Udhëheqës të shteteve në vitin 1949

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Udhëheqës të shteteve në vitin 1949 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës.

Afrikë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Amerika e Jugut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Amerika e Veriut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Australia dhe Oqeania[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Azi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Europë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

zona Amerikane, Britanike dhe Franceze fitojnë pavarësinë në 7 shtator 1949

zona Sovjetike fiton pavarësinë në 7 tetor 1949

Liderët Botërorë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]