Udhëheqës të shteteve në vitin 1939

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Udhëheqës të shteteve në vitin 1939 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës.

Afrikë[redakto | redakto tekstin burimor]

Amerika e Jugut[redakto | redakto tekstin burimor]

Amerika e Veriut[redakto | redakto tekstin burimor]

Australia dhe Oqeania[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Flamuri Fixhi -
  • Monark - George VI, Mbreti i Britanisë së Madhe (1936–1952)

Azi[redakto | redakto tekstin burimor]

Europë[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Flamuri Bashkimi Sovjetik
  • Kryetari i Partisë Komuniste - Joseph Stalin, Sekretari i Pergjithshëm (1922–1953)
  • Kryetari i Shtetit - Mikhail Kalinin, Kryetar i Komitetit Ekzekutiv Qëndror të Kongresit Sovjetik (1922–1946)
  • Premier - Vyacheslav Molotov, Kryetar i Këshillit të Komisarëve Popullorë të Bashkimit Sovjetik (1930–1941)
 • Flamuri Çekosllovakia
  • pushtohet nga Gjermania Naziste duke e ndarë në 2 pjesë: Bohemia dhe Moravia pjesë e Gjermanisë, Sllovakia shtet satelit i Gjermanisë
  • President - Emil Hácha (1938–1939)
  • Kryeministër - Rudolf Beran (1938–1939)
 • Flamuri Danzigu (qytet i lirë nën mbrojtjen e Ligës së Kombeve)
  • aneksohet nga Gjermania në 2 Shtator 1939
  • Komisioneri i Lartë - Carl Jacob Burckhardt, Përfaqësuesi i Ligës së Kombeve (1937–1939)
  • Kryetari i Shtetit - Arthur Greiser, Presidenti i Senatit (1934–1939)

Liderët Botërorë[redakto | redakto tekstin burimor]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]