Udhëheqës të shteteve në vitin 1982

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Udhëheqës të shteteve në vitin 1982 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës.

Afrikë[redakto | redakto tekstin burimor]

Amerika e Jugut[redakto | redakto tekstin burimor]

Amerika e Veriut[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Flamuri Nikaragua -
  • Presidenti - Junta Kombëtare e Rindërtimit (1979–1985)

Australia dhe Oqeania[redakto | redakto tekstin burimor]

Azi[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Flamuri Arabia Saudite -
  • Monark -
   1. Khalid, Mbreti i Arabisë Saudite (1975–1982)
   2. Fahd, Mbreti i Arabisë Saudite (1982–2005)
  • Kryeministër -
   1. Khalid (1975–1982)
   2. Fahd (1982–2005)

Europë[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Flamuri Bashkimi Sovjetik
  • Kryetari i Partisë Komuniste -
   1. Leonid Brezhnev, Sekretari i Përgjithshëm (1964–1982)
   2. Yuri Andropov, Sekretari i Përgjithshëm (1982–1984)
  • Kryetari i Shtetit -
   1. Leonid Brezhnev, Kryetar i Komitetit Ekzekutiv Qëndror të Kongresit Sovjetit Suprem (1977–1982)
   2. Vasili Kuznetsov, Kryetar i Komitetit Ekzekutiv Qëndror të Kongresit Sovjetit Suprem (1982–1983)
  • Premier - Nikolai Tikhonov, Kryetar i Këshillit të Ministrave (1980–1985)

Liderët Botërorë[redakto | redakto tekstin burimor]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]