Wikipedia:Ndarja administrative - Shqipëria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

KJO ËSHTË VETËM NJË PROJEKT FAQE QË SHËRBEN PËR T'U ORIENTUAR NË PËRPILIMIN E MATERIALEVE LEGJITIME PËR WIKIPEDIA.


P.S. Materialet qe jan te fshehura ne kod, jane te punuara. Keto qe duhet akoma te punohen jane te treguara ne kete projekt faqe.


NDARJEN ADMINISTRATIVE E SHQIPËRISË

Ndarja administrative e shqiperise eshte e paraqitur ne tre nivele:

  • Qarku është njësi administrative që përfshin disa Rrethe që kanë lidhje gjeografike, traditë, ekonomike e sociale, si dhe interesa të përbashkët.
    • Rrethi është njësi administrative që përfshin Bashki dhe Komuna që kanë lidhje gjeografike, traditë, ekonomike e sociale, si dhe interesa të përbashkët.
      • Bashkia është njësi administrative e ngritur kryesisht në territoret e qyteteve.
      • Komuna është njësi administrative e ngritur përgjithësisht në territoret e fshatrave, dhe fshatrat zakonisht përbëjnë nënndarje të komunës.

Përmbajtja

Shqipëria[redakto | redakto tekstin burimor]

Q=Qytet & F=Fshat

Qarku i Beratit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Beratit[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Berat[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Ura Vajgurore[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Cukalat[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Kutalli[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Lumas[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Otllak[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Poshnje[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Roshnik[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Sinjë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Tërpan[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Velabisht[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Vërtop[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Kuçovës[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Kuçovë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Kozare[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Perondi[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Skraparit[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Çorovodë[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Poliçan[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Bogovë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Çepan[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Gjerbës[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Leshnjë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna e Potomit[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Qendër[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Vendreshë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Zhepë[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Kuçovës[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Kuçovë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Kozare[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Perondi[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Dibrës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Dibrës[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Peshkopi[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Arras[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Fushë-Çidhën[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Kala Dodës[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Kastriot[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Lurë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Luzni[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Maqellarë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Melan[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Muhur[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Selishtë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Sllovë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Tomin[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Zall Dardhë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Zall - Reç[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Bulqizës[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Bulqizë[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Matit[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Burrel[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Klos[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Baz[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Derjan[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Gurrë[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Komsi[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Lis[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Macukull[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Rukaj[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Suç[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Ulëz[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Xibër[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Durrësit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Durrësit[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Durrës[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Shijak[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Manëz[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Sukth[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Katund i Ri[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Maminas[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Ishëm[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Rashbull[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Gjepalaj[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna Xhafzotaj[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Krujës[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Elbasanit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Elbasanit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Gramshit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Librazhdit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Peqinit[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Fierit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Fierit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Lushnjës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Mallakastrës[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Gjirokastrës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Gjirokastrës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Përmetit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Tepelenës[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Korçës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Devollit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Kolonjës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Korçës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Pogradecit[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Kukësit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Hasit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Kukësit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Tropojës[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Lezhës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Kurbinit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Lezhës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Mirditës[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Shkodrës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Malësisë së Madhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Pukës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Shkodrës[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Tiranës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Kavajës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Tiranës[redakto | redakto tekstin burimor]

Qarku i Vlorës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Delvinës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Sarandës[redakto | redakto tekstin burimor]

Rrethi i Vlorës[redakto | redakto tekstin burimor]

Stampa[redakto | redakto tekstin burimor]

{{Qarqet e Shqipërisë}}
{{Infobox ALB fshat}}
{{AL-gjeo-cung}}

Kategori[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Më posht do të gjeni vetëm lidhje që mund të ndihmonojnë në këtë projekt: