor Vepra Arkitekturore e Le Corbusier, një kontribut i shquar në Lëvizjen Moderne është i ndarë midis Argjentinës, Belgjikës, Francës, Gjermanisë, Indisë, Japonisë dhe Zvicrës.
 3. ^ a b c d e f Vendi kulturor Qhapaq Ñan, Sistemi Rrugor Andean është i ndarë midis Argjentinës, Bolivisë, Kolumbisë, Kilit, Ekuadorit dhe Perusë.
 4. ^ a b Vendi kulturor Fertö / Neusiedlersee Cultural Landscape është i ndarë midis Austrisë dhe Hungarisë.
 5. ^ a b c d e f Siti kulturor Grumbulli i Banesave Parahistorike rreth Alpeve është i ndarë midis Austrisë, Francës, Gjermanisë, Italisë, Sllovenisë dhe Zvicrës.
 6. ^ a b Siti kulturor Belovezhskaya Pushcha / Pylli Białowieża është i ndarë midis Biellorusisë dhe Polonisë.
 7. ^ a b c d e f g h i j Siti kulturor Struve Geodetic Arc është i ndarë midis Biellorusisë, Estonisë, Finlandës, Letonisë, Lituanisë, Norvegjisë, Moldavisë, Rusisë, Suedisë dhe Ukrainës.
 8. ^ a b Siti kulturor Belfritë e Belgjikës dhe Francës është i ndarë midis Belgjikës dhe Francës.
 9. ^ a b c d Siti kulturor Stecci: Varret Mesjetare prej Guri është i ndarë midis Bosnjes dhe Herzegovinës, Kroacisë, Malit të Zi dhe Serbisë.
 10. ^ a b c Siti natyror Sangha Trinational është i ndarë midis Kamerunit, Republikës së Afrikës Qendrore dhe Kongos (Republikës së).
 11. ^ a b Sitet kulturore Kluane / Wrangell-St Elias / Glacier Bay / Tatshenshini-Alsek dhe Waterton Glacier International Peace Park janë të ndara midis Kanadasë dhe Shteteve të Bashkuara.
 12. ^ a b c Vendet kulturore Rrugët e Mëndafshit: Rrjeti Rrugor i Korridorit Chang'an-Tianshan ndahet midis Kinës, Kazakistanit dhe Kirgizstanit.
 13. ^ a b Vendi natyror Vargu i Talamancas-La Amistad Reserves / La Amistad National Park ndahet midis Kosta Rikës dhe Panamasë.
 14. ^ a b Vendi natyror Rezervati Strikti Natyror i Malit Nimba ndahet midis Bregut të Fildishtë dhe Guinesë.
 15. ^ a b Vendi natyror Bregdeti i Lartë / Arqipelagu Kvarken ndahet midis Finlandës dhe Suedisë.
 16. ^ a b Vendi i Përzier Pyrénées - Mali Perdu ndahet midis Francës dhe Spanjës.
 17. ^ a b Vendi kulturor Rrathët e Gurit të Senegambias ndahet midis Gambias dhe Senegalit.
 18. ^ a b Vendi natyror Deti Wadden ndahet midis Gjermanisë dhe Hollandës.
 19. ^ a b c Vendi natyror Pyjet Zanafillore të Ahut të Karpateve ndahet midis Sllovakisë, Gjermanisë dhe Ukrainës.
 20. ^ a b Vendi kulturor Kufijtë e Perandorisë Romake ndahet midis Gjermanisë dhe Mbretërisë së Bashkuar.
 21. ^ a b Vendi kulturor Parku Muskauer / Parku Mużakoëski ndahet midis Gjermanisë dhe Polonisë.
 22. ^ Përveç vendit të mëparshëm kulturor Lugina e Elbës në Dresden është hequr nga lista.
 23. ^ a b Vendi natyror Shpellat e Aggtelek Karstit dhe Slovak Karstit ndahet midis Sllovakisë dhe Hungarisë.
 24. ^ a b Vendi natyror Monte San Giorgio ndahet midis Italisë dhe Zvicrës.
 25. ^ a b Vendi kulturor Qendra Historike e Romës, Pasuritë e Selisë së Shenjtë në atë qyte gëzojnë të drejta ekstraterritoriale dhe San Paolo Fuori le Mura ndahet midis Selisë së Shenjtë dhe Italisë.
 26. ^ a b Vendi kulturor Hekurudha Rhaetiane në Albula / Panoramat e Berninas ndahet gjithashtu midis Italisë dhe Zvicrës.
 27. ^ Sipas UNESCO-s, Izraeli është pjesë e Rajonit të Evropës dhe Amerikës Veriore, http://www.unesco.org/new/en/unesco/worldwide/europe-and-north-america/
 28. ^ "Qyteti i Vjetër i Jeruzalemit dhe Muret e tij" janë listuar veçmas, Pa pjesë shtetërore, për shkak të natyrës së pazgjidhur të statusit të tij. Për qëllime përshtatshmërie, është listuar në Rajonin e UNESCO-s "Shtetet Arabe", pa ndëryrë në statusin e tij legal ose statusin politik.
 29. ^ a b c Vendi natyror Tien-Shani Perëndimor ndahet midis Kazakistanit, Kirgizstanit dhe Uzbekistanit.
 30. ^ a b Vendi i përzier Parku Maloti-Drakensberg ndahet midis Lesotos dhe Afrikës së Jugut.
 31. ^ a b Vendi kulturor Curonian Spit ndahet midis Lituanisë dhe Rusisë.
 32. ^ a b Vendi natyror Baseni i Uvs Nuurit ndahet midis Mongolisë dhe Rusisë.
 33. ^ Lugina e Katmandusë ka shtatë grupe monumentesh dhe ndërtesash brenda kufijve të tij që janë listuar nën të njëjtin emër. Shtatë grupet janë: Sheshi Durbar i Katmandusë, Patani dhe Bhaktapuri, Stupat budiste të Swayambhunathit dhe Boudhanathi si dhe tempujt hinduPashupatinathit dhe Changu Narayani, gjithashtu janë vende si Muktinathi dhe Budanilkantha që janë listuar si pjesë e Trashëgimisë Botërore
 34. ^ Vendit i mëparshëm Rezervati i Iriqit Arab është hequr nga lista.
 35. ^ a b Vendi kulturor Tserkvat prej Druri të Rajonit të Karpateve në Poloni dhe Ukrainë ndahet midis Polonisë dhe Ukrainës.
 36. ^ a b Vendi kulturor Sitet e Arti Shkëmbor Parahistorik në Luginën Côa dhe Siega Verde ndahet midis Portugalisë dhe Spanjës.
 37. ^ a b Vendi kulturor Trashëgimia e Mërkurit. Almadén dhe Idrija ndahet midis Sllovenisë dhe Spanjës.
 38. ^ a b Vendi natyror Mosi-oa-Tunya / Ujëvarat e Viktorias ndahet midis Zambies dhe Zimbabves.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ World Heritage List, UNESCO World Heritage Sites official sites.
 2. ^ Sipas UNESCO World Heritage Site, States parties janë vendet që kanë nënshkruar dhe ratifikuar the World Heritage Convention
 3. ^ "CLT-82/CH/CONF.015/8 - Report of the 1st Extraordinary Session of the Committee". UNESCO. Marrë më 23 tetor 2013. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 4. ^ "CC-81/CONF. 008/2 Rev. - Justification for inscription on the List of World Heritage in Danger, 1982: Report of the 6th Session of the Committee". UNESCO. Marrë më 23 tetor 2013. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]